Ένα τριήμερο στην Αθήνα γεμάτο… Χρώματα και Μουσεία! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ένα τριήμερο στην Αθήνα γεμάτο… Χρώματα και Μουσεία!

Όσο αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη ως μόνιμοι κάτοικοί της, άλλο τόσο λατρεύουμε την Αθήνα, η οποία πάντα έχει κάτι νέο να μας προσφέρει. Η πρωτεύουσα για μία ακόμη φορά μας εντυπωσίασε, αφού γέμισε με γνώση, χαρά και χρώματα την τριήμερη οικογενειακή εξόρμησή μας. Φυσικά σε αυτό συνέβαλλε και το ξενοδοχείο στο οποίο μείναμε, που ακόμα και η ονομασία του είναι ενδεικτική της «πολύχρωμης» φιλοξενίας που προσφέρει.

Το COLORS Hotel Athens, πέρα από την υπέροχη αισθητική και τις μοναδικές ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του, αποτελεί το ιδανικό «ορμητήριο» για επισκέψεις στα σημαντικότερα αθηναϊκά αξιοθέατα, αφού βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από τις σημαντικότερες τοποθεσίες της πόλης.

Λίγα μόλις λεπτά από την κεντρική πλατεία Συντάγματος αλλά και την Ομόνοια, είναι εύκολα προσβάσιμο από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για εκείνους που δε διαθέτουν αυτοκίνητο, αλλά και για τους αιώνιους λάτρεις των περιπάτων. Αν πάλι φτάσετε με αυτοκίνητο, όπως εμείς, τότε θα βρείτε σε απόσταση μερικών μέτρων πάρκιγκ για το αυτοκίνητό σας. 

Κι αν τρεις ημέρες στην Αθήνα σας φαίνονται λίγες για να χωρέσουν πολλές δραστηριότητες, είμαστε εδώ για να σας αποδείξουμε ότι όταν έχεις καλή διάθεση και όρεξη για νέα ερεθίσματα, όλα είναι εφικτά!

Ακολουθούν τα highlights της υπέροχης παραμονής μας, η οποία γέμισε τις «μπαταρίες» μας και το μυαλό μας με μοναδικές εμπειρίες, που έχουμε βάλει στόχο – σύντομα – να επαναληφθούν!

 

Takeyournotes!

 

Ημέρα 1η

Αν φτάσετε αεροπορικώς στην Αθήνα, και άρα είστε αρκετά ξεκούραστοι, μπορείτε να αρχίσετε τη μέρα σας δυναμικά! Ακόμα όμως και αν φτάσετε με αυτοκίνητο, όπως εμείς, και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο με καύσωνα, ο αέρας της Αθήνας είναι τόσο διαφορετικός που μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως τις βόλτες! Εμείς, αφού αφήσαμε τις αποσκευές μας στο υπέροχο δωμάτιο που μας περίμενε στο COLORS Hotel Athens, ξεκινήσαμε με ανεβασμένη διάθεση για την πρώτη περιπέτεια!

Πρώτη στάση το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας, με συλλογές που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέροντας στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα, με την 8.000 τ.μ έκτασή του να φιλοξενεί πέντε μεγάλες μόνιμες συλλογές: αυτή των Προϊστορικών Αρχαιοτήτων (περιλαμβάνει έργα του νεολιθικού, κυκλαδικού και μυκηναϊκού πολιτισμού και ευρήματα από τον προϊστορικό οικισμό της Θήρας), τη Συλλογή Έργων Γλυπτικής (παρουσιάζει την εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής 7ο αι. π.Χ- 5ο αι. μ.Χ., μέσα από μοναδικά έργα τέχνης), τη Συλλογή Αγγείων και Μικροτεχνίας (αντιπροσωπευτικά έργα της αρχαίας ελληνικής κεραμικής από τον 11ο αι. π.Χ. έως και τη ρωμαϊκή εποχή, αλλά και η Συλλογή Σταθάτου, μια διαχρονική συλλογή μικροτεχνημάτων, τη Συλλογή Έργων Μεταλλοτεχνίας ( πολλά μοναδικά πρωτότυπα έργα, αγάλματα, ειδώλια και έργα μικροτεχνίας) και τέλος τη μοναδική για την Ελλάδα Συλλογή Αιγυπτιακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων.

Για την Ολυμπία, που φέτος πηγαίνει πέμπτη τάξη, το Μουσείο ήταν κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον!

