Η πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ

με τη συγγραφέα Μαρία Λυκάρτση και την εικονογράφο Στεφανία Βελδεμίρη

Το συνεργατικό βιβλιοπωλείο – καφέ  “Ακυβέρνητες Πολιτείες” (Αλ. Σβώλου 28, Θεσσαλονίκη) και οι εκδόσεις ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ υποδέχονται το νέο έτος με μια γιορτινή εκδήλωση για το βιβλίο.

Πόσο κρατάει μια βροχή; Τι χρώμα έχει η θάλασσα; Από τι είναι, άραγε, φτιαγμένο το χιόνι; Η συγγραφέας και η εικονογράφος, με λέξεις και εικόνες, αφηγούνται την τρυφερή ιστορία ενός παιδιού κι ενός λουλουδιού σε μια πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ. Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, την ενηλικίωση και την προσωπική επανάσταση.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΡΕΧΕ ΠΟΤΕ

– Πόσο κρατάει μια βροχή;
– Αν το χώμα μυρίζει τόσο ωραία μετά, δεν έχει σημασία το πόσο. Για όσο κρατήσει…
Σε έναν τόπο, όπου κανείς δεν ξέρει τι είναι το νερό, ένα αγόρι συναντά ένα λουλούδι. Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, την ενηλικίωση και την προσωπική επανάσταση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΛΥΚΑΡΤΣΗ

Η Μαρία Λυκάρτση από παιδί προτιμούσε να διαβάζει βιβλία παρά να παίζει κυνηγητό και κρυφτό. Καμία έκπληξη που, όταν μεγάλωσε, σπούδασε κλασική φιλολογία και θεατρολογία. Δουλεύει με έφηβους στη δημόσια εκπαίδευση και όταν μοιράζεται μαζί τους ποίηση είναι μια ώρα μαγική. Παλιότερα ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο προσέχοντας πάντα στα τραγούδια τους στίχους. Δε θεωρεί ότι το να χαζεύεις έξω από το παράθυρο είναι χαμένος χρόνος και αγαπά τον ήχο της βροχής.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΒΕΛΔΕΜΙΡΗ

Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι ζωγράφος, συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης. Γράφει, διαβάζει, παλεύει με τη φθορά του χρόνου, ζωγραφίζει με μανία. Της αρέσουν ο Πήτερ Παν, τα φουστάνια, τα κραγιόν και τα κόκκινα αστέρια.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ώρα: 18.00

Διάρκεια: περίπου μια ώρα

Για παιδιά 5-9 ετών

Είσοδος ελεύθερη

Χώρος Διεξαγωγής: Ακυβέρνητες Πολιτείες, Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο – Καφέ

Αλ. Σβώλου 28, Κέντρο

E-mail: edw@bibliopoleio.org

Τηλ. 231 0273207

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.