Μοναχικά χταπόδια ψάχνουν δύτες – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μοναχικά χταπόδια ψάχνουν δύτες

 

Τα χταπόδια περιμένουν καρτερικά τους δύτες να φτάσουν αργά αργά στον πάτο του βυθού για να παίξουν λίγο μαζί τους. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν ξεχωριστά χταπόδια για να εντυπωσιάσουν τους δύτες επισκέπτες.
Στα εργαστήρια Simple Crafts με συντονιστή τον Σοφοκλή Αμπατζίδη τα παιδιά χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το χαρτί και με την χρήση απλών εργαλείων το μετατρέπουν σε τρισδιάστατες κατασκευές. Το χαρτί έρχεται σε μορφή χρωματιστού χαρτονιού 280gr, απλού λευκού χαρτιού 200gr ή εκτυπωμένου με πατρόν 250gr. Τα φύλλα του χαρτιού είναι κατάλληλα σχεδιασμένα έτσι ώστε όταν κοπούν και συναρμολογηθούν να μεταμορφωθούν σε τρισδιάστατα αντικείμενα.
Τα εργαστήρια προσπαθούν να εμπνεύσουν τα παιδιά να δημιουργούν αντικείμενα χρησιμοποιώντας την φαντασία τους, βασική γεωμετρία και λεπτή δεξιότητα στα χέρια. Με αυτό το τρόπο εξοικειώνονται με την ιδέα να δημιουργούν αντί να αγοράζουν, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την αξία της δημιουργικής διαδικασίας. Επιπλέον, αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση καθώς τα παιδιά αναπτύσσουν την λεπτή κινητικότητά τους, τον συντονισμό ματιού χεριού, την αντίληψη χώρου καθώς και γεωμετρία, μαθηματικά και φυσική μέσα από την διαδικασία κατασκευής. Στόχος είναι τα παιδιά να νιώθουν ελεύθερα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις δικές τους προσωπικές ιδέες με ένα υλικό που είναι φτηνό, διαθέσιμο και ανακυκλώσιμο όπως είναι το χαρτί.

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στις 18.00 – 20.00 | Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, στις 11.00 – 13,00
Παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών με συνοδεία ενήλικα
Κόστος Συμμετοχής: 7€/εργαστήριο (10€/εργαστήριο για 2 αδελφάκια)
Απαραίτητη κράτηση: με μήνυμα στην σελίδα μας στο Simple Crafts ή τηλεφωνικώς στο 6938487123

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

SourLiBoom

Χώρος Τέχνης

Κ. Κρυστάλλη 4, Πλατεία Αντιγονιδών, 54630, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2314 011584, 6944988067

Προβολή στους Χάρτες Google

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ιδιωτικά parking

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.