Ευχές και Δώρα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ευχές και Δώρα

Στο φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου Γιάφκα ξεκινούν φέτος το ταξίδι τους οι αφηγήσεις στα μονοπάτια των μύθων και των παραμυθιών της ελληνικής και παγκόσμιας προφορικής παράδοσης.

Ακολουθούμε τους ήρωες των παραμυθιών στο ταξίδι τους και κάνουμε κι εμείς ένα φανταστικό ταξίδι, γνωρίζοντας ηθικές αξίες, ανθρώπινα δικαιώματα, τον αληθινό κόσμο μέσα από τις διηγήσεις του λαού μας.

Μια πρόβα ζωής για τα παιδιά καθώς ακολουθούν τον ήρωα σε όλες του τις δοκιμασίες και συμπάσχουν μαζί του. Το τέλος των παραμυθιών είναι αντάξιο κάθε προσμονής, οδηγεί στην δικαίωση και στην ευτυχία, στην ωριμότητα και την αυτονομία. Στόχος είναι η ψυχαγωγία, η διασκέδαση αλλά και η παραμυθία-παρηγοριά, που τόσο ανάγκη έχουμε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

 

Αφήγηση: Ανθή Θάνου

Μουσική Τραγούδι: Αλέξης Μακρής

 

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Η πεντάμορφη, ο Δράκος και ένα γατί

30 Σεπτεμβρίου 2023

Παραμύθια από την παγκόσμια προφορική παράδοση για Πεντάμορφες, Δράκους και ένα παράξενο γατί. Ολες τις  ιστορίες  ζωντανεύει η φωνή της Ανθής, η μουσική και το τραγούδι του Αλέξη αλλά και οι φωνές των παιδιών που συμμετέχουν με διαδραστικά παιχνίδια, χορό και τραγούδια!

Η Χρυσομηλιά

4 Νοεμβρίου

Ένας βασιλιάς έχει στον κήπο του μια Χρυσομηλιά μα μήλα δεν προκάμει για να φάει. Ποιος άραγε τα παίρνει και τα γεύεται; Ένα μήλο χαρίζεται στον ψαρά από μια γοργόνα. Άραγε τι θα το κάνει; Και ένα αίνιγμα που όποιος το βρει παραμύθι θ’ ακουστεί!

Ευχές και δώρα

2 Δεκεμβρίου 2023

Τρυφερά παραμύθια με δώρα μαγικά και ευχές που γίνονται πραγματικότητα!

Χρήσιμες πληροφορίες

Ώρα 18:00

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310244902 και 6972090407

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γιάφκα

Ιωάννου Δέλλιου 4, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 244 902

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.