Meet and Code 2021 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Meet and Code 2021

Το Genderhood συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Meet and Code, ένα πρόγραμμα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα. Μεταξύ 28 – 30/09/2021 θα γιορτάσει το Meet and Code 2021 με τρεις (3) εκδηλώσεις που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Στόχος του Meet and Code είναι να εισαγάγει παιδιά και νέους και νέες ηλικίας 8 έως 24 ετών στον κόσμο της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Οι εκδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναδειχθεί πόσο διασκεδαστικός μπορεί να είναι ο προγραμματισμός και πώς μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία ιδεών. Θα μάθουν πώς λειτουργεί η τεχνολογία και πώς επηρεάζει η πληροφορική την καθημερινή μας ζωή. Εξερευνώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογίας, ψηφιακών θεμάτων και δημιουργικού προγραμματισμού, θα ενθαρρυνθούν να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται στον σημερινό κόσμο.

Gamers Inc.

Τρίτη 28/09, 17:00 – 19:00

Για παιδιά ηλικίας 8 – 12

Διαδικτυακή εκδήλωση

Βαθμός δυσκολίας: Μικρός

 

To Gamers Inc. απευθύνεται σε μεικτή ομάδα κοριτσιών και αγοριών ηλικίας 8-12 ετών. Κύριος στόχος είναι να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων μέσω της εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης, παρέχοντας στην ομάδα τα εργαλεία και την έμπνευση να μάθουν για τη βιομηχανία των παιχνιδιών και να ενημερωθούν για τις μελλοντικές επαγγελματικές δυνατότητες.

Μέσω της ιστορικής αναδρομής θα αναδειχθούν τα “μεγάλα” γυναικεία ονόματα και ποια είναι τα επιτεύγματά τους στον τομέα του προγραμματισμού και του gaming. Στη συνέχεια, θα δοθεί έμφαση στο μέλλον, παρουσιάζοντας στις συμμετέχουσες τις επιστημονικές και επαγγελματικές προοπτικές μιας καριέρας στον κώδικα και την τεχνολογία (επαγγελματική απορρόφηση, εξέλιξη, οικονομικές απολαβές). Συνδυάζοντας τη μάθηση που βασίζεται στην τέχνη με τη μάθηση για την τεχνολογία, τα παιδιά ενθαρρύνονται σε μια ισότιμη αξιοποίηση των ικανοτήτων τους.

 

Το workshop θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως την προηγούμενη ημέρα από την καθορισμένη ημερομηνία της εκδήλωσης μέσω της παρακάτω φόρμας:  https://forms.gle/vi5a8sCRqtwWZN5KA

Εκπαιδεύτρια: Σοφία Κωνσταντοπούλου, Εκπαιδεύτρια Ισότητας και Υπεύθυνη Διαχείρισης Genderhood

 

Avoid the Bat

Tετάρτη 29/09, 17:00 – 19:00

Αποκλειστικά για θηλυκότητες ηλικίας 12 – 15

Διαδικτυακή εκδήλωση

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίος

 

Η δράση Avoid the Bat είναι σχεδιασμένη να παρέχει προχωρημένη γνώση προγραμματισμού σε άτομα που ήδη έχουν εμπειρία στο προγραμματισμό με χρήση Scratch 3.0. Η παρακολούθηση του προγράμματος θα δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες να ασχοληθούν με σύνθετες αλγοριθμικές τεχνικές, δομημένο προγραμματισμό και τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ειδικότερα, οι συμμετέχουσες θα εξασκηθούν με τεχνικές αναγνώρισης και ταξινόμησης εικόνας που χρησιμοποιούνται σε σύγχρονες  διαδικασίες machine learning.

Το εργαστήριο είναι δομημένο βάσει της μεθοδολογίας gamification. Εισηγήτριες του εργαστηρίου είναι εκπαιδεύτριες του STEM Education. Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, και η εξάλειψη ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού, με έναν πολύ διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο.

