Η άνοδος της Δημοκρατίας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η άνοδος της Δημοκρατίας

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το ΚΔΑΠ του Σχολειού της Φύσης, ο Big Bang Education και το Ya Impro σας παρουσιάζουν το πρωτότυπο παιχνίδι της “Ανόδου της Δημοκρατίας”, ένα πρωτότυπο, επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής και ρόλων, βασισμένο στην ιστορία. Προτείνεται για μαθητές από Δ’ Δημοτικού και πάνω.

 

Λίγα λόγια για το παιχνίδι

Σε αυτό το παιχνίδι, τα παιδιά αποκτούν τον ρόλο του μονάρχη και του επιτελείου του ή κάποιου πρωθυπουργού μιας χώρας του Β’ Παγκοσμίου, ενός σαμποτέρ, πειρατή, ενός διπλωμάτη ή κάποιου αρχηγού όποιας εποχής διαλέξει ο εκπαιδευτικός να ασχοληθούν!

Σε ένα ταμπλό, ενός τετραγωνικού μέτρου δημιουργείται ο κόσμο τους. Το σύνθημα για την εκκίνηση είναι ΚΑΝΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και τότε όλα ξεκινούν. Διαχείρηση πόρων, προστασία συνόρων, επεκτατικές πολιτικές και ρητορικές, ξεδιπλώνονται. Ο απώτερος στόχος, η επικράτηση της ειρήνης και η Άνοδος της Δημοκρατίας!

Η Άνοδος της Δημοκρατίας δε μαθαίνει το μάθημα της Ιστορίας στα παιδιά. Μέσα όμως από τα πραγματικά προβλήματα της, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δώσουν τις δικές τους λύσεις και να αντιδράσουν με τον δικό τους τρόπο. Έτσι λοιπόν γνωρίζουν τους μηχανισμούς πίσω από κάθε γεγονός. Γιατί γίνεται μια συμμαχία; Γιατί μια αποικία; Γιατί ένας πόλεμος; Γιατί είναι σημαντική μια πηγή πετρελαίου και πολλά άλλα.

Στο πρώτο σεμινάριο γνωριμίας, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη φιλοσοφία πίσω από το παιχνίδι, τον τρόπο κατασκευής του και τους βασικούς μηχανισμούς παιχνιδιού! Θα έχουν φυσικά την ευκαιρία να παίξουν και οι ίδιοι!

ΠΡΟΣΟΧΗ
Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή του παιχνιδιού για κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Θα ανακοινωθεί σύντομα masterclass το οποίο θα περιλαμβάνει παρακολουθήσεις των παιδιών να παίζουν, παράδοση υλικού κανόνων και πιθανών σεναρίων, καθώς και το δικαίωμα αναπαραγωγής του παιχνιδιού και για “Ανόδου της Δημοκρατίας”, με επιπλέον προνόμια και συμμετοχή στον σχεδιασμό νέων σεναρίων/παιχνιδιών.

 

Το σεμινάριο θα εισηγηθεί ο Άγγελος Πατσιάς
Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας
Big Bang Education (co-founder)
www.angelospatsias.com | www.bigbangedu.org
Βιβλίο: Το Σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων

Χρήσιμες πληροφορίες

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα: 18.00 – 20.00

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Για εγγραφές:

  • με mail στο kintiskon@gmail.com
  • στο τηλ. 6955547108
  • στο messenger @yaimpro

Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στο 2ωρο εργαστήριο είναι 30 ευρώ ενώ για φοιτητές και εκπαιδευτικούς του δημοσίου* η συμμετοχή είναι 20 ευρώ.

 

*πρέπει να συνοδεύεται από φοιτητική ταυτότητα και αντίστοιχα με μια βεβαίωση από τον διευθυντή/διευθύντρια του σχολείου στο οποίο εργάζονται και με την οποία θα βεβαιώνεται η θέση τους εκεί.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Το σχολειό της φύσης

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

2ο χλμ Τριλόφου - Επανωμής, 57500, Επανωμή Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 23920 64370

Email: sxoleiotisfysis@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.