Μια γιορτινή περατζάδα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μια γιορτινή περατζάδα

Στην τελευταία πνοή του Σεπτέμβρη σμίγουν οι αγάπες για μουσική, χορό, γνώση και Θεσσαλονίκη και κρατούν την ανάσα του χρόνου για το τελευταίο καλοκαιρινό γλέντι.

Σπουδαστές αρχαίων ελληνικών από την Αμερική κλείνουν το οδοιπορικό τους σε μια αυθεντική συνάντηση με τις ομορφιές της πόλης.

Οι φωνές ξυπνούν μνήμες στα στενά της Άνω Πόλης, για μια αλλιώτικη καντάδα με τη συνοδεία σχημάτων παραδοσιακής μουσικής και μια παρέα δίχως σύνορα. Το χθες ενώνεται με το σήμερα και η αγάπη για την αρχαία ελληνική γλώσσα γίνεται ένα ζωντανό μοίρασμα σκέψεων και αποριών στα ιστορικά μνημεία.

Γεύσεις ελληνικής κουζίνας, μικρασιατικών γλυκών και ιστοριών. Και τέλος τα χέρια και οι φωνές ενώνονται σε ένα αυθεντικό πανηγύρι, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, έτσι όπως μόνο οι καλοκαιρινές βραδιές μπορούν να χαρίσουν.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σαν τη θέα στο Αιγαίο. Όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν μουσικά όργανα για έξτρα μουσική πινελιά πέρα από τις φωνές τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

5.30: Έναρξη από τους Κήπους του Πασσά
6.00 – 7.00: Καντάδα στην Άνω Πόλη με 2 στάσεις για μικρά γλεντάκια στην Πλατεία Καλλιθέας και στο Βυζαντινό λουτρό με το μουσικό σχήμα “Παινέματα του δρόμου”
7.00 – 8.00: Συνέχεια περατζάδας με στάσεις σε Άγιο Δημήτριο, Ρωμαϊκή Αγορά, Αχειροποίητο
8.00 – 9.00: Στάση για γεύση παραδοσιακών μικρασιάτικων γλυκών και ιστοριών στο “Ισλί”
9.00: Γλέντι στην Αγίας Σοφίας με το μουσικό σχήμα “Romvos Band”

Το χρονοδιάγραμμα είναι ευέλικτο, οπότε για τον εντοπισμό της περατζάδας μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

6946 291965 (Βαγγέλης)
6948 213313 (Βασιλεία)

 

*αρχείο με τραγούδια για την διάρκεια της περατζάδας: https://we.tl/t-xtF2f8gK51

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα συνάντησης: 18.00

Σημείο συνάντησης: Κήποι του Πασσά

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Οι Κήποι του Πασά

Ακροπόλεως, Αγ. Παύλος, 54634, Θεσσαλονίκη

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.