Παννελλήνιος Διαγωνισμος Ρομποτικής Έρευνας & Καινοτομίας FLL 2019 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παννελλήνιος Διαγωνισμος Ρομποτικής Έρευνας & Καινοτομίας FLL 2019

 

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά και φέτος στη Θεσσαλονίκη!

Το FIRST LEGO League, που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2018 – 2019 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, έχει τίτλο «Into Orbit» και προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο να μεταφερθούν με την ομάδα τους στο διάστημα, όπου και θα εξερευνήσουν, θα μάθουν, αλλά και θα βρουν λύσεις στο σύμπαν, σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Βόλο, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Κρήτη & Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν συνολικά, το 1/3 θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό στις 16-17 Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Ο προκριματικός της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο 9-10 Φεβρουαρίου 2019 στο περίπτερο 6 της Δ.Ε.Θ. Helexpo, όπου θα διαγωνιστούν και φέτος 48  ομάδες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική,  και θα πραγματευτούν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το διάστημα και τα μυστήριά του, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT, που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας, σε συνδιοργάνωση και για τη φετινή σεζόν με τη ΔΕΘ HELEXPO.

 

Υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης,  ενώ Master Χορηγοί του FIRST LEGO League Thessaloniki η SAP Hellas AE, “ηγέτης” στην αγορά εταιρικού λογισμικού σε παγκόσμιο επίπεδο, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, που μεταφέρει το μήνυμα του διαγωνισμού “FLY TOGETHER”.

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Τελετή έναρξης: Σάββατο 10:00 π.μ. (διάρκεια διαγωνισμού: 09.00-18.00)

Τελετή λήξης: Κυριακή 13.00 μ.μ. (διάρκεια διαγωνισμού: 10.00-15.00)

Χώρος Διεξαγωγής: Περίπτερο 6, ΔΕΘ Helexpo

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της eduACT και του FLL Greece : www.eduact.org & https://firstlegoleague.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

ΔΕΘ – Helexpo

Εγνατίας 154, 54636, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 231 029 1111

Links: Website

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.