Βιβλιοπαρουσίαση: "Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ" – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Βιβλιοπαρουσίαση: «Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ»

 

Οι συνεργατικές εκδόσεις Ακυβέρνητες Πολιτείες σας καλούν στη διαδραστική παρουσίαση του πρώτου παιδικού τους βιβλίου «Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ» (εικ. Κατερίνα Χαδουλού) με τη συγγραφέα Χρύσα Καραμήτρου και «Το ατελιέ της Φανταστικής» το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι.

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο νεαρός παπαγάλος Σαν Αλ Σουρ μετά από ένα δύσκολο κι επικίνδυνο ταξίδι ξυπνάει στην όμορφη Ρεματιά, χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο του. Το τροπικό δάσος, όπου μεγάλωσε, καταστράφηκε από τους ανθρώπους και τον πόλεμο. Τώρα πια ο Σαν Αλ Σουρ επιθυμεί μια ήρεμη κι αρμονική ζωή με τους κατοίκους της Ρεματιάς, κάτι που αρχικά δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς οι περισσότεροι αντιδρούν στην παρουσία του. Στις δυσκολίες θα του συμπαρασταθεί η καλόκαρδη και θαρραλέα δεκαοχτούρα, Κοκτώ Ντεκαοκτώ, που θα πάρει αμέσως το μέρος του. Δυναμική και δίκαιη, εξίσου περιθωριοποιημένη όμως από τους κατοίκους της Ρεματιάς, αποδιωγμένη και ξένη στον ίδιο της τον τόπο, θα υπερασπιστεί τον παπαγάλο μέχρι το τέλος.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Χρύσα Καραμήτρου κατάγεται από την Αδριανή Δράμας. Γεννήθηκε από μετανάστες γονείς στο Έσλιγκεν της Γερμανίας, αλλά σύντομα επέστρεψε με την οικογένειά της στην Ελλάδα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έπειτα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε θέματα Εκπαίδευσης και Κοινωνικού Αποκλεισμού. Από το 2007 ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως δασκάλα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αρθρογραφεί για εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα σε περιοδικές εκδόσεις και στο διαδίκτυο. Το βιβλίο «Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ» είναι το πρώτο της παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο.

 

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη της Ιταλίας. Σπούδασε Zωγραφική στο ΣΤ΄ εργαστήριο με δάσκαλο τον Τρ. Πατρασκίδη. Αποφοίτησε με Άριστα τον Σεπτέμβριο του 2006. Από το 2003 έως και το 2008 παρακολούθησε  μαθήματα Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου με καθηγήτρια την Λεώνη Βιδάλη. Από το 2007 έως το 2009 εκπόνησε καλλιτεχνικό έργο στο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών της ΑΣΚΤ με υποτροφία του ΙΚΥ. Από το 2007 ξεκίνησε και να εργάζεται ως εικονογράφος. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους και έχει εικονογραφήσει πάνω από 70 τίτλους. Τον Απρίλιο του 2014 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης ena των kaplanongalleries. Έχει συμμετάσχει σε workshops και ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε φουάρ τόσο της Ελλάδας (Art Athina 2014, 2015 και 2017, Art Thessaloniki 2016 και 2017) όσο και του εξωτερικού ( SWAB Barcelona 2015, Art Madrid 2016, Art International Zurich 2016). Έχει βραβευτεί για το εικαστικό της έργο και τις εικονογραφήσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Λίγα λόγια για Το ατελιέ της Φανταστικής

Συνδυάζοντας την επιστήμη με τη φαντασία, η ομάδα παιδαγωγών «Το ατελιέ της Φανταστικής» δημιουργεί το πλαίσιο που αλληλεπιδρά διαρκώς με τις ενέργειες των παιδιών. Δημιουργία παραμυθιού, βρεφικές κιναισθητηριακές δραστηριότητες, εικαστικές προσεγγίσεις και παραστατικές τέχνες, ενισχύουν την ανάπτυξη του λόγου, της αισθητικής και της φαντασίας. Καθημερινά υλικά και εργαλεία που υπάρχουν στο σπίτι, αλλά και περισσότερο ευφάνταστα, όπως η φωτοτράπεζα, υποστηρίζουν την μετάβαση από την παρατήρηση του πραγματικού στην οικοδόμηση του φανταστικού. Εκκινώντας από τις αρχές παιδαγωγών και δημιουργών όπως ο Paulo Freire, ο Lorris Malaguzzi και ο Gianni Rodari, οι ιδέες προεκτείνονται για να συναντηθούν με τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες των παιδιών.,,,

Χρήσιμες πληροφορίες

Για παιδιά 6+

Είσοδος ελεύθερη

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Ακυβέρνητες Πολιτείες

Αυτοδιαχειριζόμενη Κοινότητα Βιβλίου & Εντύπου

Αλ. Σβώλου 28, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 273 207

Links: Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.