Μια Κυριακή στον κήπο του Έρικ Καρλ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μια Κυριακή στον κήπο του Έρικ Καρλ

Ανοιχτή εκδήλωση για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Το 2019, το εμβληματικό βιβλίο του Έρικ Καρλ Μια κάμπια πολύ πεινασμένη, κλείνει 50 χρόνια κυκλοφορίας και η Παραμυθούπολη τιμάει τον μεγάλο αυτό δημιουργό με ένα μήνα γεμάτο δράσεις.

Μέσα από ποικίλες προτάσεις για παιχνίδι και ανάγνωση, οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι αναγνώστες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έργα του και να εμπνευστούν με ιδέες, για ατελείωτες ώρες διασκέδασης και στο σπίτι.

Οι δράσεις κορυφώνονται την Κυριακή 17/2 με μια ανοιχτή εκδήλωση που αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για μεγάλους και μικρούς να γνωρίσουν τον σπουδαίο αυτό συγγραφέα και εικονογράφο, να παίξουν και να διασκεδάσουν με τα βιβλία του.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

11:00 – 11.45  Με αφορμή το βιβλίο ‘Ο ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο’ μικροί και μεγάλοι παίζουν και ανακαλύπτουν τα χρώματα του Έρικ Καρλ και του ζωγράφου Franz Marc (με τη μουσειοπαιδαγωγό Δέσποινα Τσιπτσέ).

 

12.00 – 12.45 Στην παρέα έρχεται και «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη». Μικροί και μεγάλοι τη συνοδεύουν στο ταξίδι της μεταμόρφωσής της μέσα από κατασκευές (με τη μουσειοπαιδαγωγό Δέσποινα Τσιπτσέ).

 

13:00 – 13.45  Αξιοποιώντας τις κατασκευές των παιδιών, μεγάλοι και μικροί ξαναζούν μαζί την περιπέτεια της αγαπημένης κάμπιας και ανακαλύπτουν τα μυστικά της. Άραγε πώς θα τελειώσει η δική τους ιστορία; (θεατρικό παιχνίδι με τις θεατροπαιδαγωγούς Μαίρη Χατζηαγγελίδου και Ελένη Γιαννούση).

 

Παράλληλη έκθεση παιδικής ζωγραφικής στην Παραμυθούπολη με θέματα από τα βιβλία του Καρλ.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ Eric Carle

Ο Έρικ Καρλ έχει δημιουργήσει πάνω από 70 παιδικά βιβλία. Πολλά απ’ αυτά μιλούν για τα ζώα και τη φύση. Απ’ όταν ήταν παιδί και πήγαινε με τον πατέρα του μακρινούς περιπάτους στο δάσος, ο Έρικ έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον και αγαπούσε πολύ τη φύση και τα ζώα. Συχνά λέει ότι είναι «εικονογραφέας», κι όλοι αναγνωρίζουν αμέσως τις εικόνες/ιστορίες που δημιουργεί πάνω σε χαρτιά χρωματισμένα με το χέρι.

Ο Καρλ χρησιμοποιεί τεχνική κολάζ, χρωματίζει μόνος του με ακρυλικά χρώματα τα μεταξόχαρτά του και έπειτα τα κόβει και τα τοποθετεί σε στρώματα για να δημιουργήσει τις πολύχρωμες, γεμάτες τόλμη εικόνες του. Στο ατελιέ του, υπάρχουν πάρα πολλά συρτάρια γεμάτα βαμμένα χαρτιά, τακτοποιημένα με βάση το χρώμα και έτοιμα να τα χρησιμοποιήσει ως παλέτα για το επόμενο βιβλίο του ή την επόμενη ζωγραφιά που θα θελήσει να κάνει.

 

Τα βιβλία του Έρικ Καρλ κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Χρήσιμες πληροφορίες

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

 

  • Η εκδήλωση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 3 έως 7 ετών. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Αντί εισιτηρίου οι συμμετέχοντες καλούνται να αγοράσουν πριν την έναρξη της εκδήλωσης ένα βιβλίο του Έρικ Καρλ (ανά οικογένεια) από τον χώρο της Παραμυθούπολης.
  • Για την καλύτερη υλοποίηση των δράσεων της ημέρας, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης για τον επιθυμητό αριθμό μελών κάθε οικογένειας: paramythupoli@gmail.com | 2310 690314.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Παραμυθούπολη

Παιδικό βιβλιοπωλείο και χώρος δημιουργικών και εκπαιδευτικών δράσεων

Καβάφη 12, Ευκαρπία, 56429, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 690314

Email: paramythupoli@gmail.com

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ:
Νο38 από Τ.Σ. Ν.Σ.Σταθμός - Στάση: Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Νο 28Β από Τ.Σ. Πανεπιστήμια - Στάση: Carrefour Ευκαρπίας (τέρμα διαδρομής).

PARKING:
ο δρόμος (και όλοι οι παράλληλοι) επιτρέπει το παρκάρισμα και στο τέλος αυτού (σε απόσταση 200μ.), υπάρχει αλάνα

ΧΡΗΣΙΜΑ:
Ο χώρος διαθέτει εσωτερικά σαλονάκι, επισκέψιμο μόνο σε ώρες που δεν πραγματοποιούνται εργαστήρια.
Εξωτερικά, υπάρχει φαρδύ πεζοδρόμιο με παγκάκι, ενώ η πίσω αυλή χρησιμοποιείται ως χώρος αναμονής,
αλλά και φιλοξενίας εκδηλώσεων. Σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν καφέ και αναψυκτήριο.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.