Φτιάχνω μπολ με κομφετί για τα παιχνίδια μου – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φτιάχνω μπολ με κομφετί για τα παιχνίδια μου

inmyc_confetti_17

Γράφει η Άννα Δραγατσίκα | inmyc.gr

Αυτήν την εβδομάδα η πάντα επίκαιρη agenda έχει μια κατασκευή εύκολη και χωρίς πολλά πολλά υλικά που σίγουρα θα χαρείτε και εσείς και τα παιδιά σας. Αν μάλιστα πήγατε ή σκοπεύετε να πάτε σε κάποιο αποκριάτικο πάρτι, έχετε ήδη τα υλικά όλα στο σπίτι!

Αν σας περίσσεψε κομφετί από τις απόκριες μη το πετάξετε. Να κάνετε ένα ωραίο μπολάκι με το παιδί σας για να βάλετε μέσα ότι θέλετε. Φουσκώστε ένα μπαλόνι και απλώστε στο μισό (το κάτω μέρος αν το κρατάτε από τον κόμπο του) αρκετή κόλλα. Σε μια μεγάλη λεκάνη που να χωράει ολόκληρο το μπαλόνι άνετα, απλώστε κομφετί και βουτήξτε το μπαλόνι όσο η κόλλα είναι υγρή. Τινάξτε ελαφρά το μπαλόνι μέσα στη λεκάνη και επανάλαβετε μέχρι να καλυφθεί όλη η κόλλα. Αφού το γεμίσετε με κομφετί απλώστε με ένα πινελάκι κόλλα πάνω από το κομφετί και αφήστε το να στεγνώσει.

Όταν στεγνώσει τελείως το κομφετί σκάστε προσεκτικά το μπαλόνι κρατώντας σφιχτά τον κόμπο και κόβοντας λίγο ανάμεσα από το χέρι σας και τον κόμπο. Απομακρύνετε το μπαλόνι και το μπολ είναι έτοιμο για να γεμίσει με ελαφριά παιχνιδάκια. (agenda, σελ. 45)

inmyc_confetti_01

Υλικά και εργαλεία:

  • Κομφετί ή τα υπολείμματα χαρτιού ενός περφορατέρ
  • Λευκή κόλλα βινυλίου για χειροτεχνίες ή ξυλόκολλα
  • Μπαλόνι
  • Αλουμινόχαρτο
  • Πινέλο
  • Ψαλίδι
  • Βαζάκι από την ανακύκλωση

Καλό είναι να καλύψετε το τραπέζι που θα κάνετε την κατασκευή με εφημερίδες ή με κάποια μεγάλη πλαστική σακούλα και ιδανικά να φορέσετε και εσείς και το παιδί σας μια ποδιά για να μη λερώσετε τα ρούχα σας.

Διαδικασία:

inmyc_confetti_02c

 

  • Απλώνετε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στο τραπέζι και διπλώνετε τις άκρες σαν να προσπαθείτε να φτιάξετε ένα δισκάκι. Αυτό το κάνετε για να μη σας το σκάει εύκολα το κομφετί. Φουσκώστε καλά τα μπαλόνι.
  • Πιάστε το από το δέσιμο και με το πινέλο απλώστε στο κάτω μέρος του μια γενναία ποσότητα κόλλας με το πινέλο έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα μπολ.
  • Απλώστε καλά καλά το κομφετί στο αλουμινόχαρτο.
  • Βουτήξτε καλά και σταθερά το μπαλόνι στο κομφετί έτσι ώστε να καλύψει όλη την κόλλα. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να μην μείνει σημείο που δεν έχει κομφετί. Για να είστε σίγουροι ότι έχουν κολλήσει όλα που και που τινάζετε ελαφρά το μπαλόνι για να φύγουν τα κομφετί που δεν έχουν ακουμπήσει σε κόλλα.

 

inmyc_confetti_06

 

Προειδοποίηση: Ως εδώ το λέρωμα είναι κάπως ελεγχόμενο. Εδώ όμως θέλω να σας προειδοποιήσω πως τα χέρια θα λερωθούν πολύ αλλά θα έχει πολύ πλάκα. Μόλις τελειώσετε θα τα πλύνετε με νεράκι και σαπουνάκι πολύ εύκολα!

