Tetragono - Τα καλλιτεχνικά τμήματα | 2017 - 2018 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Tetragono – Τα καλλιτεχνικά τμήματα | 2017 – 2018

Στους άνετους, προσεγμένους χώρους του, αρχιτέκτονες και εικαστικοί με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία δείχνουν νέους δρόμους και οδηγούν σε νέες εμπειρίες μικρά και μεγάλα παιδιά με τρόπο σχεδόν υποσυνείδητο. Γιατί μέσα από το παιχνίδι έρχεται η γνώση. Και μέσα από τη γνώση έρχεται η παιδεία!

Σωστή διδασκαλία και ορθά μεταδιδόμενη γνώση χτίζουν τις βάσεις για μια σχέση αγάπης με την τέχνη και τον πολιτισμό. Ιδιαίτερες ικανότητες δεν απαιτούνται, μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Γιατί το ταλέντο δεν είναι απαραίτητο συστατικό για να ασχοληθεί κάποιος με τις τέχνες. Αν το έχει, ακόμα καλύτερα!

 

Αναλυτικά τα τμήματα

Ξυλομπογιές 

Ηλικίες: 3,5 – 5 ετών

Πιστεύουμε στην παιδεία. Πιστεύουμε στον πολιτισμό. Και πιστεύουμε ότι θα έπρεπε από μικροί να ασχολούμαστε με την τέχνη, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να ξεχωρίζουμε το άσχημο και να αγαπάμε το ωραίο. Με όλες τους τις εκφάνσεις. Γι΄αυτό κάθε εβδομάδα το εργαστήριό μας μετατρέπεται σε έναν χώρο δημιουργίας, τέχνης και χαράς για παιδιά από 3,5 έως 5 ετών σε ένα τμήμα που το ονομάζουμε “ξυλομπογιές”. Σ’ αυτό το τμήμα τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι όλα τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούμε στον κόσμο των εικαστικών, αλλά και τις κυριότερες τάσεις στη ζωγραφική και τους εκπροσώπους αυτών.

Γιατί μέσα από το παιχνίδι έρχεται και η γνώση. Και μέσα από την γνώση έρχεται η παιδεία. Ας αλλάξουμε, λοιπόν, την παιδεία που προσφέρουμε στα παιδιά μας και ας τους αφήσουμε να επιλέξουν τα χρώματα και τα υλικά με τα οποία θα ντύσουν τα όνειρά τους…

Καρβουνάκια

Ηλικίες: 6 – 9 ετών

Στο τμήμα “καρβουνάκια” συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 6 – 9 ετών. Μπορεί να έχουν ολοκληρώσει τον εκπαιδευτικό κύκλο του τμήματος των “ξυλομπογιών” ή μπορεί και να μην έχουν προηγούμενη αντίστοιχη καλλιτεχνική εμπειρία. Χρώματα, υλικά, εποχές, ρυθμοί και τάσεις θα παρελάσουν μπροστά από τα μάτια των παιδιών και αυτά με την αστείρευτη φαντασία τους θα πειραματιστούν και θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους τα δικά τους “έργα τέχνης”. Η πληροφορία που παρέχεται σε αυτό το τμήμα είναι πιο πλούσια και οι ευκαιρίες να γνωρίσουν σε βάθος υλικά που οι μικρότερες ηλικίες αδυνατούν (τέμπερα, κάρβουνο, κτλ) είναι περισσότερες, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις ξυλομπογιές, τους μαρκαδόρους και άλλα “ευκολότερα” υλικά.

Μικρά πινέλα

Ηλικίες: 10 – 15 ετών

Σ’ αυτό το πρόγραμμα προχωράμε βαθιά μέσα στον κόσμο των εικαστικών, δίνοντας στα παιδιά τις βάσεις για ένα χόμπι που θα κρατήσει μια ζωή αλλά και τη δυνατότητα (εφόσον το επιθυμούν) να γνωρίσουν ή ακόμα και να προετοιμαστούν για την σχολή Καλών Τεχνών.

Μεγαλύτερη η ηλικία, μεγαλύτερες οι ικανότητες! Και κατανόησης αλλά και δημιουργίας. Θα δουλέψουμε με πολλά υλικά και τεχνοτροπίες και θα δώσουμε τη δυνατότητα στο κάθε παιδί να πειραματιστεί και να βρει μόνο του τα υλικά που προτιμάει.

 

Ενηλίκων

Ηλικίες: 16+ ετών

Έχετε έφεση και θέλετε να εξασκηθείτε; Δεν έχετε και εύχεστε να μπορούσατε να ζωγραφίσετε; Θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό στον ελεύθερό σας χρόνο;

Όποια και αν είναι η περίπτωσή σας ελάτε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας. Γιατί το ταλέντο δεν είναι απαραίτητο συστατικό για να μπορεί κάποιος να ζωγραφίζει.  Αν το έχετε, ακόμα καλύτερα…

Με γλυπτική, χαρακτική και φυσικά ζωγραφική θα σας  δοθεί η δυνατότητα να πειραματιστείτε και να βρείτε μόνοι σας την κατεύθυνση που προτιμάτε. Μολύβι, κάρβουνο, χρώμα αλλά και πολλά υλικά που δε φαντάζεστε θα γίνουν στα χέρια σας πρώτη ύλη για τα δικά σας έργα!

 

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.