Mind the Book - Τμήματα εκπαίδευσης & επιμόρφωσης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Mind the Book – Τμήματα εκπαίδευσης & επιμόρφωσης

Πιστεύοντας ότι η δημιουργικότητα και η φαντασία είναι σημαντικός παράγοντας στην διάπλαση των μικρών φίλων, το Mind the Book, μέσα σε ένα όμορφα διαμορφωμένο χώρο, επιθυμεί να δώσει στα παιδιά μία γωνιά όπου θα δημιουργήσουν και θα ονειρευτούν χωρίς όρια.

Μέσα από εργαστήρια που έχουν ως στόχο να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την περιέργεια τους εξερευνώντας αντικείμενα που αγαπούν, τα μέλη της κάθε ομάδας θα αποκτήσουν και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους, καλλιεργώντας έτσι την αίσθηση της ομαδικότητας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της επικοινωνίας αποκομίζοντας εφόδια για το αύριο.

Αρχιτεκτονικό παιχνίδι

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενσωματώσει την αρχιτεκτονική πρακτική στη διαδικασία της μάθησης ακολουθώντας όμως μια ολιστικά αισθητηριακή προσέγγιση, αυτή του ελεύθερου παιχνιδιού. Έχοντας σαν βασική παράμετρο τον πειραματισμό είτε μέσα από τα διαφορετικά υλικά είτε μέσα από πρωτόγνωρες αρχιτεκτονικές έννοιες, τα παιδιά καλούνται να διαμορφώσουν –κατασκευάσουν χωρικά περιβάλλοντα.

Η αρχιτεκτονική στην εκπαίδευση χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, ώστε να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους, για να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εμπλεχτούν σε μια συναρπαστική διαδικασία που τα βοηθά όχι μόνο να δουν το περιβάλλον τους, αλλά να το ερευνήσουν και να ενταχθούν σε αυτό.

Εκπαιδευτής – Eμψυχωτής: Κουργιαντάκη Βασιλική (Αρχιτέκτονας)

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες: 4 – 6 ετών

Έναρξη Εργαστηρίου: Φεβρουάριος

Διάρκεια Προγράμματος:  Κύκλος 12 Συναντήσεων

Διάρκεια μαθήματος & ώρες πραγματοποίησης: Κάθε Τετάρτη 18:00 – 19.00

 

Λέσχη Ανάγνωσης

Τι καλύτερο από ένα βιβλίο που μέσα από τις σελίδες του σε ταξιδεύει σε μέρη μακρινά, που σε γεμίζει με συναισθήματα και σε κάνει να βιώνεις χίλιες δυο ιστορίες μέσα από τα μάτια των ηρώων του; Μάλλον το να μοιράζεσαι αυτήν την εμπειρία με φίλους!

Η παιδική λέσχη ανάγνωσης συνεχίζεται για άλλη μία χρονιά στο χώρο του «Mind the Book». Με γέφυρα την αγάπη προς το βιβλίο, συστήνεται στα παιδιά ο κόσμος της λογοτεχνίας, έχοντας ως στόχο την καλλιέργεια της σχέσης τους με αυτήν, δίνοντας τους έτσι βήμα να ανακαλύψουν την ποικιλία της ελληνικής και της ξένης λογοτεχνίας και τη μαγεία των λέξεων.

Θα επιλεχθούν από κοινού και θα διαβαστούν βιβλία που θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους σε άλλους κόσμους, σε άλλες εποχές. Θα δημιουργήσουν εικόνες, παιχνίδια και κατασκευές, θεατρικά έργα και ποιήματα που θα τους αφήσουν αξέχαστες αναμνήσεις από μια υπέροχη αναγνωστική χρονιά!

Υπεύθυνες Προγράμματος/εργαστηρίου: Κωνσταντίνα Βικοπούλου (Εκπαιδευτικός), Μαρία Παπακωνσταντίνου (Φιλόλογος)

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες:  5 -12 ετών

Διάρκεια μαθήματος και ώρες πραγματοποίησης: 1 ώρα, 1 Σάββατο το μήνα

Α’ Τμήμα: Α’ – Β’ Δημοτικού 17:00 – 18:00
Β’ Τμήμα: Γ’ – Δ’ Δημοτικού 18:15 – 19:15
Γ’ Τμήμα: Ε’ – Στ’ Δημοτικού 19:30 – 20:30

 

 

Για το κόστος συμμετοχής των προγραμμάτων ενημερωθείτε από τη γραμματεία. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος: Mindthebook.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Mind the Book

Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο / Χώρος Εργαστηρίων / Παρουσιάσεις βιβλίων

25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 747090

Email: info@mindthebook.gr,

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Διαθέτει E-shop!
Κοντινές Στάσεις Λεωφορείων:
από το κέντρο:
Επί Γοργοποτάμου (Στάση Γυμναστήριο): Γραμμή 32Α
από δυτικά:
Επί Γοργοποτάμου (Στάση Γυμναστήριο): Γραμμή 18

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.