Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας: Πρόγραμμα 2019 - 2020 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας: Πρόγραμμα 2019 – 2020

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στις ομάδες του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει! Η φετινή αντλεριανή χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019.

Εξασφαλίστε και εσείς τη θέση σας σε κάποια ομάδα μας και ξεκινήστε τη γνωριμία σας με την Αντλεριανή Ψυχολογία και την εφαρμογή της στην πράξη!

 

Διαθεσιμότητα υπάρχει ακόμα στις παρακάτω ομάδες:

 

Ομάδα Νο.1 (ομάδα μελέτης / νέα)

Θέμα: Ανθρώπινες Σχέσεις

Συντονίστριες: Λούση Στρούμτσα & Αθηνά Τσακνακοπούλου

Μέρα: Δευτέρα

Ώρα: 11.00 – 12.30

Βιβλίο : Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου, Ιτσιρο Κισιμι κ Φουμιτακε Κογκα

Πώς θα μπορούσαμε να ξεκλειδώσουμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας και να γίνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε; Τις απαντήσεις θα τις βρούμε σε μια άκρως διαφωτιστική συζήτηση ανάμεσα σε έναν φιλόσοφο και έναν νέο άντρα. Χρησιμοποιώντας τις θεωρίες του Αλφρεντ Άντλερ ο φιλόσοφος εξηγεί πώς μπορούμε να ελευθερωθούμε από τα δεσμά προηγούμενων εμπειριών κ να βρούμε το θάρρος να αλλάξουμε τον εαυτό μας.

 

Ομάδα Νο.3 (ομάδα μελέτης / περσινή)

Θέμα: Παιδί

Συντονίστριες: Όλγα Καλαμάρα & Καίτη Παπαδοπούλου

Μέρα: Δευτέρα

Ώρα: 17.30 – 19.00

Βιβλίο: Σχολείο για Γονείς, Ντον Ντινκμέγιερ & Γκάρυ Μακκαίη

Ένα παιδί που μεγαλώνει σε περιβάλλον αποδοχής,  αγάπης, σταθερότητας, υπευθυνότητας ,με ενθάρρυνση, με όρια (σύμφωνα με τις Αντλεριανές αρχές) είναι έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του και να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες της ζωής.

 

Ομάδα Νο.10 (ομάδα μελέτης / περσινή)

Θέμα: Παιδί

Συντονίστριες: Ευγενία Ζήση & Μαρία Τομπρή

Μέρα: Δευτέρα

Ώρα: 20.00 – 21.30

Βιβλίο : Η δημιουργική δύναμη, Μπέτυ Λου Μπέτνερ
Ο ρόλος που επιλέγει το παιδί, ερμηνεύοντας με το δικό του τρόπο την οικογενειακή ατμόσφαιρα, και πώς διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του μέσα από αυτόν. 

 

Ομάδα Νο.11 (ομάδα μελέτης / περσινή)

Θέμα: Παιδί – Εφηβεία

Συντονίστριες: Λένα Ρήγα & Κατερίνα Δημητρίου

Μέρα: Τρίτη

Ώρα: 10.30 – 12.00

Βιβλίο: Γονείς & Έφηβοι , Ντον Ντινκμέγιερ & Γκάρι Μακκαίη

Ποιος γονιός δεν θέλει να έχει καλές σχέσεις με τα παιδιά του; Ποιος προτιμάει να κάνει το σπίτι του στρατώνα και να δίνει καθημερινά διαταγές; Ποιος γονιός διδάχτηκε να ξεχωρίζει την πράξη από τον δράστη; Ποιος έμαθε να αναγνωρίζει τα «λάθη» του μπροστά στα παιδιά του χωρίς μ’ αυτό να μειώνεται η ανθρώπινη αξία του; Όλοι οι γονείς έχουν καλές προθέσεις αλλά…

 

Ομάδα Νο.14 (νέα ομάδα)

Ομάδα αυτογνωσίας

Θέμα: Φροντίζοντας στην καθημερινότητα τον εαυτό μας κι αυτούς που αγαπάμε με την τεχνική της «ήρεμης δύναμης»

Ψυχολόγος: Μαρία Χατζηπανταζή

Μέρα: Τετάρτη

Ώρα: 10.30-12.00

 

