Η CoyoteLearner φέρνει τα ρομπότ στο σπίτι μας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η CoyoteLearner φέρνει τα ρομπότ στο σπίτι μας

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου | www.pigolampides.gr

Φέτος τα Χριστούγεννα η Ολυμπία ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη να της φέρει ένα ρομπότ. Όταν επικοινώνησε μαζί μου ο Σεραφείμ από την CoyoteLearner, λίγες μέρες μετά,  για να μου συστήσει την ομάδα του και τα μαθήματα Ρομποτικής που σχεδίασαν στο διαδίκτυο, σκέφτηκα πως τελικά ο Άγιος Βασίλης όχι μόνο υπάρχει αλλά ακούει και τις ευχές των παιδιών! Ενθουσιάστηκα!

Η CoyoteLearner είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα στο διαδίκτυο, όπου με τη βοήθεια σύντομων και περιεκτικών video, μπορούν τα παιδιά να μάθουν για τα ρομπότ και τον προγραμματισμό τους, δηλαδή για τη Ρομποτική. Κινούμενα σχέδια με πολύ χιούμορ εξηγούν στα παιδιά βήμα προς βήμα πώς να χειρίζονται το ρομπότ ενώ μετά από κάθε ενότητα υπάρχουν και σύντομες ερωτήσεις για την καλύτερη κατανόηση των μαθημάτων.

Φυσικά για να κατακτήσει κανείς τις βασικές γνώσεις της Ρομποτικής χρειάζεται να έχει και ένα ρομπότ και έτσι είναι αναπόφευκτο να αγοράσεις και να κάνεις φίλο σου το Ρομπότ Edison, ώστε να εφαρμόσεις τις γνώσεις που έμαθες. Το ρομπότ διαθέτει αρκετούς αισθητήρες (φωτός, ήχου, παρακολούθησης γραμμής, αποφυγής εμποδίων), 2 κινητήρες, φώτα LED, ηχητικό σύστημα  και πολλά ακόμα που έμαθα και εγώ πρόσφατα και ενθουσιάστηκα πολύ!

Φυσικά δε μπόρεσα να αντισταθώ στη γνωριμία μας με την Ρομποτική, για την οποία ομολογώ πως δεν είχα καμία εξοικείωση, και έτσι αποκτήσαμε το Ρομπότ Edison και πρόσβαση στο μάθημα «προγραμματίζοντας το ρομπότ μου». Η Ολυμπία είναι μόλις 6 ετών και παρόλο που στο site της ομάδας αναφέρεται η ηλικία των 8+, τα καταφέραμε περίφημα! Ολοκληρώσαμε, παρέα, ήδη τις 5 πρώτες ενότητες των μαθημάτων (από τις 24) και παίξαμε με το ρομπότ δίνοντας του εντολή να κινείται πάνω σε μία γραμμή, να υπακούει στα παλαμάκια μας, να αποφεύγει εμπόδια με τη βοήθεια υπερύθρων και άλλα.

Τα πλεονεκτήματα των εκπαιδευτικών μαθημάτων της CoyoteLearner: 

  1. Είναι οικονομικά και πολύ καλής ποιότητας
  2. Εισάγουν τα παιδιά στην τεχνολογία με έναν πολύ εύκολο τρόπο
  3. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον
  4. Τα παιδιά περνούν δημιουργικό χρόνο μπροστά στον Υπολογιστή
  5. Τα παιδιά μπορούν να επαναλάβουν τα μαθήματα όσες φορές θέλουν
  6. Υπάρχει άμεση επικοινωνία με τον εκπαιδευτή μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας στην οποία θα αποκτήσετε πρόσβαση.
  7. Μαζί με τα παιδιά μπορούν (αν θέλουν) να μάθουν και οι γονείς!

Οι δημιουργοί των προγραμμάτων  είναι εξαιρετικά πρόθυμοι να σας λύσουν κάθε απορία, είτε κατά την αγορά των προϊόντων είτε κατά την εκπαίδευση μέσω των video. Δε νιώθεις δηλαδή ποτέ μόνος.

Στη σελίδα του CoyoteLearner θα βρεις πολλές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.  Αν είσαι εκπαιδευτικός μπορείς να ενημερωθείς για τα προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς ενώ αν είσαι γονιός – ιδιώτης μπορείς  να ενημερωθείς για τα αντίστοιχα προγράμματα ρομποτικής και προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τώρα που είπα «προγραμματισμού» παραλίγο να ξεχάσω να αναφέρω το πολύ ενδιαφέρον μάθημα που προτείνει η ομάδα του CoyoteLearner για παιδιά πάνω από 10 ετών, και αφορά την δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών! Μέσω αυτού του προγράμματος, τα παιδιά φτιάχνουν τα δικά τους ηλεκτρονικά παιχνίδια με την βοήθεια κινουμένων σχεδίων!

Αυτό το διάστημα  μπορείτε να βρείτε δυο πολύ ενδιαφέρουσες προσφορές στην ιστοσελίδα της CoyoteLearner.Η πρώτη σας επιτρέπει να αποκτήσετε το πρώτο βασικό πακέτο, που αφορά την ρομποτική, με μια σημαντική έκπτωση. Στην προσφορά περιλαμβάνεται το εκπαιδευτικό ρομπότ Edisonκαι η ετήσια συνδρομή με τα ηλεκτρονικά μαθήματα μέσω video. Περισσότερα για την πρώτη προσφορά θα βρείτε εδώ. Η δεύτερη προσφορά περιλαμβάνει τόσο το πρώτο πακέτο όσο όμως και το μάθημα «Δημιουργώ Παιχνίδια Προγραμματίζοντας». Περισσότερα για τη δεύτερη προσφορά θα βρείτε εδώ.

Εγώ προσωπικά έγινα θερμός υποστηρικτής της Ρομποτικής και η Ολυμπία το ίδιο!

 

 

 

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.