Μικρό Επιστημονικό - Τα επιμορφωτικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μικρό Επιστημονικό – Τα επιμορφωτικά τμήματα

Στο «Μικρό επιστημονικό», μάθηση και χαρά γίνονται δυο αχώριστοι φίλοι! Η ώρα της μελέτης για το σχολείο γίνεται κάθε μέρα σε ένα ήρεμο και κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον με στόχο το παιδί να αυτονομηθεί και να μάθει να διαβάζει μόνο του με τον τρόπο που του ταιριάζει. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη της οικογένειας για περισσότερο ελεύθερο ποιοτικό χρόνο και για να δώσει στο παιδί το χώρο να ανεξαρτητοποιηθεί σε σχέση με τις σχολικές του υποχρεώσεις και να ενισχυθεί όπου χρειάζεται από ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους.

Οι πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά αλλά και μέλλουσες μαμάδες, διαλεγμένες μία προς μία, είναι όλες κατάλληλα διαμορφωμένες ώστε να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους όμορφες εμπειρίες, πλούσια ερεθίσματα, σύνδεση με τον εαυτό αλλά και με την ομάδα, και φυσικά πολλή πολλή χαρά! Η ήπια παιδαγωγική προσέγγιση που διέπει όλα τα προγράμματα αφήνει χώρο ώστε να ξεδιπλωθεί και να εξελιχθεί κάθε προσωπικότητα μέσα σε ένα πνεύμα ελευθερίας αλλά και ομαδικότητας.

Εκτός από το «Μικρό επιστημονικό» όμως, υπάρχει και το «μεγάλο», το φροντιστήριο, που εδώ και 47 χρόνια φροντίζει ώστε οι ανήσυχοι έφηβοι του Γυμνασίου και Λυκείου να προετοιμαστούν για το πανεπιστήμιο και να γίνουν ό, τι ονειρεύτηκαν! Πώς λοιπόν δημιουργήθηκε το Μικρό επιστημονικό »αδερφάκι»; Μα αφού η ιστορία δεν ξεκινάει από το Λύκειο, αλλά από το Δημοτικό! Εκεί που αρχίζουν να ευδοκιμούν τα σποράκια που φύτεψε η οικογένεια στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών, εκεί που τα βιβλία τους δεν μιλάνε πια για ιππότες, πριγκίπισσες  και παραμυθένιους κόσμους, αλλά για γράμματα, αριθμούς, πράξεις και κανόνες. Τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν; Κανείς δεν ξέρει, σίγουρα όμως τίποτα δεν θα μπει εμπόδιο στα όνειρά τους, αν περάσουν από το Μικρό επιστημονικό!

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός (ΑΠΘ)

Τμήματα για παιδιά 18 μηνών – 12 ετών και ενήλικες

Η ομάδα:

Θοδωρής Ανθόπουλος – Μαθηματικός (ΑΠΘ)

Φωτεινή Καραμήτρου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός (ΑΠΘ)

Αθηνά Προκοπούλου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής (ΑΠΘ)

Φωτεινή Τζινέλη – Φιλόλογος (ΔΠΘ) / Νηπιαγωγός

Χριστίνα Αθανασοπούλου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΑΠΘ)

Κατερίνα Γκέκα – Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας (ΑΠΘ)

Μαρία Καραμπίνη – Food blogger »Goji Mary»

Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου – Chess National Instructor (FIDE)

Μαριλένα Παπαδοπούλου – Personal Pilates & Υoga trainer, Group & weight fitness instructor (Grafts Hellas)

Σίλβι Πλαγκαρίτσα – Μουσικός/Μουσικοπαιδαγωγός (ΑΠΘ)

Ζηνοβία Χατζάκη – Βρεφονηπιοκόμος (ΑΤΕΙΘ)/ Σχολείο παιχνιδιού

Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου – Ηθοποιός (Δραματική σχολή ΚΘΒΕ)

 

Αναλυτικά τα τμήματα:

  • Μελέτη στο Μικρό επιστημονικό

Στο Κέντρο μελέτης Μικρό επιστημονικό το διάβασμα είναι χαρά. Λέξεις και αριθμοί όλα στη σειρά με τρόπο μαγικό…

Στο Μικρό επιστημονικό, παιδιά Δημοτικού διαβάζουν τα μαθήματά τους και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χώρα του Σχολείου! Μαθαίνουν να μελετούν και να ολοκληρώνουν τα καθήκοντά τους αυτόνομα αλλά και με παρέα. Αν χρειαστεί, δάσκαλοι και δασκάλες με το μαγικό τους ραβδί θα δώσουν δύναμη στο μυαλό, για να λύσει κάθε απορία στη στιγμή! Όσο για τη μαμά και τον μπαμπά, μπορούν να χαρούν τα παιδιά τους ανέμελοι, παίζοντας, διασκεδάζοντας, μα όχι διαβάζοντας, αφήνοντας την καθημερινή μελέτη στους ειδικούς! Για ένα δυνατό ξεκίνημα λοιπόν, χρειάζονται ζωντανά μυαλουδάκια, θάρρος, επιμονή, τόλμη, περιέργεια, αυτοπεποίθηση και φυσικά…δασκάλες και δάσκαλοι έτοιμοι για όλα!

