Διαδικτυακό 25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Διαδικτυακό 25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar

Η αντίστροφή μέτρηση για τη μεγάλη ψηφιακή γιορτή, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 25ου Διαδικτυακού Χριστουγεννιάτικου Φιλανθρωπικού Bazaar των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης στο site www.protypa.gr έχει αρχίσει… Τα ιδιαίτερα αυτά Χριστούγεννα, η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι οι προτεραιότητες των Εκπαιδευτηρίων και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σωρό εκδηλώσεις και δράσεις.

Ψηφιακά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης που ξεκινούν την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 5 Ιανουαρίου. Αρχές τεχνητής νοημοσύνης, Stand Up Comedy για γονείς και παιδιά, μαγειρική, mama yoga, εικαστική έκφραση κ.α. θα είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που θα ψυχαγωγήσουν και θα διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών στη διάρκεια των σχολικών τους διακοπών.

Περισσότερα για το πρόγραμμα, αλλά και τους λογαριασμούς όπου το κοινό μπορεί να καταθέτει τα χρήματα για τα εργαστήρια θα δείτε ΕΔΩ.

 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα και το δελτίο τύπου από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης

“Σε μια δύσκολη εποχή όπως αυτή που διανύουμε στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, εκτός από το ποιοτικό επίπεδο των σπουδών μας, επιμένουμε να διατηρούμε υψηλό το ηθικό μας και να εργαζόμαστε συστηματικά και εντατικά με σκοπό την καλύτερη δυνατή επαφή με τα παιδιά μας.

Έχοντας κατά νου πάντα πως η διοργάνωση των παράλληλων δράσεων του Σχολείου μας, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, είναι βοηθητική τόσο για την ψυχολογία των παιδιών μας, όσο και για ένα ευρύτερο κλίμα ευφορίας που όλοι μας έχουμε ανάγκη, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε και φέτος το καθιερωμένο 25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar μας με έναν διαφορετικό από άλλες χρονιές χαρακτήρα.

Έτσι, στα χρόνια των πολλών δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας, η φετινή Εορταγορά μας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί σε διαδικτυακή μορφή έχοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ιντερνετικών δράσεων με στόχο, σε μια περίοδο αγάπης όπως αυτή των Χριστουγέννων, να συγκεντρώσουμε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό, ώστε να συμβάλουμε στις ανάγκες ανθρώπων που η συνεισφορά μας τους είναι πολύτιμη. Η δε διάρκειά της δεν θα περιορίζεται μόνο σε μια ημέρα όπως άλλες χρονιές αλλά θα είναι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (14 Δεκεμβρίου 2020 – 7 Ιανουαρίου 2021).

Η πρωτοβουλία μας θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία πάντα με φιλανθρωπικά σωματεία, οργανώσεις και ιερούς ναούς, στα οποία θα διαθέσουμε τα έσοδα από τις δράσεις μας.

Για τον σκοπό αυτό έχουμε σχεδιάσει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που διαμορφώνεται μέσα από τους εξής βασικούς άξονες:

  • Μια μεγάλη διαδικτυακή Εορταγορά – Υπό τον συντονισμό και τη φροντίδα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουμε έναν μεγάλο αριθμό eshops, τα οποία προαιρετικά θα προσφέρουν εκπτώσεις στους κατόχους του κουπονιού του Σχολείου μας, ενώ παράλληλα ένα ποσοστό των αγορών που θα γίνονται με το κουπόνι αυτό θα διατίθεται στους λογαριασμούς των Φιλανθρωπικών Σωματείων με τα οποία θα συνεργαστούμε γι’ αυτό τον σκοπό (Στοργή και Μ.Α.Ζ.Ι. – Με αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα). Η έναρξη της συγκεκριμένης δράσης έγινε ήδη την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου (για να λειτουργήσει ως προάγγελος της συνολικής διοργάνωσης) και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου. Ο κατάλογος των ηλεκτρονικών καταστημάτων θα διευρύνεται διαρκώς σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Περισσότερα εδώ  .
  • Ψηφιακά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης. Σκοπός μας είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντες των παιδιών μας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εργαστήρια γιόγκα για παιδιά και γονείς, ακροβατικών εδάφους, τεχνητής νοημοσύνης,  πληροφορικής, εικαστικής έκφρασης, εκπαίδευσης σκύλων, μαγειρικής, χριστουγεννιάτικων στολιδιών, διαδραστικής παράστασης Stand Up Comedy για παιδιά κ.α. Τα έσοδα από τα εργαστήρια θα διατεθούν στους φιλανθρωπικούς συλλόγους Στοργή και Μ.Α.Ζ.Ι. (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα). Περισσότερα για το πρόγραμμα, αλλά και τους λογαριασμούς όπου το κοινό μπορεί να καταθέτει τα χρήματα για τα εργαστήρια ΕΔΩ.
  • Μεγάλη διαδικτυακή γιορτή. Η διοργάνωση θα κορυφωθεί με μια μεγάλη ψηφιακή εκδήλωση που θα περιλαμβάνει συναυλία των Κώστα Λειβαδά και Ανδριάνας Μπάμπαλη, ευχές των παιδιών μας, αλλά και ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού και πολλές άλλες εκπλήξεις, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον λογαριασμό της Αντηρίδας (Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου) υπέρ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες του σε εξοπλισμό και υλικό για τους ασθενείς με covid-19.  

