Οι περιπέτειες μιας σακούλας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Οι περιπέτειες μιας σακούλας

Παρουσίαση βιβλίου και δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά

Έχετε σκεφτεί ποτέ που μπορεί να φτάσει μια απλή πλαστική σακούλα μετά τη χρήση της; Μήπως χρησιμοποιούμε παραπάνω πλαστικό από όσο πραγματικά χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας;

Το παιδικό βιβλίο ‘’Οι Περιπέτειες μιας Σακούλας’’ μας συστήνει τη Σούλα τη Σακούλα, μας διηγείται το ταξίδι της και μας βάζει σε σκέψεις για την αλόγιστη χρήση του πλαστικού στη ζωή μας.

 

O Κύκλος προσκαλεί το κοινό στην Άνω Πόλη, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 11:00, στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Οι περιπέτειες μιας σακούλας” αλλά και σε ένα δημιουργικό εργαστήριο που θα ακολουθήσει! Τα παιδιά θα ακούσουν για τις περιπέτειες της Σούλας της Σακούλας, θα συζητήσουν για τη σημασία της μείωσης των απορριμμάτων και την αξία της ανακύκλωσης και με ευφάνταστο τρόπο θα ζωγραφίσουν τις δικές τους υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

 

 

Λίγα λόγια για τον Κύκλο – Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας

Ο Κύκλος, είναι ο πρώτος χώρος στην πόλη της Θεσσαλονίκης που ανοίγει το διάλογο για τη σχέση της κυκλικής οικονομίας με την αστική πραγματικότητα, προ(σ)καλώντας κάθε ηλικίας πολίτες να αναζητήσουν οι ίδιοι τις δυνατότητες να βελτιώσουν τις συνθήκες στις πόλεις και στις γειτονιές τους μέσα από διάφορες δράσεις, όπως εργαστήρια και συναντήσεις. Βρίσκεται στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να γίνει ένα σημείο συνάντησης για όλους τους κατοίκους, με στόχο να βρούμε όλες και όλοι μαζί πώς η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο βιώσιμη. Θεωρώντας ότι οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές πτυχές της καθημερινότητας μας είναι αλληλένδετες και ισότιμες, η ομάδα του Κύκλου υποστηρίζει με συμμετοχικές διαδικασίες τη σταδιακή μετάβαση προς μία πιο κυκλική οικονομία και κοινωνία.

Πληροφορίες:

https://incommon.gr/el/

https://www.facebook.com/kyklosskg/

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Ώρα: 11.00 – 12.30

Hλικίες: 5 – 9 ετών με τη συμμετοχή των γονέων / συνοδών τους

Χώρος Διεξαγωγής: Κύκλος (Αγίας Σοφίας 105, Άνω Πόλη)

Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ΦΟΡΜΑΣ

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.