Ένα καλοκαιρινό Online Camp για όλη την οικογένεια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ένα καλοκαιρινό Online Camp για όλη την οικογένεια

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου

Γεια σου, είμαι η Ιωάννα.

Κάθε καλοκαίρι αναζητώ, όπως τόσοι άλλοι γονείς, τρόπους για να περάσουμε δημιουργικά, μαζί με την κόρη μου και τον άντρα μου, τον επιπλέον χρόνο που διαθέτουμε. Υποθέτω ότι και η δική σου καλοκαιρινή εμπειρία είναι παρόμοια.

Από αυτή μου την ανάγκη προέκυψε η ιδέα για το Online Family Camp. 

Πρόκειται για μία καθημερινή επικοινωνία μεταξύ μας, με σκοπό να σου δώσω τρόπους ώστε να ενθαρρύνεις το παιδί σου να επιλέγει δραστηριότητες διαδραστικές, ποιοτικές και ωφέλιμες, αντί για το κινητό ή το τάμπλετ.

Τι ακριβώς είναι το Online Family Camp;

Αφού κάνεις την εγγραφή σου, κάθε πρωί για 4 εβδομάδες θα λαμβάνεις ένα email από εμένα με μια πρόταση δημιουργικής απασχόλησης για την ημέρα που έρχεται. Γίνεσαι αυτομάτως μέλος του κλειστού μας Facebook group, μαζί με άλλους γονείς που συμμετέχουν στο Camp.

Σκοπός του Online Family Camp δεν είναι προφανώς να αντικαταστήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κάποιου χώρου δημιουργικής απασχόλησης, ούτε να απασχολήσει τα παιδιά μέσω διαδικτύου. Σκοπός του είναι να συμπαρασύρει τους γονείς σε μια παιχνιδιάρικη διάθεση, να τους καθοδηγήσει και να τους εμπνεύσει για να περάσουν – γονείς και παιδιά –  ένα διαφορετικό, δημιουργικό καλοκαίρι μαζί.

 

Θα ανακαλύψουμε μαζί πράγματα όπως:

Δεκάδες τρόπους για να κάνουμε την ανάγνωση ενός βιβλίου απολαυστική.

Ιδέες για να μετατρέψουμε θεωρητικά βαρετές διαδικασίες, όπως το συμμάζεμα του δωματίου, σε παιχνίδι.

Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε μία συνηθισμένη μέρα σε μία συναρπαστική εμπειρία.
 

Συμμετοχή σε κλειστό facebook group

Παράλληλα με τα email που θα λαμβάνεις καθημερινά, θα έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε μια κλειστή κοινότητα στο facebook, όπου θα μοιραζόμαστε μεταξύ μας νέα, φωτογραφίες και ιδέες. Θα μπορούμε να επικοινωνούμε ουσιαστικά και με άλλους γονείς για τις δυσκολίες που συναντάμε στην καθημερινότητά μας με τα παιδιά, αλλά και να βρίσκουμε λύσεις και ευκαιρίες για αλλαγές. Θα έχουμε φυσικά και #challenges, θα έχουμε και #gueststars θα έχουμε και #διαγωνισμούς!

 

Μπαίνεις σε μία παρέα όπου όλοι έχουν κοινή φιλοσοφία, τη διάθεση να εξερευνήσουν τη σχέση τους με τα παιδιά και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν ιδέες.

 

Τι κερδίζεις ως γονιός από το Online Family Camp

  • Μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι τη δημιουργική σου φωνή.
  • Ανακαλύπτεις πώς μπορείς να ακούς περισσότερο τα παιδιά σου, δίνοντάς τους χώρο για να εκφραστούν.
  • Απελευθερώνεσαι και αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο για να παίξει.
  • Μοιράζεσαι τις ιδέες που έχετε στην οικογένειά σας με άλλους γονείς, και ακούς τις δικές τους.
  • Επιτρέπεις σε εσένα και στα παιδιά να βαρεθείτε (υπάρχει σοβαρός λόγος, θα σου τον πω).
  • Μαθαίνεις να αντλείς έμπνευση από τα πιο απλά πράγματα.
  • Ανακαλύπτεις  τρόπους για να περνάτε όμορφα μαζί, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να δημιουργήσεις εμπειρίες

 

