Πώς φαντάζεσαι τον αγαπημένο σου συγγραφέα; – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πώς φαντάζεσαι τον αγαπημένο σου συγγραφέα;

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου

Τα τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή, έχουμε στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη γιορτή για το βιβλίο, τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και για να σας είμαι ειλικρινής αυτή η απώλεια -με αφορμή τον κορονoϊό- ήταν η πιο αβάσταχτη για εμάς, εδώ στις Πυγολαμπίδες.

 

Αλλά δε μας αρέσει να κάνουμε σκέψεις ζοφερές. Και, τελοσπάντων, κι αν τις κάνουμε δε θέλουμε να κρατάνε για πολύ.

 

Στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης μας δίνεται πάντα μια ευκαιρία να αγοράσουμε το πιο πρόσφατο βιβλίο του αγαπημένου μας συγγραφέα, αν είμαστε τυχεροί να τον δούμε από κοντά, να παρασυρθούμε με τις ιστορίες του σε κάποια από τα εργαστήρια που έχει σχεδιάσει, να ρωτήσουμε πράγματα.

 

Η ιδέα μας

Έτσι, φανταστήκαμε το εξής: δε θα ήταν τέλεια, αν μπορούσαμε να δούμε και πάλι -έστω και διαδικτυακά – κάποιους από τους αγαπημένους μας συγγραφείς; Δε θα ήταν υπέροχο να τους «φέρουμε» στο σπίτι μας για να τους δουν και τα παιδιά με τους γονείς τους;

 

Να τους κάνουμε πρωτότυπες ερωτήσεις, να τους δούμε να κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους, να δούμε αν έχουν φτερά φανταστικά  ή αν μπορούν να διαβάζουν ανάποδα;

 

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

 

10 μέρες με 10 αγαπημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων

Από την Παρασκευή 01 Μαΐου και κάθε μέρα, για 10 συνεχόμενες μέρες, έχουμε στις Πυγολαμπίδες TV  (live στη σελίδα μας στο Facebook) από έναν αγαπημένο μας συγγραφέα.  Η αλήθεια είναι πως είναι πολλοί και δυσκολευτήκαμε πολύ να επιλέξουμε μόνο 10, αλλά κρατάμε την όρεξή μας για τον Οκτώβριο, όπου έχει μεταφερθεί, με νέα ημερομηνία, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

 

Ξαναδιάβασε τα βιβλία τους, ξύσε τα μολύβια σου και σημείωσε τις ερωτήσεις σου! Προετοιμάσου με διάθεση και πολλή φαντασία και πιάσε μία θέση στον καναπέ σου για να τους δεις και εσύ live από το Facebook και να τους κάνεις τις δικές σου ερωτήσεις!

 

Δείξε ενδιαφέρον στο event μας στο Facebook για να λαμβάνεις ενημερώσεις και χρήσιμες πληροφορίες για τους συγγραφείς μας και ακολούθησέ μας στη σελίδα μας στο Facebook (αν δεν το έχεις κάνει ήδη!) για να παρακολουθήσεις τα live μας και να συμμετέχεις με τις ερωτήσεις σου.

 

Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι διαγωνισμοί! Κάνε follow στη σελίδα μας στο Instagram, όπου θα έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε πολλούς διαγωνισμούς βιβλίων και αν είσαι τυχερός -η να κερδίσεις κάποιο από αυτά!

 

Θέλεις να γνωρίσουμε τους συγγραφείς λίγο καλύτερα;

1.     Στέλλα Κάσδαγλη

(01 Μαΐου στις 17:00 LIVE στη σελίδα μας στο Facebook)

 

 

Η Στέλλα Κάσδαγλη ξεκίνησε ως μεταφράστρια αλλά έγινε και δημοσιογράφος. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα και με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites.