Το workshop θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως την προηγούμενη ημέρα από την καθορισμένη ημερομηνία της εκδήλωσης μέσω της παρακάτω φόρμας:  https://forms.gle/i6Ya5rszfVz74w1e8

Εκπαιδεύτριες: Βίκη Χριστοπούλου, Ευκπαιδεύτρια STEM Education και Κωνσταντίνα Αντιμαχιτή, Ευκπαιδεύτρια STEM Education

 

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) αναπτύσσει  ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα  ετήσιας διάρκειας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στηρίζεται σε προγράμματα  κάποιων από τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου (MIT, Carnegie Mellon, Tufts) όπως επίσης και καταξιωμένων εκπαιδευτικών που αποτελούν την επιστημονική ομάδα μας.

 

Open Source Project

Πέμπτη 30/09, 17:00 – 19:00

Αποκλειστικά για θηλυκότητες ηλικίας 18 – 24

Διαδικτυακή εκδήλωση

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίος

 

Το Open Source Project είναι ένα hands-on σεμινάριο που απευθύνεται σε νέες γυναίκες, ηλικίας 18-24 ετών. Στόχος του σεμιναρίου είναι να  προβάλει στις νέες γυναίκες το εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και χρήσης ανοιχτού λογισμικού, το οποίο προσφέρει τεχνολογική ποιότητα και αξιοπιστία με μηδαμινό κόστος. Αυτό το κάνει προσβάσιμο σε όλες τις επαγγελματίες ανεξαρτήτως οικονομικού υπόβαθρου.

Μέσω μιας σύντομης διαδρομής από το χθες στο σήμερα, οι συμμετέχουσες θα γνωρίσουν προγράμματα ανοιχτού λογισμικού στα οποία έχουν δωρεάν πρόσβαση. Παράλληλα  θα γνωρίσουν θηλυκότητες  που έχουν συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξή τους. Μια πρώτη επαφή με τις οργανωμένες κοινότητες ανοιχτού λογισμικού θα υπογραμμίσει το πνεύμα συνεργασίας και συλλογικότητας που επικρατεί σε αυτό το χώρο. Παράλληλα, οι νέες γυναίκες θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε περιβάλλοντα προγραμματισμού χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα εργαλεία.

Μπαίνοντας σε αυτό τον κόσμο θα τους δοθεί η ευκαιρία να εξερευνήσουν ποικίλες δυνατότητες για δημιουργία, αλλά και ευκαιρίες εργασίας. Το σεμινάριο είναι μία ευκαιρία για διεκδίκηση ίσων ευκαιριών για όλες και όλους ανεξαρτήτως φύλου, τόπου ή/και χρόνου.

 

Το workshop θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως την προηγούμενη ημέρα από την καθορισμένη ημερομηνία της εκδήλωσης μέσω της παρακάτω φόρμας: https://forms.gle/1zFE7iiiT71LK7449

Eκπαιδεύτρια: Φωτεινή Μαρκοπούλου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

 

Λίγα λόγια για το Genderhood

Η ΑMKE Genderhood από το 2017 προάγει την έμφυλη ισότητα και την πρόληψη των έμφυλων στερεοτύπων. Υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της ενεργού μάθησης και των πρακτικών τέχνης. Η αποστολή του Genderhood είναι η ενδυνάμωση κοινοτήτων όλων των ηλικιών ώστε ανεξάρτητα να συνδιαμορφώσουν έναν κόσμο έμφυλης ισότητας. Ο οργανισμός σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινωνικοπολιτιστικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια που απευθύνονται σε  παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 για παιδιά 8 – 12 ετών

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 για θηλυκότητες 12 – 15 ετών

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 για θηλυκότητες 18 – 24 ετών

Ώρα 17.00 – 19.00

H συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής έως την προηγούμενη ημέρα από την καθορισμένη ημερομηνία της εκδήλωσης.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.