Φωτοανάγνωση: Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει τη μνήμη του και να κάνει το καθημερινό διάβασμα παιχνίδι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φωτοανάγνωση: Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει τη μνήμη του και να κάνει το καθημερινό διάβασμα παιχνίδι

Το Σάββατο 13/1/24 στο βιβλιοπωλείο/ καφέ Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Φωτοανάγνωση: Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει τη μνήμη του και να κάνει το καθημερινό διάβασμα παιχνίδι»,  της Βασιλικής Γιαννακοπούλου και των εκδόσεων “The law of success publishing“.

Η φωτοανάγνωση είναι μια μέθοδος που βοηθά στην αύξηση της ταχύτητας ανάγνωσης, στην καλύτερη κατανόηση του κειμένου και στην πιο γρήγορη απομνημόνευση των πληροφοριών. Απευθύνεται σε παιδιά κι ενήλικες τυπικής ανάπτυξης αλλά και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (πχ. δυσλεξία, ΔΕΠ-Υ, Asperger κλπ.). Οι μαθητές που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μέθοδο μπορούν να κερδίσουν ως και 80% περισσότερο χρόνο στη μελέτη τους. Ο εγκέφαλος τους λειτουργεί πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ενώ αυξάνεται και η φαντασία τους. Αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση και μπορούν να κατακτήσουν κάθε τους στόχο.

Το σεμινάριο διαρκεί περίπου 1,5 ώρα, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Σε αυτή τη διάρκεια παρουσιάζεται η μέθοδος των αραχνών (ή αλλιώς το mind mapping), που ουσιαστικά βοηθά στην καλύτερη απομνημόνευση των πληροφοριών, οι δύο τεχνικές της ανάγνωσης (ταχεία ανάγνωση και διαγώνιο διάβασμα) και ορισμένες από τις ιστορίες του Λαχανοχωριού, που υπάρχουν στο βιβλίο. Οι ιστορίες προωθούν τη θετική σκέψη των παιδιών. Επιπλέον, δίνονται χρήσιμες συμβουλές για πιο αποδοτικό διάβασμα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Ώρα: 18.00 – 19.30

Απευθύνεται σε ενήλικες

Ελεύθερη είσοδος

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες

Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο - Καφέ

Στεργίου Πολυδώρου 61, Άνω Πόλη, 54633, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2314 070 554

Email: hello@mpalarines.gr

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα: Κλειστά
Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 14.30 & 17.00 - 21.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00 - 21.00

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.