Ημερίδα: Κουκλοπαίζουμε 2021- 22 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ημερίδα: Κουκλοπαίζουμε 2021- 22

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας “Πράσσειν Άλογα” καλεί εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα έναρξης 18:00 στην Ημερίδα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προγράμματος & διαγωνισμού «Κουκλοπαίζουμε» με την χρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Στην ημερίδα θα αναδείξουν τα οφέλη του «Κουκλοπαίζουμε», θα παροτρύνουν εκπαιδευτικούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή με το πρόγραμμα να το εφαρμόσουν την επόμενη χρονιά και αυτούς που έχουν ήδη συμμετάσχει να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους υπόλοιπους. Επιπροσθέτως θα παρουσιάσουν τη νέα πλατφόρμα του προγράμματος https://kouklopaizoume.gr/, η οποία χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του Ψηφιακού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Η διεξαγωγή της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom, καθώς επίσης θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση στο Facebook. Θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από υποστηρικτές του προγράμματος, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων και τέλος η συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

 

Λίγα λόγια για το “Κουκλοπαίζουμε”

 

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με έτος εκκίνησης το 2019 από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας “Πράσσειν Άλογα” υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις για Νέους». Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εντάσσεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα στοχεύει σε ένα νέο σχολείο με νέες προσεγγίσεις εκμάθησης μέσω της δημιουργίας και της διάδρασης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις χειρωνακτικές και νοητικές ικανότητες τόσο για των μαθητών όσο και για των δασκάλων. Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://kouklopaizoume.gr/ έχουν οι συμμετέχοντες τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση, ώστε να καθοδηγήσουν την ομάδα τους στην κατασκευή και εμψύχωση μιας θεατρικής κούκλας ως μια νέα επιμορφωτική μέθοδο προς την διδακτέα ύλη και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό με την παρουσίαση ενός βίντεο-παράστασης.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ώρα έναρξης: 18.00

για εκπαιδευτικούς

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν.

Δηλώστε την συμμετοχή για την παρουσία σας το ταχύτερο δυνατό (το αργότερο ως τις 6/6)  στην παρακάτω φόρμα:

  • για εκπαιδευτικούς Αττικής ΕΔΩ.
  • για εκπαιδευτικούς Περιφέρειας ΕΔΩ

Ή συνδεθείτε στην ζωντανή αναμετάδοση του Facebook, μπαίνοντας στην σελίδα Πράσσειν Άλογα – prasinaloga.gr.

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.