Η Μαρμαρωμένη Κόρη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Μαρμαρωμένη Κόρη

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12.00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Μπαρμπουνάκης, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου «Η Μαρμαρωμένη Κόρη» της Αντωνίας Μπατσαλή. Ένα δίγλωσσο έμμετρο παραμύθι για τη Θεσσαλονίκη που απευθύνεται σε παιδιά 5 – 12 ετών.

Την εικονογράφηση  έχει επιμεληθεί η Νίκη Λεωνίδου  και την μετάφραση στα αγγλικά η Αγνή Λούκα.

Η παρουσίαση είναι διαδραστική με ενεργή συμμετοχή των παιδιών, με αφήγηση, ομαδικό παιχνίδι και ζωγραφική προσώπου (face painting) από την Άρτεμις Κεχαγιά.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα δίγλωσσο έμμετρο παραμύθι, γραμμένο με δεκαπεντασύλλαβο, που αφορά τη Θεσσαλονίκη βασισμένο στις «Μαγεμένες» μορφές της πόλης μας.  Ποιες ήταν οι “Μαγεμένες” μορφές της Θεσσαλονίκης; Πότε έγινε η άλωση της πόλης από τους Σαρακηνούς πειρατές;  Ποια ήταν η Χίμαιρα; Τι γνωρίζουμε για την Καμάρα, τη Ροτόντα, τα τείχη και τον Ιππόδρομο; Ερωτήματα που βρίσκουν απάντηση μέσα από το παραμύθι «Η Μαρμαρωμένη Κόρη» στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα με τη φαντασία τους ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς.

 

“Στη Σαλονίκη κάποτε μια όμορφη κοπέλα, μα ψηλομύτα, περιγελά έναν μονόφθαλμο πειρατή. Αυτός την καταριέται και αυτή μαρμαρώνει. Τότε ο πατέρας της άρχισε να αναζητά τρόπους να φέρει πίσω στη ζωή την μονάκριβη κόρη του. Περνάει μέσα από μαγικά περάσματα, συναντάει μονόκερους και την τρομερή Χίμαιρα. Άραγε τα κατάφερε;” (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Ώρα: 12.00

για παιδιά 5 – 12 ετών

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Παιδικός Ιανός

Γρηγορίου Παλαμά 3, 54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: · 231 026 8682

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.