Τα Αρσάκεια Σχολεία τιμούν τον Διονύσιο Σολωμό – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Τα Αρσάκεια Σχολεία τιμούν τον Διονύσιο Σολωμό

Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας έχουν τη χαρά και την τιμή να προσκαλούν  το κοινό τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 (19:30 – 21:00) στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., όπου θα παρουσιαστεί το μουσικοθεατρικό οδοιπορικό «Πάντ᾿ ἀνοιχτά, πάντ᾿ ἄγρυπνα, τὰ μάτια τῆς ψυχῆς μου», αφιερωμένο στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό (1798-1857). Κείμενα και διάλογοι της εποχής ζωντανεύουν από μαθήτριες και μαθητές, ενώ πλαισιώνονται μουσικά από τις δύο χορωδίες των Σχολείων.
Προλογίζει η Κατερίνα Τικτοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 220 χρόνων από τη γέννησή του και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής των Αρσακείων Σχολείων στον ποιητή που υπήρξε -συν τοις άλλοις- ένα από τα πρώτα μέλη της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ώρα: 19:30 – 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.