Πλέον, εργάζεται ως μεταφράστρια ξένης λογοτεχνίας, γράφει για πράγματα που θα έπρεπε να συζητιούνται πιο συχνά και χρησιμοποιεί το λόγο ως εργαλείο για την ενδυνάμωση γυναικών και εφήβων. Είναι συνιδρύτρια των δικτύων Women On Top και Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Τα βιβλία της «Κοιλίτσα.com», « Ήθελα μόνο να χωρέσω» και η σειρά βιβλίων με την «Πριγκίπισσα Αθηνά» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

 

2.     Άρης Δημοκίδης

(02 Μαΐου στις 17:00 LIVE στη σελίδα μας στο Facebook)

 

 

Ο Άρης Δημοκίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει.

Μικρός πήγαινε στο ωδείο, άκουγε ξένη μουσική, έβλεπε όλα τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, έγραφε παιδικά παραμύθια και έφτιαχνε αυτοσχέδιες εφημερίδες.

Τα αγαπημένα του βιβλία ήταν ο Μικρός Πρίγκιπας, ο Θησαυρός της Βαγίας και ο Μικρός Νικόλας. Αγαπημένος του ήρωας ο Ντόναλντ Ντακ. Όταν μεγάλωσε, αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο.

Έγινε δημοσιογράφος επειδή του αρέσουν οι αληθινές ιστορίες και η πραγματικότητα. Έγινε όμως και συγγραφέας, επειδή του αρέσουν και τα παραμύθια και οι φανταστικές περιπέτειες.

Η καλύτερη δουλειά του ήταν στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Λονδίνο· τον οδήγησε πίσω στην παιδική του ηλικία, όταν έγραφε παραμύθια και τα χάριζε σε φίλους. Τότε ήταν που άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα παλιμπαιδισμού κι αποφάσισε να γράψει παιδικά βιβλία.

Υπήρξε για χρόνια διευθυντής του site LIFO.gr, και τώρα έφτιαξε και το δικό του site ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ LIFO, που είναι γεμάτο με αστεία και σοβαρά πράγματα.

Συνήθως γράφει γι’ αυτά που του αρέσουν και τον ενθουσιάζουν, τα οποία για κάποιον περίεργο λόγο είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που τον εκνευρίζουν.

Θα ήθελε να πετάει και να γίνεται αόρατος, όμως πιο πολύ θα ήθελε να μπορούσε να μπαίνει μέσα στις ιστορίες των βιβλίων του και να ζει στ’ αλήθεια διασκεδαστικές περιπέτειες μαζί με τους ήρωές του.

 

 

3.     Μαριέττα Κόντου

(03 Μαΐου στις 17:00 LIVE στη σελίδα μας στο Facebook)

 

 

Η Μαριέττα Κόντου γεννήθηκε κατακαλόκαιρο του ’72 στην Αθήνα και είναι ακόμη πολύ κοντά στο «τότε»…

Ανήκει στη γενιά της «Αθλητικής Κυριακής», του Carnation, του «Λόλα, να ένα μήλο», του φυτολόγιου, των λευκωμάτων με τις αφιερώσεις, των εικόνων της Sarah Kay και των βιβλίων της Πηνελόπης Δέλτα, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Θυμάται ακόμη την ασπρόμαυρη τηλεόραση, τις ελληνικές ταινίες του Σαββατοκύριακου και το Θέατρο της Δευτέρας.

Έζησε τις δασείες, τις οξείες, τις περισπωμένες και τις σχολικές ποδιές. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας με εξειδίκευση στην Κλινική Ύπνωση και Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι διαπιστευμένη Ειδική Διαμεσολαβητής. Εργάστηκε στο χώρο της απεξάρτησης εφήβων για πολλά χρόνια.Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά με ειδίκευση στη θεραπεία ενηλίκων, ζευγαριών, οικογενειών και εφήβων. Αναλαμβάνει την επιστημονική ευθύνη και τον συντονισμό ομάδων θεραπείας και ευαισθητοποίησης και πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια σε συνεργασία με συλλόγους γονέων και σχολεία.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της • Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ (2015). • Τα μαγικά χέρια του Τσαγκαράκου (2015), το οποίο και τιμήθηκε με το βραβείο «Πηνελόπης Μαξίμου» 2016 (αφήγηση βραχείας φόρμας για παιδιά) από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ). • Φτου Ξελύπη (2017), βιβλίο το οποίο έχει μεταφραστεί στα αραβικά. • H ιστορία μιας μουτζούρας (2017) • Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι; (2019) • Το πολύτιμο Θησαυγό (2019)

Κυκλοφορεί επίσης το • Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι; (2013) από τις εκδόσεις Μίνωας που συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα του Αναγνώστη λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά.

