Πέρασμα - Τμήματα Θεάτρου – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πέρασμα – Τμήματα Θεάτρου

Στο “Πέρασμα” δημιουργήθηκε το θεατρικό εργαστήρι παιδιών κι εφήβων “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΤΕΣ”, στο οποίο το θέατρο παρουσιάζεται σε όλες του τις διαστάσεις και ιδιότητες από την δημιουργία της ιστορίας ή αλλιώς δραματουργίας μέχρι την ερμηνεία και τη σκηνική της απόδοση. Αφετηρία είναι το παιχνίδι, ο αυθορμητισμός, η ελεύθερη έκφραση.

Δίνεται ο χώρος και ο χρόνος στα παιδιά να επινοούν τις δικές τους ιστορίες και να τις δραματοποιούν. Τα ίδια γίνονται συγγραφείς, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι για να δημιουργήσουν ένα δικό τους συλλογικό θεατρικό έργο. Μέσα σε αυτόν τον «ιερό» τόπο που είναι το θέατρο έχουν την ευκαιρία να αφηγηθούν και να αναπαραστήσουν τον κόσμο όπως τον αντιλαμβάνονται εκείνα, να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους, τους προβληματισμούς τους, τα όνειρά τους. Συμμετέχοντας ενεργά στη θεατρική δημιουργική διαδικασία ανακαλύπτουν τη δημιουργό δύναμη μέσα τους και καλλιεργούν την αυτοεκτίμηση αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων.

 

Το 2023-2024 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

 

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού

Στην ηλικία αυτή στόχος είναι κυρίως η σωματική έκφραση, η αλληλεπίδραση μεταξύ τους, η γνωριμία με ήδη υπάρχοντα θεατρικά έργα, μύθους και ιστορίες, το φυσικό περιβάλλον αλλά και το εσωτερικό τους περιβάλλον (όπως τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι πράξεις) μέσα από το βιωματικό παιχνίδι πάντα, τη μίμηση, το παίξιμο ρόλων.

κάθε Παρασκευή 17.00 – 18.00

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα 23 Σεπτεμβρίου: 10.00 – 11.00

 

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

Στις μεγαλύτερες τάξεις Δημοτικού προσκαλούνται τα παιδιά να δημιουργήσουν και να δραματοποιήσουν τις δικές τους ιστορίες. Μαθαίνουν να γίνονται ενεργοί θεατές με κριτική σκέψη. Μαθαίνουν το νόημα και τη λειτουργία της ομάδας προσθέτοντας τους δικούς τους κανόνες.

κάθε Σάββατο 11.00 – 12.30

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα 23 Σεπτεμβρίου 11.30 – 12.30

 

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους Γυμνασίου

Μία ευαίσθητη και κρίσιμη περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου στην οποία πρωταγωνιστεί η συνεχής αλλαγή στο σώμα, στην ψυχολογία, στη συμπεριφορά. Δίνεται χώρος στην παιδικότητα να βρει τη νέα της μορφή μέσα από θεατρικά παιχνίδια. Προτεραιότητα η αποδοχή. Τα παιδιά μαθαίνουν να αποδέχονται τον εαυτό τους, που αλλάζει αλλά και τον άλλο μέσα από αλληλεπιδραστικές θεατρικές πρακτικές. Μαθαίνουν την εμπιστοσύνη, τη μεταμορφωτική δύναμη που ενεργοποιεί το θέατρο και την ενσυναίσθηση,

Κάθε Σάββατο 13.00 – 15.00

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα 23 Σεπτεμβρίου 13.00 – 14.00

 

Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά Λυκείου

Δημιουργείται το πλαίσιο και διδάσκονται στους εφήβους τα θεατρικά εργαλεία για να εκφράσουν και να δυναμώσουν τη δική τους φωνή. Μέσα από τη διαδικασία της συλλογικής θεατρικής διαδρομής οργανώνουν και συνθέτουν το δικό τους παραστασιακό γεγονός ώστε να επικοινωνήσουν μέσω της θεατρικής παράστασης αυτό που έχουν να πουν στο ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. Μέσα από τη διαδικασία της συν δημιουργίας μαθαίνουν τη διαδικασία της συν-ύπαρξης αφού το Θέατρο είναι μίμηση Ζωής.

Κάθε Σάββατο 15.30 – 17.30

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα 23 Σεπτεμβρίου 14.30 – 15.30

 

Υπεύθυνη του συντονισμού των εργαστηρίων: Κωνσταντία Ζαχαροπούλου, Θεατρολόγος – δραματουργός.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη εργαστηρίων: Οκτώβριος 2023

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα: Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Πέρασμα

συλλογικό θέατρο

Μικράς Ασίας 58, Κάτω Τούμπα, 54453, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 989260, 698 685 3066

Email: perasmat@gmail.com

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Λεωφορεία που εξυπηρετούν: 12, 14, 30

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.