Όλοι μπορούν να γίνουν τα πάντα! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Όλοι μπορούν να γίνουν τα πάντα!

happiness

Γράφει η Βαρβάρα Δουμανίδου

Πάντα γράφω στο τέλος του μήνα.. έτσι δεν μπορώ να μιλήσω για κάθε μήνα ξεχωριστά στην πραγματικότητα.. γιατί όταν γράφω, ο ένας βρίσκεται ήδη στο τέλος του και ο άλλος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.. μπορώ όμως να μιλήσω για τα ενδιάμεσα..  και για μένα πάντα το τέλος του Ιανουαρίου σήμαινε το ενδιάμεσο. Σήμαινε το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης! Ξέρω, έχουμε κι έναν Φεβρουάριο γεμάτο κρύα και χιόνια. Κι όμως. Κατά βάθος όλοι βγάζουμε ένα μικρό πράσινο φυλλαράκι τέλος Ιανουαρίου. Και περιμένουμε σιωπηλά να περάσει ο καιρός και να ανθίσουμε ξανά. Η άνοιξη είναι εκεί και μας περιμένει! Μέχρι να έρθει όμως και να ξεχυθούμε έξω, πρέπει κάπως να περάσουμε τις μέρες, τις ώρες και τα απογεύματα μας.. και πρέπει να παίξουμε φυσικά..

Τα παιχνίδια με όλη την οικογένεια είναι τα πιο σημαντικά! Τίποτα πιο ουσιαστικό από μια μαμά κι έναν μπαμπά να παίζουν μαζί με τα παιδιά τους! Τα παιδιά πρέπει να νιώσουν πως τα καταλαβαίνουμε! Πως μπαίνουμε στον κόσμο τους! Στη δική τους πραγματικότητα! Για αυτό, αυτές τις μέρες σας προτείνω να απαρνηθείτε τη δική σας καθημερινότητα και να μπείτε με έναν μαγικό τρόπο στον αλλιώτικο, παράξενο, υπέροχο κόσμο των παιδιών! Και πως θα γίνει αυτό;; με το θεατρικό παιχνίδι φυσικά!

Μαζευτείτε όλοι γύρω, γύρω στο σαλόνι ή όπου αλλού θέλετε και αφήστε τα παιδιά σας να σας γνωρίσουν τον κόσμο τους! Ακούστε τους! Γίνετε μαζί τους βασίλισσες, βασιλιάδες, ξωτικά, νεράϊδες, μάγοι και λίμνες και ποτάμια και καράβια και πειρατές και ανακαλύψτε θησαυρούς και μαγειρέψτε μαγικά φίλτρα και φτιάξτε δικά σας παραμύθια!

Η αρχή του θεατρικού παιχνιδιού είναι πως όλοι μπορούν να γίνουν τα πάντα! Αφήστε λοιπόν τις ντροπές και ψάξτε μέσα σας το παιδί που ήσαστε κάποτε! Χρησιμοποιήστε ρούχα μακιγιάζ καπέλα σεντόνια και αστείρευτη φαντασία και υποδυθείτε ρόλους!

Γίνετε ηθοποιοί! Διαλέξτε με τα παιδιά σας ένα παραμύθι ή μια ιστορία και αλλάξτε τους το τέλος! Παίξτε τους ρόλους της ιστορίας είτε εσείς είτε με τις κούκλες τους!

Γίνετε μουσικοί!  Τραγουδήστε! Φτιάξτε δικά σας συγκροτήματα και παίξτε σε συναυλίες και κονσέρτα όπως θέλετε εσείς! Δοκιμάστε να παίξετε φανταστικά, όλα τα μουσικά όργανα! Γίνετε κλασσικοί πιανίστες και ροκ τραγουδιστές και ρομαντικοί βιολονίστες.

Γίνετε μάγοι! Μαγειρέψτε  στη κουζίνα σας τα μαγικά φίλτρα με υλικά που θα ονομάσετε εσείς με διάφορα παράξενα ονόματα! Δοκιμάστε αυτό που φτιάξατε και μεταμορφωθείτε σε ότι θέλετε!

Γίνετε πειρατές!  Φτιάξτε μαγικούς χάρτες με παράξενες χώρες και νησιά και δημιουργήστε ένα κυνήγι θησαυρού μέσα στο σπίτι! Κρύψτε χαρτάκια με διάφορα σύμβολα και ανακαλύψτε τον δρόμο που θα σας οδηγήσει στον θησαυρό!

Τα παιδιά θα περάσουν καταπληκτικά αυτό είναι σίγουρο! Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως εσείς θα περάσετε καλύτερα!

Γιατί ευτυχισμένοι γονείς σημαίνει ευτυχισμένα παιδιά!

 

photo via

 

Λίγα λόγια για τη Βαρβάρα Δουμανίδου

Η Βαρβάρα Μπάρμπι Δουμανίδου είναι η ιδιοκτήτρια ενός μαγικού ξεχωριστού χώρου με το όνομα “Αιθερόπλοο” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Της αρέσει πολύ να πετά πάνω από τη πόλη με τα χρωματιστά φτερά της και να ψάχνει ανθρώπους που θέλουν με λαχτάρα να ανακαλύψουν τον υπέροχο κόσμο του θεάτρου. Παίζει, σκηνοθετεί, εμψυχώνει και δημιουργεί φανταστικές και συναρπαστικές ομάδες, ιστορίες και καταστάσεις με μικρά και μεγάλα παιδιά πάνω από 18 χρόνια. Tης αρέσουν πολύ οι σοκολάτες και οι γάτες. Μας μιλάει για θεατρικό παιχνίδι.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.