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο σχεδιάζει και υλοποιεί δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών, στοχεύοντας στο να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Αργότερα είδαμε στην ιστοσελίδα του Μουσείου πως διατίθεται δωρεάν και ένα εκπαιδευτικό έντυπο «Με την οικογένειά μου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, το οποίο προτείνει στα παιδιά και τους γονείς τους μια ευχάριστη εκπαιδευτική περιήγηση σε επιλεγμένα εκθέματα των Συλλογών του Μουσείου, καθώς και σχετικές δραστηριότητες. Αναζητήστε το!

Αν είναι μέσα στα άμεσα σχέδιά σας μια επίσκεψη στην Αθήνα, μη χάσετε την περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας», η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμού της επετείου των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 20 Οκτωβρίου 2020 έως τις 31 Οκτωβρίου 2021.

www.namuseum.gr

Έφτασε μεσημεράκι και οι ενδιαφέρουσες πληροφορίες μας άνοιξαν την όρεξη! Στα προτεινόμενά μας δε θα μπορούσε να μην είναι το ErgonHouse στο Σύνταγμα, με τις πιο ιδιαίτερες deli επιλογές, τόσο για brunch όσο και για ένα κυρίως γεύμα, αλλά και το μεξικάνικο Taqueria Maya –επίσης λίγα μόλις λεπτά από το μετρό Συντάγματος- για εσάς που αγαπάτε την ethnic κουζίνα.

Και αφού φάγαμε και πήραμε τις απαραίτητες ανάσες, σειρά είχε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός αστικός τόπος, ο οποίος περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδoς και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το έκτασης 170 στρεμμάτων Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Αν η εκδρομή σας είναι οικογενειακή, όπως η δική μας, οι Παιδικές Χαρές είναι τα πιο ζωντανά και χαρούμενα σημεία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και φυσικά σημείο συνάντησης των παιδιών.

Οι χώροι διαθέτουν όργανα φτιαγμένα από ξύλο, το οποίο προέρχεται από υλοτομία που βασίζεται στην αειφόρο δασοκομία, ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση των παιδιών, ενώ οξύνει τις αισθήσεις, και αυξάνει σημαντικά την αξία του παιχνιδιού. Μάλιστα, ενθουσιαστήκαμε όταν μάθαμε ότι το ξύλο από το οποίο είναι φτιαγμένα τα όργανα στις Παιδικές Χαρές του ΚΠΙΣΝ, μεγαλώνει σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα και αυτό εξασφαλίζει καλύτερες φυσικές ιδιότητες, όπως μεγαλύτερη σταθερότητα, ανθεκτικότητα και λιγότερα θραύσματα. Οι Παιδικές Χαρές του ΚΠΙΣΝ δεν περικλείονται από κάγκελα, αλλά περιφράσσονται από θάμνους, επιτρέποντας στα παιδιά να ανακαλύψουν τα όριά τους και τον κόσμο σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον. Λίγο πιο δίπλα οι εντυπωσιακοί Πίδακες Νερού περιμένουν για υδάτινα παιχνίδια και διασκέδαση δίχως όρια.

Τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα του Ιδρύματος είναι πολλά και ποικίλα, ανάλογα με το τι αναζητάει ο κάθε επισκέπτης. Καλό θα ήταν να ενημερωθείτε για αυτά πριν την επίσκεψή σας, στο www.snfcc.org. Θα ανακαλύψετε πολλά εργαστήρια και προγράμματα σχετικά με την αρχιτεκτονική, τη φύση, τις τέχνες, την επιστήμη και την τεχνολογία, τα οποία και εσείς και τα παιδιά σας θα απολαύσετε!

Μετά από μία γεμάτη ημέρα, απολαύσαμε τις ανέσεις του δωματίου μας στο COLORS Hotel Athens, απαριθμώντας τα όσα ενδιαφέροντα είδαμε, πριν την καληνύχτα…

 

Ημέρα 2η

Η μέρα ξεκίνησε με το γευστικό πρωινό του COLORS Hotel Athens, το οποίο μας έδωσε την απαραίτητη ενέργεια για όλα τα όμορφα που μας περίμεναν! Ένα μεγάλο χαμόγελο απέκτησε η Ολυμπία όταν της πρόσφεραν ένα χρωματιστό – με φρούτα – κρύο τσάι, για να της κερδίσουν μάλλον τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή!

