«Δρόμο παίρνουν ..δρόμο αφήνουν» – Πυγολαμπίδες
Skip to content

«Δρόμο παίρνουν ..δρόμο αφήνουν»

Σεργιάνι στις μουσικές του τόπου Όποιος δεν ξέρει τα σουφλιώτικα γαιδούρια, θα μάθει πως ένας γάιδαρος με φωνή βροντερή μπορεί να ακολουθήσει τη μοίρα του και να γίνει μουσικός. Στο περιπετειώδες ταξίδι του βρίσκει φίλους και συντρόφους και κατατροπώνουν όλοι μαζί και « πέντε-έξι νταήδες». Ένα παραμύθι ειπωμένο και καταγεγραμμένο σε πολλές παραλλαγές, μας σεργιανάει στις μουσικές του τόπου μας.

Από τον εβρίτικο ζωναράδικο, στον ηπειρωτικό βαρύ βηματισμό και από το ανάλαφρο κελάρυσμα της Επτανήσιακής καντάδας στο ξέφρενο Κρητικό πεντοζάλι και τις εστουδιαντίνες της Σμύρνης! Γνωρίζουμε τραγούδια και σκοπούς της ελληνικής παράδοσης και τα συνοδεύουμε όλοι μαζί με πλήθος κρουστών οργάνων. Παρατηρούμε έγχορδα της παραδοσιακής μουσικής του τόπου, την κατασκευή και το ηχόχρωμα τους (λαούτο, μαντόλα, κρητική λύρα) και παίζουμε με αυτά! Άιντε γιούρια!…κι ο χορός θέλει τραγούδια!

Από την ομάδα “Μελωμύθι”

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Σαββάτο 20/10/18
Ώρα 11:30 π.μ.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 231 551 8876

Εισιτήριο: 1 παιδί +1 μαμά ή μπαμπάς =10 € (ο δεύτερος γονέας χωρίς έξτρα χρέωση)

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

espressino playroom

Ανδρέα Παπανδρέου 250, Συκιές, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 231 551 8876

Προβολή στους Χάρτες Google

Κάθε Δευτέρα δωρεάν είσοδος στο espressino playroom!

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.