Εκπαιδευτικοί:

Φωτεινή Τζινέλη (Α΄ & Β΄ Δημοτικού)

Αθηνά Προκοπούλου (Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού)

Θοδωρής Ανθόπουλος – Φωτεινή Καραμήτρου (Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού)

Χρήσιμες πληροφορίες

Καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή 14:30 – 16:30

Αξία προγράμματος:

Α΄/Β΄ Δημοτικού €80 το μήνα

Γ΄/Δ΄/ Ε΄/ΣΤ΄ Δημοτικού €100 το μήνα

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε επιλεγμένες μέρες, ανάλογα με το πρόγραμμα και τις ανάγκες του παιδιού. Η αξία του προγράμματος σε αυτήν την περίπτωση είναι €10 την ημέρα.

Ισχύει 25% έκπτωση στα αδέρφια και 25% έκπτωση στις απογευματινές δραστηριότητες.

 

  • Αγγλικά – Βόλτες με το Magic Bus

Έρχονται επισκέπτες! Ο Kenny the cat, ο Mister Red, η Ratty the rat, ο Berry the bat, η Miss Blue και άλλοι πολλοί, τραγουδάνε, κατασκευάζουν, κάνουν πειράματα κι ακροβατούν, κι όλα αυτά στα Αγγλικά! Παρακαλούνται όλοι οι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες τραγουδοποιοί και επιστήμονες ηλικίας 3, 4, 5 και 6 ετών να προσέλθουν για να κάνουν γνωστά τα ταλέντα τους σε όλη την υφήλιο!

Πριν καν το καταλάβουν μιλούν στα αγγλικά,

λες κι έχουν πάρει lower πριν βγουν απ’την κοιλιά!

Εδώ όλο θα παίζουνε παιχνίδια με χαρά,

και πριν το καταλάβουνε θα μάθουνε πολλά!

Τραγούδια και ποιήματα θα έχουν όσα θες,

μαζί με κουκλοθέατρο, μα και κατασκευές!

Θα λένε ιστορίες, παραμύθια όλοι μαζί…

αυτό θα είναι μάθημα, μα θα ναι και γιορτή!

The party is here!!!

 

– Μέσα: οπτικοακουστικό υλικό, κουκλοθέατρο, παιχνίδια, ποιήματα και μουσικοκινητικά τραγούδια, ιστορίες και παραμύθια,  καρτέλες με εικόνες και λέξεις, δημιουργικές κατασκευές, δραματοποίηση

– Μέθοδος: επικοινωνιακή-βιωματική

– Στόχος: η εξοικείωση των μικρών μαθητών με την Αγγλική γλώσσα, η εκμάθηση βασικών ενοτήτων λεξιλογίου και η καλλιέργεια της προφορικής επικοινωνίας και έκφρασης.

 

Υπεύθυνη προγράμματος: Κατερίνα Γκέκα – Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας (ΑΠΘ)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήμα προσχολικής 3-6 ετών: Τετάρτη 17:00 – 18:00

Α Junior: Τετάρτη 15:30 – 16:30  & Παρασκευή 14:30 – 15:30

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

  • Μαγειρική/Ζαχαροπλαστική – Μαμά πεινάω!

Αλλάξτε τροφή, αλλάξτε ζωή!

H Goji Mary δημιουργεί συνταγές για όλη την οικογένεια και μεταμορφώνει τις αγαπημένες σας συνταγές σε υγιεινές και θρεπτικές βόμβες με το μοναδικό της Recipe Makeover! Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν τις γεύσεις της και αλλάζουν συνήθειες στο λεπτό…φτιάξτε εύκολα και γρήγορα υγιεινά φαγητά και γλυκά, κάντε τα superfoods μέρος της καθημερινής σας διατροφής και απολαύστε τα οφέλη μιας ζωής γεμάτης υγεία, ενέργεια και ευεξία!

Υπεύθυνη προγράμματος: Food blogger Goji Mary

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για ενήλικες και παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου

Σάββατο 1,5 ώρα κάθε 15ημερο ή 3 ώρες κάθε μήνα

Τα υλικά για τις συνταγές παρέχονται από το εκπαιδευτήριο.