Φυσικά, επίσκεψη στην Αθήνα χωρίς Ακρόπολη δε γίνεται, αφού όσες φορές κι αν επισκεφθείς το λαμπρό οικοδόμημα του Παρθενώνα, ποτέ δεν είναι αρκετές και πάντα έχεις να μάθεις το κάτι παραπάνω.

Καθώς, όπως ανέφερα και παραπάνω, επισκεφτήκαμε την Αθήνα μέσα στο κατακαλόκαιρο, ήταν αδύνατο με τον καύσωνα να επισκεφτούμε την Ακρόπολη, και έτσι απολαύσαμε το Μουσείο και τη δροσιά που μας προσέφερε. Έτσι, έχουμε και έναν ακόμα λόγο για να επισκεφτούμε την Αθήνα ξανά, σύντομα!

Το Μουσείο Ακρόπολης είναι ακριβώς ο χώρος μέσα στον οποίο ξετυλίγεται όλη η γνώση της ελληνικής αρχαιότητας, ένα μουσείο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα μουσεία του εξωτερικού. Το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται 300 περίπου μέτρα νοτιοανατολικά του Παρθενώνα, στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη και η είσοδός του βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στην πρώτη μεγάλη αίθουσα με τη γυάλινη ράμπα θαυμάσαμε τα ευρήματα από τις κλιτύες (πλαγιές) της Ακρόπολης, στον πρώτο όροφο τα εκθέματα της αρχαϊκής Ακρόπολης, και στη συνέχεια τα γλυπτά του ναού της Αθηνάς Νίκης και του Ερεχθείου, αλλά και τα αρχιτεκτονικά μέλη των Προπυλαίων. Τέλος, στον τρίτο όροφο, μείναμε άφωνοι από την ομορφιά των γλυπτών του Παρθενώνα και τις Καρυάτιδες. 

Το Μουσείο της Ακρόπολης μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί Kids friendly, αφού στην είσοδό του μπορεί κανείς να προμηθευτεί έναν οδηγό αυτόνομης δραστηριότητας για παιδιά, ενώ πρόσφατα δημιούργησε και μια ειδική ιστοσελίδα για τους μικρούς του φίλους, το “Acropolis Museum Kids (www.acropolismuseumkids.gr ) που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, από όλο τον κόσμο, και τα προσκαλεί να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου διασκεδάζοντας. Ευφάνταστα παιχνίδια, ευχάριστα βίντεο και μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες τα παρακινούν να σκεφτούν, να ανακαλύψουν, να παίξουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν!

Μετά από μία μοναδική περιήγηση στην ομορφιά της ελληνικής αρχαιότητας, απολαύσαμε έναν καφέ αλλά και γευστικά πιάτα στο εστιατόριο του Μουσείου με θέα την Ακρόπολη, ενώ δεν παραλείψαμε να αγοράσουμε μικρά δώρα από το πανέμορφο gift shop στο ισόγειο αλλά και εκπαιδευτικά βιβλία από το βιβλιοπωλείο του δεύτερου ορόφου.

www.theacropolismuseum.gr

Και επειδή η αγάπη μας για τα βιβλία είναι γνωστή, δε θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε το πανέμορφο «Little Tree Books and Coffee» στη σκιά της Ακρόπολης, έναν χώρο γεμάτο αναγνωστικές αλλά και γευστικές συγκινήσεις. Σαν σε ένα σαλόνι σπιτιού με πολλές βιβλιοθήκες, στο μικρό αυτό μαγαζάκι φάγαμε νόστιμα γλυκάκια διαβάζοντας ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στο « Little Tree Books» διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικά live και συζητήσεις για τη λογοτεχνία. Σίγουρα στα mustvisit!

Little Tree Books, Καβαλλότι 2

Συνέχεια είχε ο Εθνικός Κήπος, μια ανάσα δροσιάς και πρασίνου μέσα στην πόλη, λίγα μόλις μέτρα ακριβώς από τη Βουλή των Ελλήνων. Μέσα στην κατάφυτη έκταση του, νομίζεις πως ο χρόνος χάνεται και ένας πηγαίος ρομαντισμός σε πλημμυρίζει.

Άνθρωποι γύρω σου αθλούνται, άλλοι διαβάζουν ένα βιβλίο στα παγκάκια και άλλοι ταΐζουν τις πάπιες στις 6 συνολικά λίμνες του Κήπου. Η Ολυμπία εντυπωσιάστηκε από το ηλιακό ρολόι στην κεντρική είσοδο, με τη σκιά του δείκτη, ανάλογα με τη θέση του ήλιου, να δείχνει τη σχετική ώρα. Ο Κήπος διαθέτει φυτώριο, το οποίο θεωρείται το πρώτο θερμοκήπιο που λειτούργησε στην χώρα, παιδική βιβλιοθήκη με δύο αναγνωστήρια, μία αίθουσα παραμυθιού και μία αίθουσα μουσικής και προβολών αλλά και ένα μικρό καφέ.

