Ζουμερές φράουλες παραγωγής σου! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ζουμερές φράουλες παραγωγής σου!

Fraoulies paragogis

Γράφει η Αιμιλία Ροδοπούλου

Καλοκαίρι σημαίνει ζουμερές φράουλες που θα κόβεις από την φραουλιά στο μπαλκόνι σου! Θα κάθεσαι, θα τις βλέπεις να μεγαλώνουν, να ανθίζουν και να κοκκινίζουν. Και σε μια στιγμή που δε θα σε βλέπει κανένας, θα πηγαίνεις και χραπ! Θα κόβεις μία γλυκιά φραουλίτσα από τη φραουλιά σου.

Είναι πανεύκολο να φτιάξεις τις δικές σου φράουλες. Μμμ, και μόνο το όνομα θυμίζει όμορφες μυρωδιές και σκέτη γλύκα! Θα προμηθευτείς μικρά ή μεγαλύτερη φυτά φραουλιάς (κοστίζουν από ο,7 – 2,5 ευρώ το φυτό αναλόγου μεγέθους). Διάλεξε φυτά με ροζ, φουξ ή λευκά άνθη. Ετοίμασε και γλάστρες ή μακρόστενες ζαρντινιέρες: καθάρισέ τις από παλιά φυτά και γέμισέ τις με φρέσκο χώμα κατάλληλο για φυτεύσεις φυτών εξωτερικού χώρου. Οι κρεμαστές ζαρντινιέρες είναι πολύ καλή λύση, καθώς βολεύουν γιατί αφήνουν τις φράουλες να κρέμονται στο πλάι. Είναι καλύτερο  να έχουν χώρο οι φράουλες να κρέμονται στο πλάι της γλάστρας ή της ζαρντινιέρας, ώστε να μην ακουμπάν στο χώμα και σαπίζουν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

fraoulia paragogis

Πώς θα τις φροντίζεις; Θα τις τοποθετήσεις σε μία ηλιόλουστη θέση και θα ρίχνεις νερό όταν στεγνώνει το χώμα τους. Αφού ανθίσουν παρατήρησε πώς σχηματίζεται από το λουλουδάκι η φράουλα. Είναι μαγικό! Μετά από καιρό και αφού μεγαλώσουν αρκετά οι φραουλιές σου, θα παρατηρήσεις το εξής: μεγάλοι μακριοί βλαστοί θα βγαίνουν μέσα από το φυτό και θα κρέμονται στο πλάι. Δες ότι στην ακρίτσα τους έχουν ένα μικρό φυτάκι φραουλιάς: με μικρά φύλλα και ριζούλα. Αυτό είναι το παιδάκι της φραουλιάς! Αν το φυτέψεις στο χώμα, μετά από λίγο καιρό θα σου δώσει ένα νέο φυτό. Αφού μεγαλώσει λίγο, κόψε τον βλαστό με τον οποίο συνδέεται με το μητρικό φυτό.

Βάλε ένα καπέλο και άνετες σαγιονάρες, πάρε τα παιχνίδια σου και βγες στο μπαλκόνι να χαρείς τις φραουλιές σου. Και είπαμε: μια στιγμή που δε θα σε βλέπεις κανείς…θα πας κρυφά…και χραπ! θα κόψεις μία φραουλίτσα να την κάνεις μια χαψιά!

 

 

Λίγα Λόγια για την Αιμιλία Ροδοπούλου

Η Αιμιλία Ροδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην εξωτική Τούμπα. Δεν ήξερε τι την περιμένει στο μέλλον. Δε την περίμενε και τίποτε συνταρακτικό, εδώ που τα λέμε. Έμαθε για τα φυτά και τα δέντρα στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος, έμαθε μερικές ξένες γλώσσες για να συνεννοείται στα ταξίδια, πήγε μερικά ταξίδια σε διάφορες ηπείρους.Όταν δε φυτεύει, γράφει για κηπουρική στο Κηπολόγιο και απαντάει σε ερωτήσεις ανήσυχων κηπουρών στο Ρώτα το Κηπολόγιο. Στον ελεύθερό της χρόνο ταΐζει τις πάπιες, κοιτάζει τα αεροπλάνα που απογειώνονται και αναλογίζεται πώς πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να φάει νουτέλα. Μας μιλάει για κηπουρική.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.