Τι καλύτερο από τα καλοκαιρινά παιχνίδια στη θάλασσα, τα μακροβούτια και τα ασταμάτητα γέλια; Η εποχή, που οι περισσότεροι από εμάς περιμέναμε, ήρθε και έφερε μαζί της και μια υπέροχη ανεμελιά. Επ, μην ξεχνάς όμως κάτι απαραίτητο: το σνακ για την παραλία. Γιατί, καλές οι βουτιές, μα ανοίγουν την όρεξη.
Στις Πυγολαμπίδες αγαπάμε να περνάμε ποιοτικά τον χρόνο μας με τα παιδιά και μια από τις αγαπημένες μας ασχολίες είναι η μαγειρική. Ζητήσαμε από έξι από τους αγαπημένους μας food bloggers να μοιραστούν μαζί μας μια συνταγή τους, για να τη φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά και να πάρουμε ένα υπέροχο σνακ μαζί μας στην παραλία.
Κρατάς σημειώσεις;
Μπάρες Ενέργειας (vegan)
Υλικά:
200 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
4 κ.σ. σιρόπι αγαύης
100 γρ. λάδι καρύδας
200 γρ βρώμη
1/2 κ.γ. Κανέλα (προαιρετικά)
60 γρ. φουντούκια ωμά
60 γρ. φιστίκια αιγίνης
60 γρ. κολοκυθόσποροι
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα ένα μπολ μαζί με νερό που έχει βράσει και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μούλτι μαζί με το λάδι καρύδας και το σιρόπι αγαύης. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη μισή βρώμη και το μισό τζίντζερ στο μούλτι με το μείγμα από τα βερίκοκα και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσει η βρώμη και να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μ το υπόλοιπο μείγμα από τα βερίκοκα, τη βρώμη και την κανέλα. Ανακατεύουμε και τις δυο παρτίδες μαζί στο ίδιο μπολ.
Χοντροκόβουμε τα φουντούκια, τα φιστίκια και τους κολοκυθόσπορους. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε μια φόρμα 18 – 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε μέχρι να στρωθεί ομοιόμορφα. Αν δεν έχουμε φόρμα σε αυτό το μέγεθος απλώνουμε το μείγμα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το σχηματίζουμε σιγά -σιγά με τα χέρια μας. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αδειάζουμε σε ένα ποτήρι. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε. Κόβουμε τις μπάρες μας στο μέγεθος που θέλουμε και βουτάμε την άκρη από το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ακουμπάμε τα κομμάτια πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά. Οι μπάρες είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!
Pancakes με κολοκύθι
Υλικά:
Εκτέλεση:
Τυροπιτάκια σε ξυλάκια
Υλικά:
200gr γιαούρτι
250gr βούτυρο soft σε θερμοκρασία δωματίου
500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 φακελάκι baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγη ζάχαρη
200gr φέτα
1 αυγό
1 ασπράδι (κρατάμε τον κρόκο για το άλειμμα)
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο
Υλικά:
Εκτέλεση:
Υγιεινά Donuts φούρνου
H Ελένη είναι η μαμά για τα μικρά χεράκια, νηπιαγωγός στο επάγγελμα που όμως αυτή την περίοδο προτίμησε να είναι stay at home mom και απο
Υλικά:
120 gr φαρίνα χωρίς γλουτένη (ή απλό)
40 gr αλεύρι γοχ χωρίς γλουτένη (ή απλό)
2 αυγά
6 μικρές ώριμες μπανάνες
15 gr βούτυρο λιωμένο
40 gr γιαούρτι
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
10 gr ζάχαρη καρύδας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις. Πατάμε τις μπανάνες πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε στα αυγά τη μπανάνα, το βούτυρο και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και προσθέτουμε και τη ζάχαρη καρύδας (αν βάλουμε). Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα άλευρα σιγά σιγά και ανακατεύουμε παράλληλα με το σύρμα.
Τέλος, βάζουμε τα μπαχαρικά, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Με ένα κουτάλι ή με ένα κορνέ μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες σιλικόνης για donuts χωρίς να τις γεμίζουμε γιατί θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μία οδοντογλυφίδα από μέσα τους. (Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι με γλουτένη είναι έτοιμα σε 8-10 λεπτά)
Αφού βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν ξεφορμάρουμε.
Τη συνταγή θα βρεις και εδώ
Τυροψωμάκια Με Φέτα Και Δυόσμο
Η Μαριάνθη είναι φωτογράφος φαγητού, στυλίστας φαγητού και food blogger. Συνεργάζεται με πρακτορεία φωτογραφίας και παραδίδει ιδιωτικά μαθήματα φωτογραφίας φαγητού. Είναι η δημιουργός του “The Salty Biscotti Blog” και Studio, όπου εκεί μοιράζεται τόσο την αγάπη της για μαγειρική και ζαχαροπλατική όσο και φωτογραφικές ιστορίες που δημιουργούνται γύρω από ένα τραπέζι. Μπορείς να τη βρείς στο Instagram «TheSaltyBiscotti» ή στο blog της.
Υλικά:
200 γρ. γιαούρτι
250 γρ. φέτα
500 γρ. αλεύρι
250 ml. ελαιόλαδο
3 αυγά
Δυόσμο/ ρίγανη
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 *C /αέρα.
Τοποθετούμε θήκες για cupcakes σε ένα ταψί για cupcakes.
Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε τα αυγά με το λάδι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε το δυόσμο ή τη ρίγανη και ανακατεύουμε να μοιραστεί καλά σε όλο το μείγμα.
Αφήνουμε το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Φτιάχνουμε με τα χέρια μας μικρά μπαλάκια και τοποθετούμε στις θήκες για cupcakes.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι μας για 15-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Θα χαρούμε να μας προτείνεις στα σχόλια και μια δική σου ιδέα ή συνταγή για σνακ στην παραλία.
Διαφήμιση
Αν θέλεις να συμμετέχεις σε ένα πρωτοποριακό Online Family Camp κάνε εγγραφή εδώ (έως 05/07).
Ξεκινάμε Δευτέρα!
Γράψτε το σχόλιό σας
Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.
Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.