Περπατώντας μέσα από τον Εθνικό κήπο μπορείτε να φτάσετε στο Μουσείο Μπενάκη.

Το Μουσείο Μπενάκη είναι ο ιδανικός χώρος για να εξερευνήσει κανείς μέσα από πολύτιμες συλλογές τη διαδρομή του ελληνικού πολιτισμού. Τα πωλητήρια του Μουσείου, διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το περιεχόμενο, προτείνοντας συλλογές με αντικείμενα από την αρχαιότητα ως το σύγχρονο design, ενώ συναρπαστικές διαδρομές γεμάτες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες προτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις μόνιμες συλλογές, αλλά και σε επιλεγμένες περιοδικές εκθέσεις.

Φυσικά δε γίνεται να μην επισκεφθείς (αν διαθέτεις τον χρόνο και την όρεξη) και το Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, στο Παλαιό Φάληρο, με πυρήνα την συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης, και παρουσιάζει παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από όλον τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο μουσείο καλύπτει όλες τις πτυχές του θέματος Παιδί και Παιχνίδι, ερευνώντας τόσο το παιχνίδι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όσο και την καθημερινή ζωή του παιδιού στην παραδοσιακή και αστική ελληνική κοινωνία. Ένας πολύχρωμος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά στα μάτια μας, μαθαίνοντας πολλά και ενδιαφέροντα, για τα βρεφικά και παιδικά αντικείμενα και παιχνίδια από τους αρχαίους, τους ρωμαϊκούς και τους βυζαντινούς χρόνους, τα χειροποίητα παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια και αντικείμενα του 18ου-20ού αι και πολλά ακόμα!

Φυσικά, πριν το επισκεφτείτε, καλό θα είναι να διαβάσετε και το υπέροχο βιβλίο της Ελένης Γερουλάνου, “Ένας αρκούδος μου φορά, με εικονογράφηση της καταπληκτικής Ίριδας Σαμαρτζή, η οποία μέσα από ένα τρυφερό παραμύθι, ζωντανεύει με ευρηματικό τρόπο περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο.

Ενημερωθείτε για τις τρέχουσες εκθέσεις στο www.benaki.org .

Πίσω στο cozy δωμάτιό μας στο COLORS Hotel Athens με τα ανατομικά κρεβάτια να μας περιμένουν μετά από μια τόσο γεμάτη μέρα! Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μία από τις αγαπημένες σας παιδικές ταινίες, τρώγοντας «αμαρτωλά» σνακς, τα οποία μπορεί κανείς να παραγγείλει κάθε ώρα της ημέρας!

Και κάπως έτσι, ο ύπνος μας πήρε αγκαλιά…

 

 

Ημέρα 3η

Τρίτη και τελευταία μέρα και το πρόγραμμα εξίσου γεμάτο!

Σειρά είχε το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, το οποίο μας εκπλήσσει πάντα ευχάριστα με τα ποικίλα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, τα οποία με αφετηρία τις εικαστικές τέχνες, ενθαρρύνουν τη δημιουργική σκέψη, διευρύνουν τη φαντασία και ενδυναμώνουν τον ψυχικό κόσμο των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτά, με στόχο την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

Η συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και στόχος του είναι να την κάνει προσβάσιμη στο κοινό. Η συλλογή επικεντρώνεται στη νεότερη και σύγχρονη τέχνη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβάνοντας σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας (van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso κ.α) καθώς και έργα διακεκριμένων ονομάτων της ελληνικής πρωτοποριακής ζωγραφικής (Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης κ.ά). Ένας υπέροχος τρόπος για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την Τέχνη!

Μη φύγετε αν δεν επισκεφτείτε το κουκλίστικο gift shop στο ισόγειο του αλλά και το ξεχωριστό καφέ του στον πρώτο όροφο!

Ενημερωθείτε για τα τρέχοντα δημιουργικά εργαστήρια στο www.goulandris.gr .