Αξία προγράμματος: 30€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

  • Σκάκι – Στρατός της χαράς

Ο πιο χαρούμενος στρατός είναι εδώ και καλεί όλους τους μαχητές να παίξουν, να μάθουν και να σκεφτούν με όλη τους τη δύναμη!

Ο βασιλιάς είναι ο αρχηγός κι ο πιο σημαντικός αλλά δεν πάει πολύ μακριά σε αντίθεση με την όμορφη βασίλισσα που κόβει βόλτες σε όλη τη σκακιέρα. Ο «τρελός» αξιωματικός κινείται μόνο διαγώνια. Το άλογο πηδάει ψηλά πάνω απ´όλα τα υπόλοιπα κομμάτια κι ο πύργος ισοπεδώνει ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά του. Οι στρατιώτες προχωράνε μόνο μπροστά και κρύβουν τη μαγική δύναμη να μεταμορφώνονται σε ό,τι θέλουν μόλις φτάσουν στην άλλη άκρη της σκακιέρας. Τώρα που ξέρουν τα πάντα για το παιχνίδι, η μάχη ξεκινά…!

Υπεύθυνη προγράμματος: Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου – Chess National Instructor (FIDE)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 5-12 ετών

Παρασκευή 17:30 – 18:30

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

  • STEM my brain

Πώς λειτουργούν οι μηχανές; Κινείται ένα αμάξι με ένα μπαλόνι;

Με τι αλγόριθμο θα περάσει το ποντίκι το λαβύρινθο;

Στο πρωτοποριακό εργαστήρι STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έννοιες μηχανικής και προγραμματισμού μέσα από παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες. Με τη βοήθεια των lego που όλα τα παιδιά λατρεύουν και μοναδικά σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής κατανοούν σε βάθος επιστημονικές θεωρητικές έννοιες Μαθηματικών και Φυσικής, βασικές αρχές λειτουργίας απλών μηχανών και την έννοια του αλγόριθμου και του προγραμματισμού. Δουλεύουν σε πολύ μικρές ομάδες σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον μάθησης με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και κατακτούν τις εξαιρετικά πολύτιμες δεξιότητες της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της αφαιρετικής και συνδυαστικής σκέψης.

Υπεύθυνη προγράμματος: Χριστίνα Αθανασοπούλου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΑΠΘ)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 5 – 8 χρονών

Τρίτη 18:30 – 19:30

Αξία προγράμματος: 50€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

  • Ρομποτική – I Robot

Πώς φτιάχνεται ένα ρομπότ;

Πώς παίρνει κίνηση και εκτελεί εντολές;

Τα παιδιά στο I Robot χάνονται μέσα στα γρανάζια και τις τροχαλίες της μάθησης και της δημιουργικότητας. Δίνουν ζωή στις μηχανές που τα ίδια φτιάχνουν, μαθαίνουν να σχεδιάζουν, να υπολογίζουν, να κατασκευάζουν και να συνδυάζουν γνώσεις Φυσικής, Μαθηματικών και Προγραμματισμού δημιουργώντας συναρπαστικά project. Με τα εκπαιδευτικά πακέτα WeDo, WeDo2 και Mindstorm EV3 της lego αρχικά τα ρομπότ στηρίζονται σε έτοιμα σχέδια αλλά πολύ γρήγορα τα παιδιά καλούνται να εφαρμόσουν δικές τους λύσεις σε προκλήσεις που διευρύνουν τις δυνατότητές τους. Οι μικροί ρομποτιστές δουλεύουν σε πολύ μικρές ομάδες και μαθαίνουν να συνεργάζονται, να εκφράζονται με σαφήνεια, να αυτοοργανώνονται, να σχεδιάζουν, να λύνουν προβλήματα και να θαυμάζουν τελικά τα συναρπαστικά τους δημιουργήματα!

Υπεύθυνη προγράμματος: Χριστίνα Αθανασοπούλου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΑΠΘ)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 9 – 14

Τρίτη 18:30 – 20:00 & 19:30 – 21:00

Αξία προγράμματος: 60€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

Γενικές πληροφορίες:

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου

Τμήματα για παιδιά 2 – 12 ετών και ενήλικες

Εγγραφές από 11 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 14:30 – 20:00

Ισχύει 25% έκπτωση στα αδέρφια και στη 2η δραστηριότητα.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μικρό Επιστημονικό

Σχολική Μελέτη και Δραστηριότητες

Χρ. Περραιβού 42, Άνω Τούμπα, 54352, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 943933

Email: info@epistimoniko.gr

Links: Website, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.