Οικογενειακές σχέσεις και χρήση διαδικτύου σε καιρό πανδημίας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Οικογενειακές σχέσεις και χρήση διαδικτύου σε καιρό πανδημίας

Webinar Υγείας

«Οικογενειακές σχέσεις και χρήση διαδικτύου σε καιρό πανδημίας!», είναι ο τίτλος του δεύτερου διαδικτυακού σεμιναρίου των «Webinars Υγείας εν μέσω πανδημίας» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά, αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογική πραγματικότητα, και με καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες από όλη την Ελλάδα για θέματα τόσο ψυχικής, όσο και σωματικής υγείας.

Η νέα εξ αποστάσεως δράση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19.00-20.30, με εισηγητή τον κο Δημήτρη Θεοδωρίδη, Ψυχολόγο, Msc, Συστημικό θεραπευτή, Υπεύθυνο Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής και να λάβετε το σύνδεσμο του σεμιναρίου και τις οδηγίες για τη σύνδεση, στέλνοντας email με θέμα «webinar2» στο webinarsygeias@pavlosmelas.gr

 

Η ‘’ελπίδα’’ ήταν το αποτύπωμα που άφησε το 1ο διαδικτυακό σεμινάριο υγείας

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο «Webinar Υγείας εν μέσω Πανδημίας», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδήμαρχου κ. Χαράς Αμανατίδου και  υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, με συντονίστρια την κ. Ανδρομάχη Σπάρτσιου, Κλινική και Κοινωνική Ψυχολόγο του Δήμου Παύλου Μελά.

Η κ. Αμανατίδου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε, τους 70 συμμετέχοντες και την ομάδα συντελεστών της δράσης και εξήγησε πως η Αντιδημαρχία θα είναι δίπλα στον πολίτη και στις ευπαθείς ομάδες με ποικίλες μορφές και δράσεις. Τέλος, τόνισε πως τα σεμινάρια Υγείας -μέσω διαδικτύου, αλλά και δια ζώσης όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες-  πρόκειται να γίνουν θεσμός στον Δήμο, καθώς φαίνεται να καλύπτουν την ανάγκη των πολιτών για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας.

Καλεσμένος εισηγητής στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο ήταν ο κος Ηλίας Γκότσης, Κοινωνιολόγος, Ψυχοθεραπευτής και Συγγραφέας με την ομιλία του: «Η Ψυχική ανθεκτικότητα εν καιρώ πανδημίας: Η Ψυχική Υγεία σε Περίοδο Καραντίνας.»

Στην πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση του κ. Γκότση αναλύθηκαν τα ψυχικά αποθέματα και  οι τεχνικές του ανθρώπου σε δύσκολες συνθήκες, όπως είναι αυτή της πανδημίας. Η συζήτηση έλυσε αρκετές απορίες των συμμετεχόντων και η ομιλία έκλεισε με «το κουτί της Πανδώρας όπου ανοίγοντάς το βγήκαν όλα τα κακά και τα καλά του κόσμου, μα στον πάτο του κουτιού οι θεοί άφησαν την ΕΛΠΙΔΑ».

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Ώρα: 19.00 – 20.30

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.