Κακοποίηση και Παραμέληση του Παιδιού – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Κακοποίηση και Παραμέληση του Παιδιού

Διαδικτυακό Σεμινάριο για Γονείς από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Παιδική Ομπρέλα»


Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα» και ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνουν διαδικτυακό Σεμινάριο για γονείς με θέμα «Κακοποίηση και Παραμέληση του Παιδιού» την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 5:00 μ.μ.

 

Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη θα κακοποιηθούν ή θα παρενοχληθούν σεξουαλικά κάποια στιγμή μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Στην Ελλάδα, αντίστοιχα, 1 στα 6 παιδιά θα πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Από αυτά τα περιστατικά, ελάχιστα θα γίνουν γνωστά στις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και δικαιοσύνης.

 

Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι να ενημερωθούν οι γονείς για το φαινόμενο και να δοθούν απλές συμβουλές που μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους για να τα θωρακίσουν απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο.

 

  • Τι είναι η κακοποίηση παιδιού;
  • Πώς μπορώ να προστατεύσω το παιδί μου από τον κίνδυνο της κακοποίησης;
  • Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι ένα παιδί μπορεί να έχει δεχθεί κακοποίηση;
  • Τι κάνω αν μου αποκαλύψει το παιδί μου ότι έχει βιώσει κακοποίηση;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντήσει η ψυχολόγος (MSc) από το Χαμόγελο Του Παιδιού, Ειρήνη Σουργκούνη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν με την εισηγήτρια και να θέσουν τα ερωτήματά τους για θέματα που τους απασχολούν.

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ώρα: 17.00

Το διαδικτυακό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο σεμινάριο και να λάβετε οδηγίες για τη σύνδεση, στέλνοντας email με θέμα «Σεμινάριο 201120» στο thesspress@hamogelo.gr.

Περισσότερες Πληροφορίες: Παιδική Ομπρέλα

T: 2310 688439, 2310 250160 E-mail: paidikiomprela@pavlosmelas.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.