Συναισθηματίζειν - Τμήματα εκπαίδευσης & επιμόρφωσης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Συναισθηματίζειν – Τμήματα εκπαίδευσης & επιμόρφωσης

Το «Συναισθηματίζειν«, το πρώτο Κέντρο Ολιστικής Συναισθηματικής Ανάπτυξης για παιδιά προτείνει καλλιτεχνικά και  εκπαιδευτικά εργαστήρια καθώς και τμήματα κίνησης για παιδιά όλων των ηλικιών!

 

Emotion Project (Κοινωνική Συναισθηματική Εκπαίδευση)

Τι είναι; Είναι η συναισθηματική συνειδητοποίηση, η ικανότητα, δηλαδή να αναγνωρίζουμε και να εκφράζουμε τα δικά μας συναισθήματα μας, αλλά́ και του άλλου.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες (παιχνίδι κατά βάση) τα παιδιά θα γνωρίσουν από που προέρχονται τα συναισθήματα και πώς λειτουργούν βιολογικά στο σώμα μας (για να μπορέσουν να τα αποκωδικοποιήσουν) και στην συνέχεια θα μάθουν τεχνικές διαχείρισης του κάθε συναισθήματος, για να μπορούν να έχουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους και να τα εκφράζουν συνειδητά. Θα δουλέψουν και μέσα από την ομάδα την ενσυναίσθηση.

Αυτές οι τεχνικές της κοινωνικής συναισθηματικής εκπαίδευσης βοηθούν τα παιδιά να γνωρίζουν τον εαυτό τους και να πιστεύουν σε αυτόν αλλά και να συμμετέχουν αρμονικά σε ένα σύνολο, τόσο στο οικογενειακό περιβάλλον όσο και στο σχολικό και στο φιλικό / εξωσχολικό.

Κάθε Πέμπτη στις 17.00

Ηλικίες: 7 – 10

Κάθε Πέμπτη στις 18.00 & στις 19.00

Ηλικίες: 4 – 6

Διάρκεια: 50′ λεπτά

 

Emotional Project Ρομποτικής

Η ενασχόληση με τη Ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και ενέχει δύο ειδών δραστηριότητες: μια κατασκευαστική και μια προγραμματιστική. Τα ρομπότ θα προγραμματίζονται κατάλληλα, έτσι ώστε, τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν, να κατανοούν και να αναπαράγουν τα διάφορα συναισθήματα.

Ακόμη, τα ρομπότ βοηθούν τα παιδιά στην ενίσχυση της προσοχής, της επιμονής, της υπομονής τους και στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και του ομαδικού πνεύματος.

Κάθε Δευτέρα στις 18.00

Ηλικίες: 4 – 10

Διάρκεια: 50′ λεπτά

 

Αρχιτεκτονική

Η αρχιτεκτονική είναι τρόπος σκέψης και ζωής. Συνδυάζει την τέχνη και την επιστήμη.

Μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται και να βλέπουν άμεσα τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους, με κατασκευές, δομικά πειράματα (μακέτες με απλά υλικά κλπ.) και σχέδια, ανακαλύπτουν νέους τρόπους σκέψης, αναπτύσσουν νέες δεξιότητες επικοινωνίας και τονώνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Δίνουν τη δική τους λύση στο πρόβλημα.

Σημαντικός στόχος της δραστηριότητας είναι να κάνει το παιδί να πιστέψει στον εαυτό του και να γίνει ο «αρχιτέκτονας» της ζωής και του μέλλοντός του.

 

Κάθε Τετάρτη στις 18.30

Ηλικίες: 4 – 10

Διάρκεια: 1ώρα και 30′ λεπτά

 

Ατομικές Συνεδρίες Παιγνιοθεραπείας και Συμβουλευτικής Γονέων

Η Παιγνιοθεραπεία είναι ένα μοντέλο μη–κατευθυντικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ως 10 ετών  και εντάσσεται στις θεραπείες μέσα από την Τέχνη. Πρόκειται για θεραπευτική συναισθηματική παρέμβαση. Το θεραπευτικό παιχνίδι είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί τον φυσικό τρόπο ύπαρξης του παιδιού – το παιχνίδι – και προσπαθεί να ξεκλειδώσει το τραύμα που προκαλεί τα εξωτερικά συναισθηματικά και συμπεριφορικά ζητήματα και τα ζητήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Είναι ένας παιδοκεντρικός τρόπος θεραπείας που παρέχει έναν τρόπο για να εκφράσουν τα παιδιά τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους μέσα από μια φυσική, αυτο-καθοδηγούμενη, αυτοθεραπευτική διαδικασία.

Κατόπιν ραντεβού

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Συναισθηματίζειν

Κέντρο Ολιστικής Συναισθηματικής Ανάπτυξης

Βίτσι 15Α, Συκιές, 56626, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2311242994

Email: sinaisthimatizein@gmail.com

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Εύκολο παρκινγκ.
Διαθέτει χώρο αναμονής για τους γονείς με δωρεάν ρόφημα.
Διαθέτει βιβλία & επιστημονικά περιοδικά.
Δεν διαθέτει W.C. για ΑμεΑ
Εξωτερική αυλή με θέα το Σέιχ Σου.
Εύκολη πρόσβαση με το αστικό λεωφορείο νούμερο 23.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.