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 8μμ δύο καλλιτέχνες με σημαντική πορεία στον χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής, ο τραγουδοποιός κι ερμηνευτής Κώστας Λειβαδάς και η ερμηνεύτρια Ανδριάνα Μπάμπαλη θα ενώσουν τις φωνές τους με τις φωνές των παιδιών του Σχολείου για τους ήρωες της εποχής μας, για τους ανθρώπους που βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό παραμένουν στις επάλξεις σώζοντας ζωές… Για το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενός από τους «στυλοβάτες» της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βορείου Ελλάδας σε θέματα υγείας, ιδίως αυτό το διάστημα που η πόλη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από τον κορωνοϊό και την πανδημία.

Στο πλαίσιο της «χειροποίητης» και σεμνής, όπως επιβάλλει το κλίμα των ημερών, γιορτής οι δύο γνωστοί καλλιτέχνες θα συναντηθούν με τους επίδοξους μικρούς καλλιτέχνες του Σχολείου, με τους δασκάλους του και τους καθηγητές του Προτύπου Ωδείου Θεσσαλονίκης.  Κοντά τους και επώνυμοι άνθρωποι από τη μουσική και το θέατρο θα δώσουν ευχές και θα μας προτρέψουν φέτος να μοιραστούμε αγάπη και αλληλεγγύη.

Κομμάτια από όλη την πορεία του γνωστού δημιουργού, από την εποχή ακόμη των πρώτων δισκογραφικών του βημάτων μέχρι το πιο πρόσφατο άλμπουμ του «Περιοδεία εντός», αλλά και τραγούδια της ιδιαίτερης ερμηνεύτριας που αγαπήθηκαν πολύ θα συνδυαστούν με κάλαντα και άλλες μοναδικές στιγμές που θα μας χαρίσουν όλοι οι συντελεστές.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθούν μέσα από τις καταθέσεις των θεατών στον λογαριασμό της Αντηρίδας (Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου) όσα περισσότερα χρήματα γίνεται ώστε να ενισχυθεί το νοσοκομείο με αγορά εξοπλισμού και υλικού για ασθενείς με covid-19.

Δύο μίνι συνεντεύξεις – προάγγελοι της συναυλίας, τις οποίες παραχώρησαν οι καλλιτέχνες στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης είναι ενδεικτικές της συναυλίας που θα ακολουθήσει.

Συνέντευξη της Ανδριάνας Μπάμπαλη

Συνέντευξη του Κώστα Λειβαδά

Ας λάμψουν αυτά τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα οι μικρές φωτεινές ελπίδες που θα κρατήσουν ψηλά το ηθικό και την ψυχολογία μας… Ας προσφέρουμε όλοι ό,τι μπορούμε στον φιλανθρωπικό σκοπό των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης…

Αριθμός λογαριασμού Αντηρίδας: Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR 720172 2630 00 52 6305 2135 663

Σημειώνεται ότι μετά την πρεμιέρα της η γιορτή θα παρουσιάζεται έως και τις 7 Ιανουαρίου στο site www.protypa.gr των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, όπου θα είναι αναρτημένος και ο αριθμός του λογαριασμού της Αντηρίδας.

  • Ενεργοποίηση συστήματος δωρεών μέσω SMS με το οποίο όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, έστω και τη μικρή συνδρομή τους, για τον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσής μας.
  • Πολλές άλλες εκπλήξεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σταδιακά…

 

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι το 25ο διαδικτυακό  Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μέσα από το νέο site του Σχολείου protypa.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρει πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των εκδηλώσεων.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 έως Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό

Ελαιώνες Πυλαίας, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 300002

Email: info@protypa.gr

Links: Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.