Μικρός Βορράς - Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μικρός Βορράς – Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία με το Goethe Institute συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το ερευνητικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, με 3 διαφορετικά τμήματα ανάλογα με τις ηλικίες τους.

O Μικρός  Βορράς βάζει πλώρη για το θεατρικό του εργαστήρι με συνεπιβάτες τα παιδιά. Με πυξίδα τη φαντασία και φάρο τη δημιουργία, σηκώνει την άγκυρά του και έχει για ανέμους στα πανιά του!

Το εργαστήρι έχει στόχο να ξεδιπλώσει την έκφραση και τον αυθορμητισμό των παιδιών, να θρέψει την ανάγκη για κοινωνικοποίηση, αλληλεπίδραση και να ενισχύσει την ενσυναίσθηση.

Το θεατρικό ταξίδι χωρίζεται σε 4 σταθμούς – κύκλους συναντήσεων.

Στον πρώτο σταθμό τα παιδιά συναντούν την τέχνη του χορού και της μουσικής. Στο δεύτερο αξιοποιούν την τέχνη της φωτογραφίας και του βουβού κινηματογράφου για τη γνωριμία με νέα θεατρικά μοτίβα. Στον τρίτο, όπου κύριο ρόλο παίζει ο λόγος, μεταφέρονται στον κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας (μύθοι, παραμύθια, κόμικς, κ.α) και στον τέταρτο πειραματίζονται με υλικά και έρχονται σε επαφή με νέα θεατρικά είδη (μάσκα, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών). Στην τελευταία συνάντηση κάθε σταθμού, ένας εξειδικευμένος συνεργάτης θα συμπλέει μαζί τους, προσφέροντας τις γνώσεις του.

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους και λίγο πριν αγκυροβολήσουν, θα παρουσιάσουν σε ένα «ανοιχτό μάθημα» όλους τους θησαυρούς που αποκόμισαν.

Συνοδηγοί και υπεύθυνες προγράμματος οι νηπιαγωγοί και θεατροπαιδαγωγοί: Βαλιώτη Ζωή (6977491430), Σγούρου Φούλη (6948178044)

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο

Τα τμήματα αναλυτικά

Ζέφυρος: 10.40 – 11.40 (προνήπια και νήπια)

Λεβάντες: 11.50 – 13.10 (α’ και β’ δημοτικού)

Μαΐστρος: 13.15 – 14.45 (γ’, δ’, ε’ δημοτικού)

Κόστος συμμετοχής: 30€ / μήνα (για δύο αδέρφια το κόστος ανέρχεται στα 40€ και για τα δύο)

 

Δείτε κι ΕΔΩ.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Goethe-Institut Thessaloniki

Γερμανικό Ινστιτούτο

Βασιλίσσης 'Ολγας 66, 54642, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 889610

Email: info-thessaloniki@goethe.de

Links: Website, Facebook, Twitter

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.