Ειρήνη του Αριστοφάνη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ειρήνη του Αριστοφάνη

Μια διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη σε κουκλοθέατρο για μικρά παιδιά

Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ελλάδα, ο Τρυγαΐος αμπελουργός από την Αθήνα, πάνω στην απελπισία του καταστρώνει ένα σχέδιο: να πετάξει στον Όλυμπο για να παρακαλέσει τους Θεούς να φέρουν την ειρήνη στον κόσμο. Για να το πραγματοποιήσει, ταΐζει γενναία ένα κοπροφάγο σκαθάρι, ώσπου να γίνει τεράστιο. Καβάλα στο ζώο αυτό πετά και φτάνει στον Όλυμπο.

Πρώτα συναντά τον θεό Ερμή που του λέει ότι οι θεοί έχουν μετοικήσει αλλού, για να μην είναι τόσο κοντά στη φασαρία που γίνεται με τους πολέμους κάτω στην Ελλάδα. Τον Όλυμπο τον έχει καταλάβει τώρα ο Πόλεμος, που έριξε την Ειρήνη σε βαθιά σπηλιά.

Μετά από τις υπερβολικές υποσχέσεις του ο Τρυγαίος κατορθώνει να πείσει τον Ερμή να του δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για την Ειρήνη και τότε ο Τρυγαίος ανασύρει την Ειρήνη από τη σπηλιά, τραβώντας τη με σκοινιά.

Το έργο τελειώνει με το τραπέζι που στήνει ο Τρυγαίος στην αυλή του σπιτιού του για να τιμήσει τον ερχομό της Ειρήνης στην Ελλάδα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κάθε Κυριακή του Φεβρουαρίου (2, 9, 16 & 23/02)

Ώρα: 12.00

Γενική είσοδος: 6 € (διατίθεται POS)

Για σχολεία & συλλόγους παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα: 6987 868881 και 6936 985171 (κ. Λίτσα Μπήτιου) – 2310 941843 (εργαστήριο)

www.puppetry.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Το Μικρό Θέατρο της ΧΑΝΘ

Νικολάου Γερμανού 1, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2316001000 (Χ.Α.Ν.Θ.)

Email: education3@ymca.gr

Links: Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.