Εμείς θα κάνουμε τον γύρο του κόσμου! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εμείς θα κάνουμε τον γύρο του κόσμου!

Η Μαγική Σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν φιλοξενεί από την Κυριακή 20 Μαρτίου και κάθε Κυριακή έως 17 Απριλίου την Ιωάννα Μαμακούκα σε μία παράσταση μαριονέτας, όπου σκηνικό είναι το σώμα της παραμυθούς, πρωταγωνιστές τα ίδια της τα χέρια…και ενεργοί συντελεστές οι θεατές. Μια πειραγμένη εκδοχή του Κοντορεβυθούλη, μια παράσταση που τη βιώνουν από κοινού ενήλικες και παιδιά!

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τι συμβαίνει όταν ο Κοντορεβυθούλης χάνεται στο νυχτωμένο δάσος αντί να ακολουθήσει τον δρόμο για το σπίτι; Παιχνίδια παραπλανήσεων και μεταμορφώσεων θα “βάλουν στο παιχνίδι” τους θεατές.

Έρχεται μια παραμυθού με σκοπό να διηγηθεί την ιστορία του Κοντορεβυθούλη, που δεν μοιάζει και πολύ μ’ εκείνη που ξέρουμε. Κουβαλάει τη βαλίτσα της, η οποία γίνεται σπίτι και έπειτα ντουλάπα ενώ η κάπα της μεταμορφώνεται σε δάσος πυκνό, τα χέρια και τα δάχτυλά της μεταλλάσσονται στους ήρωες του παραμυθιού! Όλα αυτά με τη βοήθεια των παιδιών, στα οποία μοιράζονται μουσικά όργανα και μπαίνουν στο νυχτωμένο δάσος να συναντήσουν τον Κοντορεβυθούλη.

Αλλά που είναι τα χαλίκια;
Αυτά τα κατάπιε το πουλί Ναντού, ένα πουλί φτιαγμένο μέσα από μια σειρά μαγικών μεταμορφώσεων των ρούχων που κρέμονται σε μια ντουλάπα, η οποία προηγουμένως ήταν σπίτι και πριν απ’ αυτό ήταν βαλίτσα!

 

Μετά την παράσταση, ακολουθεί μια σειρά δράσεων και παιχνιδιών με κοινή συμμετοχή ενηλίκων-συνοδών και παιδιών. Όλοι μαζί θα κάνουν τον γύρο γνωστών παραμυθιών που θα διασκευάσουν και στη συνέχεια θα φτιάξουν δικά τους πρωτότυπα παραμύθια από κάρτες ζωγραφικής με μαγικά, κρυμμένα αντικείμενα, που θα ανακαλύψουν στη “Μαγική Σοφίτα” του Μπενσουσάν Χαν! Τα παραμύθια θα συνοδευτούν από μουσικά όργανα, θα γίνουν θέατρο κι έτσι θα δημιουργηθεί από κοινού ένα νέο καλλιτεχνικό γεγονός!

 

Συντελεστές

Ηθοποιός και κουκλοπαίχτρια: Ιωάννα Μαμακούκα
Σκηνοθεσία: Vinciane Saelens, Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Μουσική σύνθεση: Samy Zelaci, Γιώργος Βασικαρίδης
Σκηνογραφία, κοστούμια: Ghislaine Herbera
Κατασκευή υδρογείου: Μαρία Ενισλίδου

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Από Κυριακή 20 Μαρτίου έως Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Ώρα: 11.00 – 12.30 (κάθε Κυριακή)

Γενική είσοδος: 7€

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6948295890

Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία όλων.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μπενσουσάν Χαν

Πολιτιστικό Κέντρο

Εδέσσης 6, 54625, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 267225, 698 424 4577

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.