Το παραδοσιακό παραμύθι της Τα λευκά φτερά της Κορακίνας τιμήθηκε με εύφημο μνεία το 2014 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

 

 

4.     Θοδωρής Παπαϊωάννου

(4 Μαΐου στις 17:00 LIVE στη σελίδα μας στο Facebook)

 

 

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας, τον Απρίλη του 1966. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, μπαινοβγαίνει στα σχολεία. Μαθητής, φοιτητής, δάσκαλος.

Γύρω του μολύβια, γόμες, τετράδια και βιβλία. Γύρω του παιδιά! Χωρίς αυτά, μάλλον δεν θα έγραφε. Μαζεύει τις λέξεις τους, τα χαμόγελα, τα βλέμματα, τα συναισθήματα, σαν πολύτιμα πετραδάκια.

Μ’ αυτά στολίζει τα πανιά: Κομμάτια από χαρτί, σημειωματάρια,  χαρτοπετσέτες…

Έπειτα βάζει τα πανιά στα καράβια. Κι αρχίζουν τα ταξίδια. Τα ομορφότερα ταξίδια που έκανε ποτέ: Τα βιβλία για παιδιά.

​Ζει στην Έδεσσα ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες, λίμνες, καταρράκτες, νεράιδες και ξωτικά. Από το 1989 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από τον Μάρτιο του 2016 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας. Είναι ερασιτέχνης μουσικός και ηθοποιός με συμμετοχές σε πολλές θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ορίστηκε πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας.

Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις για τα βιβλία του.

 

 

5.     Σταυρούλα Παγώνα

(05 Μαΐου στις 17:00 LIVE στη σελίδα μας στο Facebook)

 

 

Η Σταυρούλα Παγώνα γεννήθηκε στην Κατερίνη.

Σπούδασε Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Από μικρή μιλούσε με ρίμες και ομοιοκαταληξίες. Ως στιχουργός συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές ενώ διηγήματα και θεατρικά της έργα έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς.

Τα τελευταία χρόνια αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην παιδική λογοτεχνία και ποίηση, έχοντας βρει τον συγγραφικό της προορισμό. Το 2017 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για τη συλλογή της με 25 παιδικά ποιήματα για παιδιά Δημοτικού.

Η αγάπη της για του νέους, τα ταξίδια, τους ανοιχτούς ορίζοντες και η πίστη της ότι παίζοντας μαθαίνεις πάντοτε καλύτερα την ενέπνευσαν να συνιδρύσει την ΑΜΚΕ You in Europe, όπου ως σύμβουλος νέων σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα κινητικότητας και διά βίου μάθησης για νέους σε όλη την Ευρώπη.

Ζει στη Χαλκιδική με την οικογένειά της και πιστεύει ότι η ζωή είναι ωραία επειδή της χάρισε όλα τα παραπάνω, συν τα βιβλία του Τζιάνι Ροντάρι, τα βράδια με ξαστεριά και το παγωτό κεράσι!

Τα βιβλία της «Αποστολή Τερατέξ» και «Οι Περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Υπογράφει τους στίχους στο παιδικό cd “Το Νησί της Φαντασίας” που κυκλοφορεί απο την Panik Records σε μουσική Παντελή Κυραμαργιού.

 

 

6.     Δημήτρης Μπασλάμ

(06 Μαΐου στις 17:00 LIVE στη σελίδα μας στο Facebook)

 

 

O Δημήτρης Μπασλάμ γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1967 στο Aschaffenburg της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Έδεσσα, όπου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική.

Σπούδασε κοντραμπάσο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και επαγγελματικά ασχολείται με τη μουσική από το 1986. Συνεργάστηκε δισκογραφικά και σε ζωντανές παραστάσεις με τους: Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Αγγελάκα, Σωκράτη Μάλαμα, Big Sleep, Μark Eitzel, Μανόλη Φάμελλο, Δήμητρα Γαλάνη, Μελίνα Κανά, Νίκο Ζιώγαλα, Παύλο Παυλίδη και πολλούς άλλους.

Τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφόρησε από τη “Sony BMG” το πρώτο του μουσικό παραμύθι, “O Γαργαληστής”, όπως και το σάουντρακ της ταινίας “Η Γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος” του Αντώνη Καφετζόπουλου.

Το Νοέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Επόμενος σταθμός” και η έντυπη εκδοχή του “Γαργαληστή” με εικονογράφηση του Βίκτορα Μοσχόπουλου. Το δεύτερο μουσικό παραμύθι του, “Ο Αγισήλαγος”, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2007 και πάλι σε συνεργασία με τη “Sony BMG” και τον “Επόμενο σταθμό”.

Ακολούθησαν τα βιβλία του «Λέω να πετάξω» (Επόμενος Σταθμός), «Η θυμωμένη Μπετονιέρα» (Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός), «Τα παπούτσια του βαρύτονου» (Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός), «Πιθανότητες» (Εκδόσεις Πατάκη) και «Το πουλόβερο» (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).

 

 

7.     Φώτης Δούσος

(07 Μαΐου στις 17:00 LIVE στη σελίδα μας στο Facebook)

 

 

Ο Φώτης Δούσος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1980. Σπούδασε θεατρολογία στο Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών στο Α.Π.Θ. Την περίοδο 2005-2008 εργάστηκε ως θεατροπαιδαγωγός σε σχολεία Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης και ως βοηθός σκηνοθέτη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος «Δάρνακες» με τους οποίους έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους και έχει κάνει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2009 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξη Ράπτη την θεατρική ομάδα “Hippo” που δραστηριοποιείται στον χώρο του παιδικού θεάτρου και του εκπαιδευτικού Δράματος. Έχει κάνει περιοδείες με τη θεατρική του ομάδα σε Καναδά, Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία.

Από τις Εκδόσεις Σαΐτα κυκλοφορεί το βιβλίο του «Χίμαιρα μικρά διηγήματα για μεγάλους». Το 2018 κυκλοφόρησαν τα βιβλία «Στη βιβλιοθήκη του Δον Κιχωτη» (Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία) και «Παβ, ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια» (Εκδόσεις Μικρή Σελήνη).

Αρθρογραφεί τακτικά στο λογοτεχνικό περιοδικό «Νέο Πλανόδιον».

 

 

8.     Κατερίνα Κρις

(08 Μαΐου στις 17:00 LIVE στη σελίδα μας στο Facebook)

 

 

Οι μεγάλοι προσπαθούσαν να της μάθουν αριθμητική ενώ αυτή χανόταν σε δρόμους από μελάνι, άνοιγε σκιτσαρισμένες πόρτες, ψάρευε ζωγραφιστά ψάρια…

Η Κατερίνα Κρις σαν παιδί είχε διάσπαση προσοχής (όταν ακόμα δεν υπήρχε κανείς να το διαπιστώσει) και άπειρες δυσκολίες στην ανάγνωση και τη γραφή. Αλλά κάτι την έπιασε εκείνη την εποχή, κάτι περίεργο που είχε ορμή κι ενέργεια -που μάλλον το λένε «πείσμα»- που την έκανε να τελειώσει και δημοτικό και γυμνάσιο και λύκειο και να σπουδάσει κιόλας με επαίνους και πολλά μπράβο!

Κατάφερε να γίνει δημοσιογράφος, να γίνει πολυβραβευμένη διευθύντρια δημιουργικού σε διαφημιστικές, να σκηνοθετήσει  τα δικά της viral βίντεο και να γίνει συγγραφέας – εικονογράφος μερικών δημοφιλών και βραβευμένων παιδικών βιβλίων.

Η Κατερίνα Κρις είναι η δημιουργός του Αστρικού Χωριού, της Καθαρίστριας Χάος και της δημοφιλούς σειράς παιδικών βιβλίων με ήρωες τα μικροσκοπικά πλάσματα των σελίδων που λέγονται «Χμ!».

