Functional Juggling Teacher Training Seminar – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Functional Juggling Teacher Training Seminar

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους εκπαιδευτές μια θεμελιώδη κατανόηση των θεωριών και της πρακτικής του Functional Juggling. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, οι μαθητές θα οδηγηθούν σε μια σταδιακή διαδικασία κατανόησής για το juggling και θα δοθούν νέα εργαλεία για σκοπούς αναψυχής και προσβασιμότητας. Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες θα είναι η ικανότητα δημιουργίας και αυτοσχεδιασμού νέων μορφών ζογκλερικών περιβαλλόντων για κάθε τύπο ατόμου. Επιπλέον, θα αναλυθούν σε βάθος έρευνες στρατηγικών μη-λεκτικών και αισθητηριακών επικοινωνιών.

Όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων είναι ευπρόσδεκτα. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν είτε να παρακολουθήσουν ένα βίντεο διάλεξης μιας ώρας ή/και να κατεβάσουν και να διαβάσουν το δωρεάν διαδικτυακό βιβλίο για τα λειτουργικά ζογκλερικά ως προετοιμασία για το σεμινάριο.

Κατεβάστε το βιβλίο στα ελληνικά ΕΔΩ.

Θέματα – Περιεχόμενα

  • Φιλοσοφίες + Προθέσεις + Λύσεις
  • Λειτουργικά Ζογκλερικά + Θεωρία Σχηματισμών Διαδικασιών
  • Χάρτη Χωρικής αλληλουχίας + Διέγερση πνευματικής ροής
  • Στρατηγικές Διόρθωσης + Υποστήριξη της Ανεξαρτησίας
  • Επισκόπηση + Επιπτώσεις + Πληροφορίες ιστορικού

 

Λίγα λόγια για το Functional Juggling

Το Juggling Board στο πλαίσιο του νηπιαγωγείου μπορεί να αποτελέσει ένα μέσο εξάσκησης τόσο της αδρής όσο και της λεπτής κινητικότητας των νηπίων. Καθώς είναι ένα παιχνίδι που στοχεύει στην αλληλεπίδραση των νηπίων και όχι στην ανάδειξη κάποιου νικητή, έχει παρατηρηθεί ότι τα νήπια που ασχολήθηκαν συστηματικά με το Juggling Board απέκτησαν περισσότερη υπομονή, ανέπτυξαν μεγαλύτερη ικανότητα συνεργασίας τόσο σε δυαδικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Καθώς επίσης παιδιά με δυσκολία στη συγκέντρωση κατάφεραν με τον καιρό να μένουν προσηλωμένα για όλο και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης τους με το Juggling Board. Παρατηρήθηκε επίσης ότι όσο πιο σύνθετα μοτίβα έφτασαν εις πέρας τόσο η αυτοπεποίθησή τους αυξανόταν γεγονός που επηρέασε θετικά την ακαδημαϊκή τους απόδοση.

Δήμητρα Πάτκου, Πτυχιούχος νηπιαγωγός, Απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Βόλου

 

Στόχος μου είναι να διαδώσω όσο περισσότερο μπορώ αυτή τη μέθοδο, να δείξω στον κόσμο τα οφέλη που έχουν τα ζογκλερικά στον άνθρωπο ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.
Έτσι μία νέα αρχή ξεκινάει στην Ελλάδα με αυτό το σεμινάριο.
Τελικός προορισμός; Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να διαλέξει το δικό του δρόμου.
Την μέθοδο Functional Juggling τη γνώρισα πριν τρία χρόνια, όταν είδα ένα βίντεο στο YouTube “Blind Can Juggle” που ένας τυφλός μαθαίνει να κάνει ζογκλερικά μέσω αυτής της μεθόδου. Κατευθείαν μου άγγιξε την καρδιά. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να μάθω για αυτό. Είναι πραγματικά ένα μοναδικό εργαλείο τόσο για θεραπευτές και εκπαιδευτικούς όσο και για καλλιτέχνες και απλούς καθημερινούς γονείς.

Μάρκος Καραμήτρος, Circus Camino

 

Διοργανωτής: Circus Camino
Υποστηρικτής: ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Διάρκεια: 3 μέρες (6 ώρες/ήμερα)

Ωράριο κάθε μέρα: 11.00 – 18.00 (15.00 – 16.00 διάλειμμα)

Χώρος Διεξαγωγής: ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Η Συμμορία των αστεριών, Ν. Πλαστήρα, 119, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Φόρμα Συμμετοχής

Κόστος και για τις τρεις μέρες: 90€

Αρκετά περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Μόνο 16.

Στο σεμινάριο θα υπάρχει μεταφραστής

Η κατοχύρωση της θέσης θα γίνεται με την αποπληρωμή του ποσού.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.