Μικρό Επιστημονικό - Τα αθλητικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μικρό Επιστημονικό – Τα αθλητικά τμήματα

Οι πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά αλλά και μέλλουσες μαμάδες, διαλεγμένες μία προς μία, είναι όλες κατάλληλα διαμορφωμένες ώστε να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους όμορφες εμπειρίες, πλούσια ερεθίσματα, σύνδεση με τον εαυτό αλλά και με την ομάδα, και φυσικά πολλή πολλή χαρά! Η ήπια παιδαγωγική προσέγγιση που διέπει όλα τα προγράμματα αφήνει χώρο ώστε να ξεδιπλωθεί και να εξελιχθεί κάθε προσωπικότητα μέσα σε ένα πνεύμα ελευθερίας αλλά και ομαδικότητας.

 

Αναλυτικά τα τμήματα:

  • Yoga – Yoga play

Yoga για παιδιά (και γονείς)

Γάτες, σκύλοι, καμηλοπαρδάλεις, κροκόδειλοι, λιοντάρια… στη Θεσσαλονίκη; Τα παιδιά ξεκινούν για μια περιπετειώδη βόλτα στον πιο ελεύθερο ζωολογικό κήπο που υπήρξε ποτέ! Τον δικό τους, μέσα τους! Εισπνέουν παιχνίδια και παραμύθια και εκπνέουν τις πιο όμορφες δυνάμεις που ανακαλύπτουν μέσα τους…τη συνεργασία, τη συγκέντρωση, την εμπιστοσύνη!

Σε περιβάλλον αποδοχής κι εμπιστοσύνης γονείς και παιδιά μαθαίνουν να ενεργοποιούν τις διανοητικές τους ικανότητες, να αναπτύσσουν τη συγκέντρωση και τη σωματική τους αντοχή. Με εργαλεία το παιχνίδι και το παραμύθι ευεργετούνται σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, και μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις συναισθηματικές τους ενέργειες.

Η παρουσίαση της γιόγκα σε παιδιά, πρέπει να γίνεται μέσω του παιχνιδιού. Έχοντας ωστόσο μια εκπαιδευτική θεωρία με ξεκάθαρο στόχο που δεν είναι απλώς η ψυχαγωγία, αλλά ένα περιβάλλον κατάλληλο ώστε τα παιδιά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, τα παιδιά μπορούν να ξεδιπλώσουν και να εξισορροπήσουν συνολικά την προσωπικότητά τους.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τμήματα για παιδιά 4 – 12 χρονών και γονείς

Τετάρτη 18:30 – 19:30

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

  • Mommy full Yoga για εγκύους

Η φύση επέλεξε τη γυναίκα για να αναπαράγει τη ζωή. Σε μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της όπως αυτήν της εγκυμοσύνης η Yoga είναι ένα μεγάλο δώρο σε εκείνη και το μωρό της και την οδηγεί σε μια εκ βαθέων σύνδεση με τον εαυτό της και το νέο πλάσμα που πρόκειται να φέρει στον κόσμο. Μέσα από τεχνικές της Hatha yoga, τη βαθιά χαλάρωση και τον διαλογισμό η εγκυμονούσα μητέρα αναπνέει με επίγνωση, αισθάνεται ασφαλής μέσα στη συνύπαρξη και διοχετεύει όλη της την ενέργεια στο υπέροχο θαύμα της ζωής που συμβαίνει στο σώμα και την ψυχή της.

Σε μια φυσιολογική, χωρίς επιπλοκές κύηση η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι κατάλληλη για γυναίκες με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα. Μετά τον τοκετό, οι μαμάδες συνήθως συνεχίζουν την πρακτική στη γιόγκα, καθώς αυτός ο χρόνος που αφιερώνουν στη φροντίδα του εαυτού τους γίνεται αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους.

Περιλαμβάνει:

– Στάσεις σώματος (άσανα): το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ήπια συστηματική προσέγγιση των στάσεων και είναι σχεδιασμένο ώστε να βοηθάει το σώμα να προσαρμόζεται κατάλληλα στις ανάγκες της ανάπτυξης του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τη διατήρηση της δύναμης και της ευλυγισίας του.  Δυναμώνει τη μήτρα και τους μυς της λεκάνης, βελτιώνει την κυκλοφορία, βοηθάει την πέψη και ενισχύει την δύναμη των μυών της πλάτης να ανταποκριθούν στο επιπλέον βάρος.  Ανακουφίζει επίσης από τα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, φλεβίτιδα, οιδήματα.