Τι είναι αυτό που κάνει τόσο διαφορετικό το Online Family Camp

Ιδέες μπορείς να βρεις πολλές στο διαδίκτυο. Ωστόσο, θέλουμε να χρησιμοποιείς έξυπνα το χρόνο σου, γι’ αυτό με το Online Family Camp σου προτείνουμε το απόσταγμα της εμπειρίας μας, πράγματα τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα. Πάντα με φίλτρο την ποιότητα και την φιλοσοφία μας για ποιοτικό χρόνο ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες

Το Online Family Camp απευθύνεται σε γονείς με παιδιά δημοτικού, ωστόσο οι προτάσεις μας μπορούν να προσαρμοστούν και για παιδιά μικρότερων ή μεγαλύτερων ηλικιών. 

Διάρκεια

4 εβδομάδες

Δευτέρα 6 Ιουλίου – Κυριακή 02 Αυγούστου

Εγγραφές έως Κυριακή 05 Ιουλίου 2020

 

Μετά από 4 εβδομάδες, θα βλέπεις εντελώς διαφορετικά τη ζωή μαζί με το παιδί.

 

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι η Ιωάννα, μία ανήσυχη και δημιουργική γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, επιχειρηματίας, φίλη και κάτοικος αυτού του κόσμου. Δημιούργησα τις Πυγολαμπίδες το 2009 ως έναν οδηγό ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και την οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. Από τότε μεγαλώσαμε πολύ και φροντίζουμε με τις δημιουργικές μας προτάσεις χιλιάδες γονείς από όλη την Ελλάδα.

Αγαπώ να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου μαζί σου, με σκοπό να συνδεθούμε και να νιώσεις άνετα να μοιραστείς μαζί μου και τη δική σου ιστορία. Ενθουσιάζομαι μερικές φορές με τα πιο απλά πράγματα και αγαπώ να ταξιδεύω, να μαθαίνω, να πειραματίζομαι, να αγκαλιάζω και φυσικά να διαβάζω.

Από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι μας με τις Πυγολαμπίδες, 11 χρόνια πριν, στο μυαλό μου υπάρχει η ακόρεστη ανάγκη να επικοινωνώ μαζί σου με ειλικρίνεια και ουσιαστικό διάλογο. Μοιράζομαι μαζί σου ποιοτικό περιεχόμενο και σέβομαι τον χρόνο σου.

Θα χαρώ να είσαι μαζί μας σ’ αυτό το ξεχωριστό Online Family Camp!

 

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο Online Family Camp, δεν έχεις παρά να κάνεις εγγραφή εδώ. 

Κάνοντας εγγραφή για συμμετοχή στο Online Family Camp του Ιουλίου 2020, γίνεσαι μέρος μιας υπέροχης παρέας και παίρνεις τα εξής:

  • Για 4 εβδομάδες, κάθε μέρα, σου στέλνω μέσω email μία πρωτότυπη πρόταση για να περνάς δημιουργικά το χρόνο σου μαζί με τα παιδιά.
  • Συμμετέχεις σε ένα κλειστό group στο facebook, αποκλειστικά για τους γονείς του Online Family Camp.
  • Συμμετέχεις σε δράσεις όπως challenges, διαγωνισμοί, online live συζητήσεις κ.ά.
  • Μετά το τέλος του προγράμματος λαμβάνεις σε ηλεκτρονική μορφή όλες τις ιδέες του μήνα συγκεντρωμένες, ώστε να μπορείς να το έχεις ως εγχειρίδιο για τις επόμενες φορές που θα χρειαστείς μία ιδέα για να ψυχαγωγήσεις τα παιδιά με τρόπο ποιοτικό, με δημιουργικότητα και φαντασία.

Ημερομηνία έναρξης: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
Εγγραφές μέχρι τις 5 Ιουλίου 2020.

Επικοινώνησε μαζί μας για να μάθεις πως μπορείς να κάνεις δώρο αυτή την υπηρεσία σε κάποιον – κάποια φίλο – φίλη σου.

 

Μπες τώρα στην παρέα μας!

 

Αν μας διαβάζεις από χώρα εκτός Ελλάδος, τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις τη συνδρομή σου μέσω paypal ή vivawallet. Στείλε μας email στο ioanna@pigolampides.gr για να σου στείλουμε περισσότερες πληροφορίες.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.