Νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα γονέων και παιδιών – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα γονέων και παιδιών

Βιωματικό Σεμινάριο στο Σχολειό της Φύσης

Η τεχνολογία κατέχει πλέον μεγάλο μέρος στις ζωές όλων μας και τα παιδιά μεγαλώνουν θεωρώντας την δεδομένη και αναγκαία. Εκτός  από την άνεση που φέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες (άμεση πρόσβαση  σε πληροφορίες, διασκέδαση), εγκυμονούν και πολλούς κινδύνους κυρίως για τα παιδιά σε πολλαπλά επίπεδα. Όταν δε χρησιμοποιούνται με μέτρο, είναι σε  θέση να επηρεάσουν αρνητικά την επικοινωνία, τη συμπεριφορά και την γενικότερη ανάπτυξη των παιδιών. Οι γονείς είναι απαραίτητο να είναι ψηφιακά εγγράμματοι ώστε να οριοθετούν και να εκπαιδεύουν τα παιδιά κατάλληλα, ώστε να αποφεύγουν τους πιθανούς κινδύνους.
Στο σεμινάριο θα δούμε αναλυτικά τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους από την χρήση της τεχνολογίας (τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια, διαδίκτυο) για κάθε ηλικιακή ομάδα και θα προταθούν τρόποι για την καλύτερη δυνατή χρήση της.

Ομιλήτρια: Ιωάννα Μπλέκα

Ψυχολόγος Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχική Υγεία Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας (London Metropolitan University) και μετεκπαίδευση στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Κύρια απασχόληση η δουλειά με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ώρα: 18.00 – 20.00

Κόστος συμμετοχής: 10€

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2392064370

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Το σχολειό της φύσης

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

2ο χλμ Τριλόφου - Επανωμής, 57500, Επανωμή Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 23920 64370

Email: sxoleiotisfysis@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.