Εργαστήρια ρομποτικής – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εργαστήρια ρομποτικής

Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, δημιουργικής κατασκευής, ανακαλυπτικής έρευνας και συνεργασίας από την eduACT, στη Μονή Λαζαριστών. 

Φέτος την άνοιξη το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών υλοποιεί για πρώτη φορά και στη δυτική Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων ρομποτικής που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών.

Τα νέα εργαστήρια αφορούν την δημιουργία ομάδων, την προετοιμασία και τη συμμετοχή στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FLL Jr. (FIRST LEGO League Junior) που έχει τη μορφή Φεστιβάλ.Τη χρονιά 2017-18 έχει τίτλο «AQUA ADVENTURE». Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις συνολικά 6 συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες με τις οποίες θα διαγωνιστούν. Οι εκπαιδευτές και οι εθελοντές της  eduACT θα βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά να εντοπίσουν, καταγράψουν και να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό χρησιμοποιώντας  τον εξοπλισμό της LEGO® Education.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα της eduACT  και να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής , έρευνας και καινοτομίας . Μέσα από τα εργαστήρια ρομποτικής WeDo & WeDo 2.0 θα διδαχθούν τις πρακτικές της ρομποτικής και θα παρουσιάσουν το δικό τους «show me poster» , δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκαν αλλά και τις αξίες της ομάδας τους. Τέλος οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο FLL Jr. Εxpo στις 20 Μαΐου 2018  που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Μονής Λαζαριστών με τη συμμετοχή ομάδων της ευρύτερης περιοχής.

Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία τους σε προγράμματα ρομποτικής.

Περισσότερες πληροφορίες για το “Aqua Adventure”.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη εργαστηρίων: 31 Μαρτίου 2018

Λήξη εργαστηρίων: 19 Μαΐου 2018

για έξι συναντήσεις

Διάρκεια εργαστηρίου: 120 λεπτά

Κόστος εργαστηρίου: 120 ευρώ/άτομο

Υποβολή αιτήσεων εδώ.

workshops@eduact.org

τηλέφωνο: 6984332342

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μονή Λαζαριστών ΚΘΒΕ

Κολοκοτρώνη 25-27, 54630, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Τηλ.: 2315 200200

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.