– Τεχνικές αναπνοής (πραναγυάμα): επιλεγμένες τεχνικές που εξασφαλίζουν την επαρκή και σωστή αναπνοή που είναι σημαντική για καλή πορεία της εγκυμοσύνης και παράλληλα βοηθάει στη διατήρηση της δύναμης και της υγείας του σώματος της εγκύου.

– Χαλάρωση – διαλογισμός: συστηματικές τεχνικές που λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα και οδηγούν σε βαθύτερη επίδραση χαλάρωσης στο σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Οφέλη:

– Βοηθάει τους πόνους και άλλες πιθανές ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης (ναυτία, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο, κράμπες, αϋπνίες κλπ).

– Δυναμώνει τη μήτρα, τη λεκάνη και την πλάτη που βοηθούν την διαδικασία τοκετού αλλά και την περίοδο μετά τον τοκετό.

– Αναζωογονεί την έγκυο δίνοντάς της μια αίσθηση υγείας και ευεξίας

– Μαθαίνει στην έγκυο να χαλαρώνει με παρατήρηση του εσωτερικού της κόσμου, και με αναπνοές και αυτογνωσία να αντιμετωπίζει τις συναισθηματικές διαταραχές.

– Βοηθά την έγκυο να βρει τον δικό της φυσικό ρυθμό και συγχρονισμό αναπνοής και κίνησης – πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον τοκετό αλλά και για χαλάρωση και διαχείριση του πόνου.

– Βοηθά την έγκυο να αναπτύξει περισσότερο την αίσθηση εσωτερικού ελέγχου, δύναμης και αυτοπεποίθησης.

– Αυξάνει την ικανότητα πρόσληψης και μεταφοράς οξυγόνου στους ιστούς, βελτιώνοντας τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

– Oι δάσκαλοι της γιόγκα θεωρούν δεδομένη την αντικαταθλιπτική της δράση.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τετάρτη 10:00 – 11:00 το πρωί

Αξία προγράμματος: 40€ το μήνα – έκπτωση 15% για ετήσια εγγραφή.

 

  • Yoga & Pilates

Το σύστημα Pilates βελτιώνει τη στάση του σώματος, αυξάνει την ισορροπία, μειώνει τους πόνους, αυξάνει τη δύναμη, την ευλυγισία και την ευθυγράμμιση του σώματος. Ένα μάθημα κατάλληλο και αποτελεσματικό για αθλούμενους κάθε επιπέδου, ακόμα και για εκείνους που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα.

Η μέθοδος Yoga γυμνάζει ολοκληρωμένα, βελτιώνει τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων καθώς και τη γενική φυσική κατάσταση. Αναπτύσσει τη δύναμη, την ευλυγισία, την ισορροπία και εισάγει σωστές αναπνευστικές συνήθειες. Παράλληλα παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του στρες, ενισχύει τη συγκέντρωση και βοηθά στο να έχουμε καλή επίγνωση του σώματος.

Δύο πολύπλευρες μορφές άσκησης που στόχο έχουν τη δημιουργία ενός δυνατού, ενεργητικού, υγιούς σώματος και ενός καθαρού, ήρεμου και συγκεντρωμένου νου.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Yoga: Δευτέρα 21:00 – 22:00 & Τετάρτη 11:30 – 12:30

Pilates: Παρασκευή 20:00 – 21:00

Αξία προγράμματος: 30€/μήνα για συμμετοχή 2 φορές/εβδομάδα

40€/μήνα για συμμετοχή 3 φορές/εβδομάδα

ή 5€/μάθημα (εάν υπάρχει θέση στο τμήμα)

 

Υπεύθυνη προγραμμάτων: Μαριλένα Παπαδοπούλου – Personal Pilates & Υoga trainer, Group & weight fitness instructor (Grafts Hellas)

Γενικές πληροφορίες:

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου

Τμήματα για παιδιά 2 – 12 ετών και ενήλικες

Εγγραφές από 11 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 14:30 – 20:00

Ισχύει 25% έκπτωση στα αδέρφια και στη 2η δραστηριότητα.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μικρό Επιστημονικό

Σχολική Μελέτη και Δραστηριότητες

Χρ. Περραιβού 42, Άνω Τούμπα, 54352, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 943933

Email: info@epistimoniko.gr

Links: Website, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.