Fairyplay, ο Nεραϊδοακρίδος – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Fairyplay, ο Nεραϊδοακρίδος

 

Ένα πρωτότυπο παραμύθι κατά της αθλητικής βίας «Fairplay» θα παρουσιάσουν το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, οι εκδόσεις Μένανδρος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 27 Απριλίου, ώρα 18.30, στο Grand Hotel Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Το παραμύθι έγραψαν και εικονογράφησαν 18 παιδιά ηλικίας Δημοτικού και το αφιέρωσαν στα παιδιά που προστατεύονται από τα Παιδικά Χωριά SOS και την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, καθώς όλα τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν για την ενίσχυση των δύο οργανισμών.

Ερέθισμα για την έμπνευση του παραμυθιού έδωσαν στα παιδιά τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα βίαιων επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων.Σκοπός των μικρών συγγραφέων ήταν να περάσουν μέσα από μια όμορφη ιστορία με χαρούμενες ζωγραφιές, το μήνυμα της εξάλειψης της βίας στα γήπεδα, της ξενοφοβίας και του σχολικού εκφοβισμού και να προβάλουν το Δίκαιο Παιχνίδι.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αθλητική Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης κ. Ευαγγελία Λιάσου.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα τιμηθούν για το έργο τους οι διακεκριμένοι αθλητές και ολυμπιονίκες: Νίκος Γκάλης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Ανδρέας Κατσαρός, Τασούλα Κελεσίδου,Γιώργος Κούδας, Ντίνος Κούης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Βούλα Πατουλίδου, Μπάνε Πρέλεβιτς, Βασίλης Χατζηπαναγής.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο δημοσιογράφος Νίκος Πετρουλάκης και η παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Το παραμύθι έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και πωλείται από τις εκδόσεις Μένανδρος στην τιμή των 10€ .

 

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που δραστηριοποιείται σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία παιδιών, που στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών, προσφέροντάς τους ξανά τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια Μητέρα SOS, αδέλφια και ένα σπιτικό.

Επιπρόσθετα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος λειτουργούν Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε δέκασημεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ώρα: 18.30

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Grand Hotel Palace

Μοναστηρίου 305, 54627, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 549 000

Email: grand@theluxuryhotels.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.