Ο Ηρακλής Πουά-Ροζ μεταμφιέζεται – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο Ηρακλής Πουά-Ροζ μεταμφιέζεται

Τα παιδιά μετατρέπονται σε ντεντέκτιβ και είναι έτοιμα να λύσουν το μυστήριο!

Μια μέρα πριν ξεκινήσουν και επίσημα οι Απόκριες ας ντυθεί το κάθε παιδί  ντεντέκτιβ και ας έρθει στο Μη.Λο. για να πάρει μέρος στην εξερεύνηση της παλέτας των χρωμάτων που τα παιδιά δεν τολμούν να αγγίξουν.

Στα παιδιά αρέσει να εξερευνούν. Χρώματα, σχήματα, αισθήσεις. Ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους μέσα από τα αντικείμενα και συγχρόνως τους δίνουν ζωή. Τι συμβαίνει όμως όταν τα μάτια των παιδιών βλέπουν μόνο παιχνίδια σε γαλάζιες και ροζ αποχρώσεις; Μήπως η φαντασία τους μειώνεται; Μήπως το μυστήριο χάνεται;

Το σενάριο Ηρακλής Πουά-Ροζ είναι μία πρόσκληση για διάσωση του χαμένου μυστηρίου. Μέσα από εικαστικές δημιουργίες, τα παιδιά πειραματίζονται με παιχνίδια όλων των χρωμάτων και σχημάτων. Σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια και γρήγορα καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν αγορίστικα ή κοριτσίστικα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια είναι για όλα τα παιδιά, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους.

Tips μεταμφίεσης:

  • μάσκα
  • μεγενθυντικός φακός
  • καπαρντίνα
  • καπέλο
  • γυαλιά ηλίου
  • εφημερίδα

Το «Ήρακλής Πουά-Ροζ» είναι ένα εργαστήρι βιωματικής μάθησης για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ένα ταξίδι γύρω από την αναγνώριση, το σεβασμό και την ένταξη, ανεξαρτήτως φύλου.
Μέσα από το παιχνίδι και τις εικαστικές τέχνες τα παιδιά εξερευνούν τους ρόλους και τα στερεότυπα που φέρουν επειδή γεννήθηκαν αγόρια ή κορίτσια. Αναζητούν ποια θέλουν να είναι η θέση τους στην κοινωνία και μαθαίνουν πώς να τη δημιουργήσουν. Έτσι, βλέπουμε παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς διακρίσεις λόγω του φύλου τους και με ελευθερία έκφρασης, κριτική σκέψη και αυτοπεποίθηση.

Την εμψύχωση του εργαστηρίου αναλαμβάνουν η Νίκη Παντελιού (παιδαγωγός-εμψυχώτρια) και η Σοφία Κωνσταντοπούλου (εμψυχώτρια με ειδίκευση σε ζητήματα φύλου).

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 

Ώρα: 11.00 – 12.30

Διάρκεια: 90’

Απευθύνεται σε παιδιά 5 – 8 ετών που αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους.

Κόστος: 12€ ανά παιδί

Για πληροφορίες-κρατήσεις: 2310250545, milotherapy@gmail.com

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μη.Λο.

Δημιουργικός χώρος μάθησης, λόγου & επικοινωνίας

Εγνατίας 106 , 54624, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 250545

Email: milotherapy@gmail.com

Προβολή στους Χάρτες Google

Ο χώρος διαθέτει χώρο αναμονής για τους γονείς.
Υπάρχουν πολλά ιδιωτικά πάρκινγκ στην περιοχή.
Είναι δίπλα στη στάση Αγίας Σοφίας από την οποία περνούν πολλά λεωφορεία, τόσο από Ανατολικά και από Δυτικά.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.