Πριν  λίγο καιρό κυκλοφόρησε το καινούριο της βιβλίο με τίτλο Φραντζ Κλάφτα – Τα λόγια είναι περιττά! από τις Εκδόσεις Πατάκη, ένα βιβλίο για το γράψιμο και την αναβλητικότητα.

Σήμερα βρίσκεται στις Εκδόσεις Πατάκη γιατί σκέφτηκε πως από εκεί της είναι πιο εύκολο να διαφημίσει την αγάπη της για το βιβλίο.

 

9.     Αντώνης Παπαθεοδούλου

(09 Μαΐου στις 17:00 LIVE στη σελίδα μας στο Facebook)

 

 

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε Κινούμενο Σχέδιο με Υπολογιστές (Αθήνα 1995-1999) και ολοκλήρωσε ένα θερινό τμήμα Κινουμένου Σχεδίου με Παραδοσιακές Τεχνικές (Βαρκελώνη 2006). Άφησε στο πτυχίο τις σπουδές του στη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σπουδάζει Ισπανική Φιλολογία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1999 και από τότε δεν έχει σταματήσει να γράφει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά, να μεταμορφώνει τα βιβλία του σε εκδηλώσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες σε συνεργασία με εκδότες, βιβλιοπωλεία, σχολεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να μεταφράζει βιβλία για παιδιά ξένων δημιουργών που θαυμάζει, στα ελληνικά.

Κάθε βιβλίο που γράφει, ακολουθεί τη δική του πορεία και ζει τις δικές του ξεχωριστές περιπέτειες. Άλλα έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 10  γλώσσες, άλλα κέρδισαν βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, άλλα έγιναν παραστάσεις στο θέατρο και το κουκλοθέατρο. Όλα όμως έγιναν φίλοι με πολλούς μικρούς αναγνώστες κι αυτό είναι το πιο σπουδαίο βραβείο απ’ όλα.

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου έχει γράψει πολλά και αγαπημένα βιβλία, τα οποία μπορείς να δεις εδώ.

 

 

10.  Ελένη Ανδρεάδη

(10 Μαΐου στις 17:00 LIVE στη σελίδα μας στο Facebook)

 

 

Η Ελένη Ανδρεάδη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ταξίδεψε και δούλεψε σε πολλές χώρες, όπως στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Αμερική, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Εκεί πήρε ένα μάθημα στη δημιουργική γραφή και έγραψε ένα μυθιστόρημα, το οποίο γρήγορα έκρυψε στο συρτάρι της.

Όταν γύρισε στην Ελλάδα το 2009, ίδρυσε τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πράκτορες του Πλανήτη, η οποία προσκαλεί τα παιδιά να σώσουν τον πλανήτη μέσα από μυστικές αποστολές.

Τα βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα της οργάνωσης υλοποιούνται σε δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και έχουν βραβευτεί για την καινοτομία τους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το πρώτο βιβλίο της, “Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη”, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015, ενώ το δεύτερο της σειράς βρέθηκε στις βραχείες λίστες.

Τα βιβλία της μεταφράζονται και κυκλοφορούν σε χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Κορέα, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα τέσσερα βιβλία της σειράς “Πράκτορες του Πλανήτη”, καθώς και το βιβλίο της “Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης”. Πρόσφατα (εν μέσω καραντίνας) κυκλοφόρησε και το νέο της βιβλίο «Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου»

 

👉 Δείξε ενδιαφέρον στο event μας στο Facebook για να λαμβάνεις ενημερώσεις και χρήσιμες πληροφορίες για τους συγγραφείς μας και ακολούθησέ μας στη σελίδα μας στο Facebook (αν δεν το έχεις κάνει ήδη!) για να παρακολουθήσεις τα live μας και να συμμετέχεις με τις ερωτήσεις σου.

 

🎁 Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι διαγωνισμοί! Κάνε μας follow στη σελίδα μας στο Instagram, όπου θα έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε πολλούς και αν είσαι τυχερός -η να κερδίσεις κάποιο από αυτά!

 

🎈Σε περιμένουμε στην παρέα μας, από 01 – 10 Μαΐου!

 

💛 Ευχαριστούμε τα LittleBookStores για την πολύτιμη βοήθεια!

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.