Ρομπέν των Δασών – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ρομπέν των Δασών

 

Μετά τη sold out πρεμιέρα για τη φετινή σεζόν, της παράστασης «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορία» από τον Κουκλοθίασο REDICOLO, και λόγω της μεγάλης ζήτησης, θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως μία ακόμα παράσταση το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 19:00 στον Πολυχώρο ΕΝΩ.

Μία ιστορία με ήρωα έναν φαντασμένο Ρομπέν των Δασών που νομίζει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του και που μέσα από τα παθήματά του διασκεδάζει και αφυπνίζει. Μία παράσταση για τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα, με ζωντανή μουσική, έξυπνο χιούμορ, συναρπαστική δράση και μία απρόσμενη ανατροπή όπου τα παιδιά καλούνται να δώσουν τη λύση!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Οι κάτοικοι του χωριού στενάζουν από τη φτώχεια κάτω από την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά. Μόνη τους ελπίδα ο Ρομπέν, ο ήρωάς τους, που καταφέρνει να τα βάζει με τους φρουρούς του βασιλιά και να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέχρι που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το αδύνατό του σημείο…

Trailer: https://youtu.be/3zKMW0tB2gc

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου

Παίζουν: Γιώργος Γκάλπας, Γιάννης Μόμτσιος

Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίασος REDICOLO

Σκηνικό: Βίκυ Γούσιου

Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος

Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καριπίδης

Παραγωγή: Κουκλοθίασος REDICOLO

 

Είπαν για την παράσταση:

“…Ταχύτητα, τραγούδι, γιγαντόκουκλες, διάδραση μερικά ακόμη στοιχεία που έρχονται να δώσουν μια μοναδική παράσταση που απευθύνεται, ψυχαγωγεί και ικανοποιεί τους θεατές κάθε ηλικίας. Μια από τις must see παραστάσεις του φετινού χειμώνα για τη Θεσσαλονίκη… ”

Φωτεινή Βαρδάκα – elniplex.com

 

“…Σήμερα είδαμε τον Ρομπέν των δασών και ενθουσιάστηκα με τους ηθοποιούς, τα σκηνικά, τις κούκλες, το χιούμορ, το κέφι! Ήταν μια εξαιρετική παράσταση που σίγουρα θα δω πάλι! Απλά υπέροχος κουκλοθίασος redicolo!…”

Ιωάννα Σεραφειμίδου – pygolampides.gr

 

“…Κι αν η δική μου γνώμη δεν είναι αρκετή για να πείσει ότι τέτοιες παραστάσεις έχουν πάντα κάτι όμορφο να προσφέρουν στα παιδιά, τότε θα πείσει το γεγονός ότι τα 2,5 χρονών ανίψια μου, που είδαν για πρώτη φορά παιδική παράσταση, ακόμα θυμούνται και μιλάνε για τον βασιλιά και τον Ρομπέν που γνώρισαν πάνω στη σκηνή και ανυπομονούν να τους δουν πάλι…”

Δήμητρα Λαμπροπούλου – arive.gr

 

 

Λίγα Λόγια για τον κουκλοθίασο REDICOLO 

Ο κουκλοθίασος REDICOLO δημιουργεί παραστάσεις με μεγάλες χειροποίητες κούκλες και εντυπωσιακή τεχνοτροπία που συνδυάζει το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο. Όλες οι παραστάσεις του, είναι φτιαγμένες για να ταξιδεύουν σε σχολεία, θέατρα, φεστιβάλ και όπου υπάρχουν παιδιά. Το χιούμορ, τα παιδαγωγικά μηνύματα, η ζωντάνια και πολλές φορές η ίδια η συμμετοχή είναι τα στοιχεία που βιώνουν και παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση!

Την περίοδο 2017-18 ταξιδεύουν τρεις παραστάσεις:

  1. ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορία www.redicolo.com/roben
  2. ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι – redicolo.com/pinokio
  3. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ – redicolo.com/kyklos

 

Και οι τρεις παραστάσεις είναι διαθέσιμες όλη τη χρονιά για σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται και περιοδείες σε σχολεία άλλων περιφερειών, καθώς και παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Επικοινωνία για σχολεία και φορείς:

6948092384, 2311284567 Αλέξανδρος Καριπίδης

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Εκτάκτως μία ακόμα παράσταση Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ώρα: 19.00

Ηλικίες: παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 ετών, μαθητές νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού

Είσοδος: 5 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων: 6948092384, 2311284567 (ως τις 3μμ), 2310425097 (μετά τις 3μμ)

Διάρκεια παράστασης – 50 λεπτά

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Πολυχώρος Ενώ

Ερμού 11, 54621, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 257637

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.