Πιάσε κόκκινο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πιάσε κόκκινο

Το Καλοκαιρινό Εργαστήρι των Αισθήσεων “Πιάσε Κόκκινο” αφορά δημιουργικές βιωματικές δράσεις με θέμα τις αισθήσεις μας μέσα από πειραματισμό, παιχνίδι, σωματική και εικαστική έκφραση, κατασκευές και συνδυαστική χρήση υλικών. Κύριο μέλημα αποτελεί η παρακολούθηση και στήριξη της δημιουργικής διαδικασίας του κάθε παιδιού.

Προτεραιότητα επίσης είναι η δημιουργία ομάδας/κοινότητας μέσα από καθημερινά παιχνίδια συνεργασίας. Το εργαστήρι σχεδιάζεται, ώστε να παραμένει ανοιχτό στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της ομάδας και του κάθε παιδιού. Επιστρατεύοντας μια σειρά πρωτοποριακών παιδαγωγικών πρακτικών και δουλεύοντας τόσο ατομικά όσο και (ομαδο-)συνεργατικά, στόχος παραμένει το παιχνίδι, η χαρά και η ανακάλυψη νέων δρόμων για την έκφραση και την δημιουργικότητα.

Κάθε μέρα του εργαστηρίου αφιερώνεται σε μία αίσθηση (όραση, ακοή, γεύση, όσφρηση, αφή, ισορροπία, χωρική αίσθηση) και εξετάζεται τόσο αυτόνομα όσο και σε σχέση με τις άλλες αισθήσεις.

Κάθε εβδομάδα του εργαστηρίου κλείνει με γιορτή και ομαδική παρουσίαση.

Σε περίπτωση ανάγκης, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο “Πέρασμα” – Εργαστήρι Συλλογικού Θεάτρου (Μικράς Ασίας 58, Τούμπα)

Λίγα λόγια για το εργαστήρι

Οι κάτοικοι ενός πλανήτη σε έναν πολύ πολύ μακρινό γαλαξία, έχουν πέσει σε βαθύ προβληματισμό, καθώς δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν τι στο καλό είναι όλες αυτές οι περίεργες “ανθρώπινες αισθήσεις” που οι ίδιοι δεν έχουν… Δεν το βάζουν κάτω όμως, έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που θα βρει τους κατάλληλους ανθρώπους (δηλαδή τα παιδιά) και θα τους αναθέσει μια πολύ σημαντική αποστολή. Να τους δείξουν όσα περισσότερα γνωρίζουν για τις αισθήσεις! 

Υπεύθυνες Εργαστηρίου: Αγγελική Μποτονάκη και Βίκυ Σέμου

Υπό την αιγίδα του θεάτρου Πέρασμα

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημερομηνίες

  • 17 – 21 Ιουνίου 2024
  • 25 – 29 Ιουνίου 2024

Ώρες: 8.30 – 14.30

Ηλικίες: 6 – 12

Περιορισμένος αριθμός παιδιών: έως 16

Κόστος Συμμετοχής: 85€ ανά εβδομάδα (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά κατασκευών)

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Το Πάρκο της Νέας Ελβετίας

Αλ. Υψηλάντου 80, 54249, Θεσσαλονίκη

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.