Οι άνθρωποι στην καθημερινότητα έχουμε την ανάγκη να μας αγαπάνε και να αγαπάμε, να επεμβαίνουμε στη ζωή των αγαπημένων μας, να ρυθμίζουμε και κάποιες φορές να χειραγωγούμε και να αφήνουμε να χειραγωγήσουν οι άλλοι τις ζωές μας. Έχουμε ανάγκη να νιώθουμε πως είμαστε σημαντικοί στο προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό γίγνεσθαι και -καλώς ή κακώς- ένα ποσοστό στις καταστάσεις της ζωής περιέχει και τη δική μας εμπλοκή. Η φιλοσοφία της Ήρεμης Δύναμης καταγράφει στρατηγικές και πρακτικές, οι οποίες είναι μια πρόταση στο πώς φροντίζουμε εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε με σταθερότητα, αγάπη, σεβασμό και όρια, χωρίς να πνίγουμε εμάς και τους άλλους.   (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: για συμμετοχή στη συγκεκριμένη ομάδα απαιτείται να έχετε παρακολουθήσει ομάδα μελέτης για τουλάχιστον 3 χρόνια.)

 

Ομάδα Νο.15 (ομάδα μελέτης / περσινή)

Θέμα: Ανθρώπινες Σχέσεις                                

Συντονίστριες: Φόνη Νιφοράτου  & Μυρτώ Πατιερίδου

Μέρα: Τετάρτη

Ώρα: 18.30 – 20.00

Βιβλίο: Ο δρόμος της συνάντησης, Χόρχε Μπουκάι

Η σχέση μέσα στην οικογένεια. Για να σε προσέξω, για να σε γνωρίσω, να ενδιαφερθώ για σένα, να γοητευτώ από σένα, να παλέψω για σένα, να σε κατακτήσω πρέπει πρώτα και απαραίτητα να σε συναντήσω. Η «συνάντηση», μια γοητευτικά ενδιαφέρουσα διαδικασία αποτελεί μια πορεία και όχι μια στιγμή. Και αυτή την χρονιά για τη συνάντηση θα πάρουμε δώρα: το μοίρασμα της σκέψης, την ωριμότητα του προβληματισμού, το κέρδος της γνώσης, τη χαρά της ομάδας.

 

Ομάδα Νο.17 (ομάδα μελέτης / νέα)

Θέμα: Παιδί

Συντονίστριες: Όλγα Καλαμάρα & Λένα Ρήγα

Μέρα: Παρασκευή

Ώρα: 11.00 – 12.30

Βιβλίο: Σχολείο για Γονείς, Ντον Ντινκμέγιερ & Γκάρυ Μακκαίη

Τι θέλω να γίνει το παιδί μου; Χαρούμενο, συνεργάσιμο, με σεβασμό και κατανόηση στον εαυτό του και στους άλλους. Σε μια δημοκρατική οικογένεια η υπευθυνότητα, η σταθερότητα και η συνεργασία που ξεκινά από το σπίτι μεγαλώνουν συνεργάσιμα παιδιά και διαμορφώνουν αυριανούς υπεύθυνους πολίτες.   

 

Καινούρια ομάδα: Νο.18 (ομάδα μελέτης/ νέα /15θήμερο)

Θέμα: Ανθρώπινες σχέσεις

Συντονίστριες: Καίτη Παπαδόπουλου & Τζένη Τσελεπή

Μέρα: Τετάρτη

Ώρα: 18.00- 19.30

Βιβλίο: Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου. Ιτσίρο Κισίμι & Φουμιτάκε Κόγκα

Όλα τα προβλήματα είναι προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων. Οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν και να είναι ευτυχισμένοι από αυτήν κιόλας τη στιγμή. Το πρόβλημα δεν είναι η ικανότητα του ανθρώπου, αλλά το θάρρος. Είναι απλώς θέμα θάρρους το να κάνεις ένα βήμα μπροστά. Τόλμησε το!

 

Για εγγραφές αλλά και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με τη γραμματεία μας στις 17.30- 20.30 (τηλ. επικοινωνίας: 2310 858- 448).

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας

Ομάδες Μελέτης - Ομιλίες - Σεμινάρια - Ομάδες Ψυχολόγων

25ης Μαρτίου 19, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310858448

Email: adlerian.thess@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.