Συναισθηματίζειν - Τμήματα εκπαίδευσης & επιμόρφωσης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Συναισθηματίζειν – Τμήματα εκπαίδευσης & επιμόρφωσης

Το “Συναισθηματίζειν“, το πρώτο Κέντρο Ολιστικής Συναισθηματικής Ανάπτυξης για παιδιά προτείνει καλλιτεχνικά και  εκπαιδευτικά εργαστήρια καθώς και τμήματα κίνησης για παιδιά όλων των ηλικιών!

 

Μy Emotion Project: Η φυσιολογία των συναισθημάτων μου

Μέσα από αυτή την ειδικά σχεδιασμένη ενότητα δραστηριοτήτων, τα παιδιά αποκτούν «συναισθηματικό εγγραμματισμό». Αποκτούν, δηλαδή, όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να αναγνωρίζουν, να διακρίνουν τα συναισθήματά τους, να αποδεχτούν, να κατανοήσουν, να επικοινωνήσουν, να συζητούν για το πώς αισθάνονται και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα συναισθήματά τους.

Μέσα από διάφορες δραστηριότητες προσεγγίζεται η έννοια της αυτοεκτίμησης, το συναίσθημα της χαράς και τη λύπης σε συνάρτηση με τις έννοιες της ευτυχίας και της δυστυχίας, η έννοια της αγάπης και της φιλίας, το συναίσθημα του φόβου, του θυμού, της ζήλιας, της ενσυναίσθησης. Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν αισθάνομαι το κάθε συναίσθημα; Τι ρόλο παίζει η αμυγδαλή στον εγκέφαλό μας; Ακόμη, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά γνωρίζουν διάφορους τρόπους επίλυσης συγκρούσεων και διαχείρισης προβλημάτων.

 

Κάθε Πέμπτη στις 18.00

Ηλικίες: 4 – 6

Διάρκεια: 50′ λεπτά

 

Emotional Project Ρομποτικής: μέσα από τα μάτια των LEGO

Η ενασχόληση με τη Ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και ενέχει δύο ειδών δραστηριότητες: μια κατασκευαστική και μια προγραμματιστική. Τα ρομπότ θα προγραμματίζονται κατάλληλα, έτσι ώστε, τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν, να κατανοούν και να αναπαράγουν τα διάφορα συναισθήματα.

Ακόμη, τα ρομπότ βοηθούν τα παιδιά στην ενίσχυση της προσοχής, της επιμονής, της υπομονής τους και στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και του ομαδικού πνεύματος.

Ως εργαλεία χρησιμοποιούνται τα πακέτα «WE DO 2», της γνωστής δανέζικης εταιρείας συναρμολογούμενων παιχνιδιών LEGO.

 

Κάθε Δευτέρα στις 18.00

Ηλικίες: 4 – 10

Διάρκεια: 50′ λεπτά

 

STEM: Υποθέτω, Πειραματίζομαι, Συμπεραίνω

Τα παιδιά σε αυτή τη δραστηριότητα γίνονται μικροί επιστήμονες και γνωρίζουν βιωματικά βασικές δυνάμεις που διέπουν τη φύση, όπως η τριβή, η βαρύτητα, οι ιδιότητες των διάφορων υλικών. Με σημεία αναφοράς την ανάπτυξη της έρευνας, του διαλόγου, της συνεργασίας και της κριτικής σκέψης των παιδιών, σε αυτό το μάθημα θα δημιουργούνται υποθέσεις, θα πραγματοποιούνται πειράματα και θα αναλύονται τα αποτελέσματα, βγάζοντας τα συμπεράσματά τους.

Στις δραστηριότητες επιτυγχάνονται στόχοι φυσικής, μηχανικής & ρομποτικής, μαθηματικών και γεωμετρίας.

 

Κάθε Πέμπτη στις 19.00

Ηλικίες: 4 – 7 ετών

Διάρκεια: 50′ λεπτά

English Club: A bilingual, education program

Θεατρικές τεχνικές, τραγούδια, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμοί, παραμύθια. Όλα όσα χρειάζονται για να μπορέσει ένα παιδί να κατακτήσει βιωματικά και με δημιουργικό τρόπο την αγγλική γλώσσα. Στόχος είναι τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους για να εξοικειωθούν απτικά, ακουστικά και γραπτά με την αγγλική γλώσσα. Ταυτόχρονα, μέσα από το συγκεκριμένο μάθημα ενισχύεται η έμφυτη περιέργεια των παιδιών για ανακάλυψη και παρέχεται η δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από το παιχνίδι.
…Και όλα αυτά στα Αγγλικά.

 

Κάθε Δευτέρα στις 18.00

Ηλικίες: 4 – 6 ετών

Διάρκεια: 50′ λεπτά

 

Παραμυθολογώ: Πες το μέσα από μια ιστορία

Αυτή η δραστηριότητα αξιοποιεί την τεράστια εξελικτική, γλωσσική, παιδαγωγική και εκπαιδευτική αξία των παραμυθιών και την ευκαιρία που δίνεται στο παιδί να διαχειριστεί δύσκολες γι’ αυτό καταστάσεις ή συναισθήματα με έναν απόλυτα φυσικό και αβίαστο τρόπο.

Στόχοι είναι:

  • η άσκηση της συγκέντρωσης
  • η καλλιέργεια της διηγηματικής ευχέρειας
  • η ανάπτυξη της φαντασίας
  • ο εμπλουτισμός το λεξιλογίου
  • η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης (διάκριση μύθου & ψεύδους, σκοπιμότητα της υπερβολής, αναγνώριση και σχολιασμός συμπεριφορών)
  • η ανάπτυξη της συμμετοχικής διαδικασίας, του διαλόγου και του σεβασμού
  • η γνωριμία με ηθη, έθιμα, γεωγραφικούς τόπους & λαούς
  • η επεξεργασία της γραφής και η δημιουργία νέων, δικών μας παραμυθιών
  • η εξάσκηση της τέχνης της εικονογράφησης & η δημιουργία νέας, δικής μας.

 

Κάθε Δευτέρα στις 19.00

Ηλικίες: 7 – 12 ετών

Διάρκεια: 50′ λεπτά

 

Πρόγραμμα καθημερινής Μελέτης

Η καθημερινή μελέτη, με την υποστήριξη καταρτισμένων δασκάλων, γίνεται σε ένα ήρεμο και κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με στόχο το παιδί να αυτονομηθεί και να μάθει να διαβάζει μόνο του, με τρόπο που του ταιριάζει, χωρίς άγχος και στρες. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη της οικογένειας για περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο και να δώσει στο παιδί το χώρο να ανεξαρτητοποιηθεί σε σχέση με τις σχολικές του υποχρεώσεις και να ενισχυθεί, όπου χρειάζεται από ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους.

 

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών

Ολιγομελή τμήματα των 8 παιδιών

Καθημερινά 16.00′ – 18.00′

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Συναισθηματίζειν

Κέντρο Ολιστικής Συναισθηματικής Ανάπτυξης

Βίτσι 15Α, Συκιές, 56626, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2311242994

Email: sinaisthimatizein@gmail.com

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Εύκολο παρκινγκ.
Διαθέτει χώρο αναμονής για τους γονείς με δωρεάν ρόφημα.
Διαθέτει βιβλία & επιστημονικά περιοδικά.
Δεν διαθέτει W.C. για ΑμεΑ
Εξωτερική αυλή με θέα το Σέιχ Σου.
Εύκολη πρόσβαση με το αστικό λεωφορείο νούμερο 23.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.