 

Σε ένα βαζάκι που δε θα χρησιμοποιήσετε άλλη φορά, βάλτε μια ποσότητα κόλλας περίπου όσο και ένα κουτάλι της σούπας (μη το μετρήσετε απλά πάρτε μπόλικη με το πινέλο σας) και προσθέστε ίδια ποσότητα νερού. Ανακατέψτε καλά και απλώστε την με το πινέλο πάνω στο κομφετί. Καθαρίστε με το χέρι το κομφετί που έχει πάει παντού πάνω στο μπαλόνι και σπρώξτε το όλο προς την περιοχή που θέλετε να γίνει μπολ. Κρεμάστε κάπου σε εξωτερικό χώρο το μπαλόνι και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 1-2 μέρες. Εγώ προτιμώ να τα αφήνω στο μπαλκόνι κρεμασμένα από τα κάγκελα αλλά απλώνω και μια εφημεριδούλα από κάτω για να μην λερώσω το πάτωμα.

 

inmyc_confetti_03c

 

  • Πρώτα ελέγξτε ότι έχει στεγνώσει τελείως το κομφετί. Αν όχι αφήστε το και άλλο.
  • Με το ψαλιδάκι κόψτε πολύ λίγο μετά το δέσιμο αλλά κρατώντας το υπόλοιπο μπαλόνι. Έτσι θα το αδειάσετε σταδιακά.
  • Όταν αδειάζει τελείως κόψτε με το ψαλίδι το μπαλόνι που βρίσκεται εκτός του μπολ.
  • Προσεκτικά και ζουλώντας το χαρτί δεξιά και αριστερά ξεκολλήστε το μπαλόνι που έχει μείνει και το μπολ είναι έτοιμο.

inmyc_confetti_04c

Για να το φτιάξω χρησιμοποίησα τα υπολείμματα από το περφορατέρ μου. Ήταν πολύ μικρούλια και αυτό είχε πολύ πλάκα όσο το έφτιαχνα αλλά άφησε κενά όταν στέγνωσε. Επίσης επειδή τρυπάω πολλά χαρτιά ταυτόχρονα, πολλά κυκλάκια είχαν κολλήσει από την πίεση του περφορατέρ. Μου άρεσε έτσι όπως είχε μπόλικα κενά και το έκανα μπολάκι για το μαλλάκι που χρησιμοποιώ.

inmyc_confetti_06

 

Έκανα και ένα με κανονικό αποκριάτικο κομφετί και μου άρεσε πολύ. Επειδή το χαρτί του κομφετί είναι πολύ λεπτό και πολύχρωμο, το μπολ δεν είχε κενά και έγινε πιο εντυπωσιακό. Ειδικά από τη μέσα πλευρά που η υφή θυμίζει κανονικό κεραμικό μπολ.

 

inmyc_confetti_05c

 

Το μπολάκι είναι πολύ ελαφρύ και γίνεται και τέλειο καπελάκι, μέρες που είναι. Μπορείτε να βάλετε μικροπράγματα και συσκευασμένα τρόφιμα όπως καραμελίτσες. Αν σας αγχώνει το κομφετί μπορείτε να το δοκιμάσετε με μεγαλύτερα κομμάτια χαρτιού.

Καλές δημιουργίες!

 

Λίγα Λόγια για το In my closet

To In my closet είναι το ημερολόγιο μιας ντουλάπας με πολλά πράγματα, φαινομενικά ασήμαντα και χωρίς αξία, αλλά με πολλές δυνατότητες. Πράγματα που έχουν δικαίωμα για άλλη μία ζωή, πριν καταλήξουν στα σκουπίδια και πριν θαφτούν για πάντα εκεί, στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Είναι ένα blog για όλες εκείνες τις στιγμές, που ένα αντικείμενο εμπνέει μια δημιουργική διαδικασία για να γίνει κάτι άλλο. Μας μιλάει για κατασκευές.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.