Καλλιεργώντας την συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Καλλιεργώντας την συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών

Βιωματικό Σεμινάριο

Η συναισθηματική αγωγή δεν είναι έμφυτη σε όλους τους γονείς μόνο και μόνο επειδή αγαπούν τα παιδιά τους. Η συναισθηματική αγωγή είναι μάλλον τέχνη. Απαιτεί από τους γονείς να έχουν επίγνωση των συναισθημάτων και να επιδεικνύουν συγκεκριμένες συμπεριφορές προσεκτικής ακρόασης και επίλυσης προβλημάτων. Το να μάθουμε στα παιδιά να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και να αποδέχονται μάλιστα τα αρνητικά ως μια πραγματικότητα της ζωής, τα βοηθάει να είναι συναισθηματικά υγιέστερα. Παιδιά των οποίων οι γονείς εφαρμόζουν με συνέπεια την συναισθηματική αγωγή έχουν καλύτερη υγεία, επιτυγχάνουν υψηλότερες σχολικές επιδόσεις, δημιουργούν σταθερότερες και ποιοτικότερες φιλίες, εμφανίζουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς και γενικά είναι περισσότερο ανθεκτικά και ευπροσάρμοστα στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι αρχές της συναισθηματικής αγωγής και τα οφέλη της συναισθηματικής νοημοσύνης, θα αναλυθούν τα πέντε στάδια της διαδικασίας με παραδείγματα και παιχνίδι ρόλων, καθώς και οι πιθανές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς στην εφαρμογή, και φυσικά θα υπάρχει χρόνος για ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Ομιλήτρια: Ιωάννα Μπλέκα

Χρήσιμες πληροφορίες

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ώρα: 18.00

Διάρκεια: 2 ώρες

Ηλικίες: Για γονείς (και εξωσχολικούς)

Κόστος συμμετοχής: 10€

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Το σχολειό της φύσης

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

2ο χλμ Τριλόφου - Επανωμής, 57500, Επανωμή Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 23920 64370

Email: sxoleiotisfysis@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.