
Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει μια κλασική παράσταση θεάτρου σκιών, «Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη» στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής” (Δημαρχείο Αμπελοκήπων).
Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο Καραγκιόζης χρωστάει 82 εντάλματα τα οποία και δεν μπορεί να πληρώσει. Το σεράι θέλει να του πάρει την παράγκα και να τον κλείσει στη φυλακή. Πώς θα τη γλιτώσει; Ο δαιμόνιος Καραγκιόζης αποφασίζει «να πεθάνει, για να μπορέσει να ζήσει». Στην παράσταση φαίνεται έντονα η τυραννία της εξουσίας, η οποία καταδυναστεύει τον φτωχό κι αδύναμο λαό. Η συνέχεια στο πανί… Γέλια πολλά, τρέξατε!
Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» περιοδεύει από το 2013 σε όλη την Ελλάδα με τον μπερντέ του. Παρουσιάζει παραστάσεις κλασικές και νέες, βασισμένες σε λαϊκά παραμύθια.
Θα δοθεί ΔΩΡΟ-ΦΙΓΟΥΡΑ σε κάθε παιδί.

Συντελεστές
- Καραγκιοζοπαίκτης: Απόστολος Δομτζίδης
- Βοηθοί σκηνής: Νατάσα Μιχαηλίδου, Βαλεντίνα Δομτζίδου, Ευθυμία Δομτζίδου
Χρήσιμες πληροφορίες
Κυριακή 7 Μαρτίου 2026
Ώρα: 18.00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Προπώληση: 6 ευρώ | more.com








Γράψτε το σχόλιό σας
Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.
Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.