Mικρή στάση για φαγητό στο «Λούβρον», ένα ρετρό αισθητικής καφενείο στο Παγκράτι, απέναντι σχεδόν από το Μουσείο Γουλανδρή. Στην καταπράσινη αυλή του απολαύσαμε παραδοσιακούς μεζέδες και ευφάνταστα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, ενώ στον ψαγμένο του κατάλογό θα ανακαλύψεις τα γλυκά της ημέρας αλλά και ιδιαίτερα τοπικά λικέρ, όπως λεβάντα, πικρομάντολα και φραγκοστάφυλο. Λατρέψαμε στο εσωτερικό του το ‘70s μωσαϊκό και την ταβανογραφία, αναλλοίωτη από το 1950!

«Το Λούβρον», Ερατοσθένους 6

Η επόμενη στάση μας καλωσόρισε στον συναρπαστικό κόσμο των ψευδαισθήσεων, εκεί όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Το Museum of Illusions Athens μας χάρισε μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική εμπειρία, μέσα από τις αμέτρητες, οπτικές, διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις! Λατρέψαμε την Περιστρεφόμενη Σήραγγα (Vortex Tunnel), το Περιστρεφόμενο Δωμάτιο (Upside Down Room), αλλά και το Δωμάτιο του Απείρου (Infinity Room), ενώ βγάλαμε αμέτρητες, weird φωτογραφίες, τις οποίες ακόμα βλέπουμε και σκάμε στα γέλια!

Εκτός, όμως, από το κομμάτι της διασκέδασης μάθαμε πάρα πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη, ενώ αφιερώσαμε χρόνο στον πάγκο με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και παζλ, όπου «σπάσαμε» το κεφάλι μας στα μοναδικά Παιχνίδια Σκέψης!

Το καλύτερο; Τώρα μπορούμε να ξαναζούμε όσο συχνά θέλουμε την υπέροχη αυτή εμπειρία, αφού πρόσφατα εγκαινιάστηκε το Museum of Illusions Τhessaloniki!

www.museumofillusions.gr

Αν διαθέτετε λίγο χρόνο ακόμα, και τα πόδια σας είναι στη θέση τους, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας.

Τα λιτά μαρμάρινα ειδώλια που απεικονίζουν γυμνές ανθρώπινες μορφές θα σας γοητεύσουν, ενώ το εκπαιδευτικό υλικό του Μουσείου φέρνει στο σήμερα τα αρχαία αντικείμενα μέσα από σύγχρονες μουσειοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις και προσφέρει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μη χάσετε την τρέχουσα έκθεση «Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά» από τις 29/09/21 έως τις 16/01/2022, στην οποία παρουσιάζονται οι διάφορες πτυχές της έννοιας του «Κάλλους» στην καθημερινή ζωή και τη φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας, μέσα από μια σειρά 300 εμβληματικών αρχαιοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

www.cycladic.gr

Δυστυχώς, όλα τα όμορφα τελειώνουν αλλά ευτυχώς η Αθήνα είναι πάντα εκεί για να μας εκπλήσσει και να μας κάνει να επιστρέφουμε στις ομορφιές της!

Μαζί με όλα τα υπέροχα που είδαμε και ζήσαμε, αποχαιρετίσαμε και το COLORS Hotel Athens, που έμελλε να κάνει αυτό το τριήμερο ακόμα πιο μοναδικό, χάρη στην υπέροχη φιλοξενία του! Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στον…τόπο του εγκλήματος για όσα δεν προλάβαμε και αυτή τη φορά! Καλή αντάμωση Αθήνα!

* Προτού ξεκινήσετε για κάποιο Μουσείο ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του για τις μέρες και ώρες λειτουργίας του (συνήθως τα Μουσεία είναι κλειστά τις Δευτέρες).

** Από το παραπάνω πρόγραμμα αντικαταστήσετε οποιαδήποτε πρότασή μας με βόλτα στην αγορά και άσκοπο περπάτημα σε πεζόδρομους, πάρκα, γραφικές γειτονιές που σας τραβάνε την προσοχή. Εμάς μας αρέσει πολύ το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια, όπου και βρίσκεται το ξενοδοχείο Colors Athens.

*** Ανακαλύψτε τα δικά σας ιδιαίτερα spot και αφήστε μας το σχόλιό σας για να το επισκεφτούμε κι εμείς την επόμενη φορά! Ένα τέτοιο αγαπημένο σημείο της Αθήνας είναι και το Minu Athens, όπου απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας κρύα ροφήματα grizoprasino και συναντάμε κάθε φορά και πολύ ιδιαίτερες εκθέσεις!

 

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.