Ο Δεκέμβριος των δώρων! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο Δεκέμβριος των δώρων!

dora2

Γράφει η Αργυρώ Σκίτσα

Εύχομαι πια να έχετε πια τακτοποιήσει το σπίτι, τις μικρές γωνιές και να ανοίξατε χώρο, όπως σας είχα γράψει και εδώ!

ΤΙ; έχετε ακόμα ρούχα των παιδιών ή δικά σας σε καλή κατάσταση και υποφέρουν ξεχασμένα και μοναχούλια τους στην ντουλάπα;

Μαζί με τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια ετοιμάστε λοιπόν και τα Χριστουγεννιάτικα Δώρα!

Αυτόν τον μήνα – που ομολογώ ότι αγαπώ ιδιαιτέρως – κάτι γίνεται μέσα μας και θέλουμε να κάνουμε καλές πράξεις! Να τακτοποιήσουμε πλήρως τη συνείδησή μας, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Τρέχουμε σε φιλανθρωπικά παζάρια, αγοράζουμε κάρτες και λέμε στα παιδιά μας να σκέφτονται τα άλλα παιδάκια που είναι βέβαια κάπου πολύ μακριά από εμάς και  που δεν έχουν όσα έχουν αυτά,  που πεινάνε,  που τους λείπουν τα παιχνίδια.. Και τα παιδάκια το ακούν (για ένα-δύο λεπτά) και συνεχίζουν το παιχνίδι τους όπως είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς τα παιδιά συγκρατούν κυρίως ό,τι μαθαίνουν βιωματικά, με συζήτηση και πράξεις!

Ας πάμε λοιπόν κι εμείς από τις θεωρίες στις… πράξεις.

Για τη δημιουργική μας δράση χρειάζονται τα εξής:

1. Φύλλα από παλιά περιοδικά (προσοχή όχι εφημερίδες), λίγες κόλλες περιτυλίγματος, κορδέλες, σελοτέιπ, 1 κόλλα στικ, σπάγκοι, μαρκαδόροι, χαρτονάκια, φακέλους  και τσάντες.

2. Μια πρόσκληση (με mail, καρτούλα, τηλεφωνικά εσείς διαλέγετε!) στις φίλες σας και στους φίλους των παιδιών σας σε μέρα και ώρα που θα αποφασίσετε με τα παιδιά σας!

3. Να στρώσετε το πιο μεγάλο σας τραπέζι με ένα παλιό νάιλον για να μη λερωθεί.

4. Να αποφασίσετε ποια από τα πράγματα που έχετε (δικά σας ή των παιδιών) θα σας άρεσε να τα έπαιρνε ο/η καλύτερος/η σας φίλος/η σαν δώρο. Δώστε αυτήν την πληροφορία και στους προσκαλεσμένους για να μη μαζέψετε τη “σάρα και τη μάρα” (όπως έλεγε η γιαγιά μου).

5. Μην ξεχάσετε να φτιάξετε μικρολιχουδιές για μικρούς και μεγάλους!

6. Μην ξεχάσετε να προετοιμάσετε ψυχολογικά το σύζυγό σας (για να μην του έρθει κόλπος αν δει το σπίτι άνω κάτω!). Θα μπορούσατε βέβαια να προσκαλέστε και τους συζύγους και να οργανωθεί μια μεγάλη συντροφιά!

Προσωπικά λατρεύω αυτές τις μαζώξεις και δεν με πειράζει αν όλοι κάνουν κάτι διαφορετικό που τους αρέσει! (έστω και αθλητικά στην ΤV!).  Σημασία έχει να χαρούμε μαζί τη διαδικασία!!

Στόχος μας είναι να ετοιμάσουμε δώρα σε όμορφες συσκευασίες, να γράψουμε κάποιες πληροφορίες (είδος, σε ποια ηλικία απευθύνεται κλπ) και βέβαια ποιος το στέλνει! Θα θελα πραγματικά πριν αναζητήσετε κάπου να τα στείλετε να σκεφτείτε τους δικούς σας φίλους και γνωστούς!

Ας στείλουμε λοιπόν τα δώρα μας με όρους αγάπης, θαλπωρής και αξιοπρέπειας!

Και θα συνεχίσω από εκεί που είχα τελειώσει την προηγούμενη φορά..

Εάν έχετε πράγματα (ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, μικροέπιπλα κλπ) και δεν ξέρετε που να τα δώσετε, στείλτε μας mail στο: sxedia_artgroup@yahoo.gr.

Εύχομαι να είναι τρυφερή μαζί μας η χρονιά που θα έρθει!

Καλά Χριστούγεννα με χαρά, υγεία και δημιουργικότητα!

Λίγα Λόγια για την Αργυρώ Σκίτσα

H Αργυρώ Σκίτσα είναι παιδαγωγός, μουσικός και εμψυχώτρια ομάδας. Η κύρια δουλειά της είναι να βρίσκει καινούργιες ιδέες που αφορούν τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους. Και προσπαθεί να βρίσκει τρόπους για να γίνονται πράξη. Tο 1999 δημιούργησε με άλλους παιδαγωγούς μια ταξιδιάρικη, ανήσυχη ομάδα την «Σχεδία στην πόλη». Της αρέσει να μαθαίνει τον κόσμο μέσα από τους άλλους. Και η καλή ζωή έφερε στο δρόμο της πολλά πολλά παιδιά και γονείς και νέους ανθρώπους. Σαν δώρο! Επειδή της αρέσει πολύ να φτιάχνει χώρους και πιστεύει στην αξία των μικρών καθημερινών λεπτομερειών μας προτείνει πρακτικές ιδέες για το δημιουργικό χρόνο της οικογένειας στο σπίτι.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.