Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος & Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος & Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

 

Στην Θεσσαλονίκη διεξάγονται ετησίως κατά τον μήνα Απρίλιο ο “Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” και κατά τον μήνα τον Οκτώβριο ο “Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης”. Οι δύο διοργανώσεις αποτελούν μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διεθνών Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Αποστάσεων AIMS και εντάσσονται ανελλιπώς στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι.

Οι δύο διοργανώσεις λόγω των γνωστών συνθηκών της πανδημίας COVID-19, θα διεξαχθούν κατά την ίδια ημερομηνία, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, το πρωί ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ενώ το βράδυ ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος πρόσφατα βραβεύτηκαν ως εξαιρετικοί φορείς αθλητικού τουρισμού από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, κερδίζοντας το έπαθλο στην κατηγορία ‘Best Thematic Sports Destination’ του διαγωνισμού “Premium Tourism Awards 2021”. Παράλληλα, ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» της 14ης Απριλίου 2019 αναδείχθηκε 8ος καλύτερος Μαραθώνιος στον κόσμο στην συνολική αξιολόγηση μεταξύ 476 πιστοποιημένων Μαραθωνίων, καθώς και 4ος καλύτερος στον τομέα της ασφάλειας, στην ανεξάρτητη έρευνα της “THE SOLE SUPPLIER” (http://bit.ly/TopMarathons). Η διάκριση αυτή δημοσιεύθηκε μεταξύ άλλων στον έγκυρο και παγκόσμιας εμβέλειας ιστότοπο “FORBES” (http://bit.ly/ATGM-Forbes), διαφημίζοντας τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ – bwin και παράλληλοι δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ.
Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 – Κυριακή 10 Απριλίου 2022.

“Μαραθώνιος της Ιστορίας”, Πέλλα – Θεσσαλονίκη.Δρόμος αθλητισμού, διαδρομή πολιτισμού.

Ο Μαραθώνιος, καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως την Θεσσαλονίκη τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος που φέρει ως σύμβολο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης
www.atgm.grΤεχνικές λεπτομέρειες του αγωνιστικού προγράμματος μπορείτε να βρείτε στην επίσημη προκήρυξη της διοργάνωσηςΕπικοινωνία:
Διεύθυνση: Γραφείο διοργάνωσης, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη, 54638
Τηλέφωνο: 2310 200 – 360
FAX: 2310 200 – 360
Email: info@atgm.gr

Παρουσίαση διοργάνωσης
https://bit.ly/3zOWkH7

Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και παράλληλοι δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 – Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Ο “Νυχτερινός”, δημιουργήθηκε για να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία και επίδοση στους κορυφαίους δρομείς, με δεδομένη την ευκολία της διαδρομής και των ιδανικών καιρικών συνθηκών της φθινοπωρινής Θεσσαλονίκης, αλλά και στους χιλιάδες δρομείς Υγείας και Βαδιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου, οι οποίοι θα κατακλύσουν την πόλη, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα, μεταδίδοντας με τη συμμετοχή τους το μήνυμα του υγιεινού τρόπου διαβίωσης.

Μοναδική εμπειρία, επειδή δίνει τη δυνατότητα στους δρομείς να τρέξουν σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, την ώρα του ηλιοβασιλέματος.
Μια ξεχωριστή δρομική διαδρομή στην απαράμιλλη ομορφιά της παραθαλάσσιας Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο αθλητικό πάρτι της χώρας!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης
www.thesshalfmarathon.org

Τεχνικές λεπτομέρειες του αγωνιστικού προγράμματος μπορείτε να βρείτε στην επίσημη προκήρυξη της διοργάνωσης

Επικοινωνία:
Διεύθυνση: Γραφείο διοργάνωσης, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη, 54638
Τηλέφωνο: 2310 200 – 360
FAX: 2310 200 – 360
Email: info@thesshalfmarathon.org

Παρουσίαση διοργάνωσης
https://bit.ly/3BTGZWy

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.