ECO School Μπλε Μέλισσα - Τα αθλητικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ECO School Μπλε Μέλισσα – Τα αθλητικά τμήματα

Στο Eco School Μπλε Μέλισσα, επιδιώκουν την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, και για αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά τους, η σωματική άσκηση. Δημιούργησαν για αυτό το σκοπό, διάφορα γήπεδα, όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν, να αθληθούν, να παίξουν διάφορα ομαδικά παιχνίδια ή αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, μπάντμιντον και πινγκ-πονγκ. Το διαφορετικό από τη συνηθισμένη πρακτική είναι, πως δεν δίνεται έμφαση στον πρωταθλητισμό, ούτε στην επίδοση και τη νίκη, αλλά στη διασκέδαση, και την απόλαυση. Παράλληλα, τα παιδιά γυμνάζονται, και ασκούνται με παιγνιώδεις δραστηριότητες που βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Βέβαια, η σωματική δραστηριοποίηση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο και άλλων εργαστηρίων, καθώς τα παιδιά χρησιμοποιούν το σώμα για να αγγίζουν, σχεδιάζουν, μυρίζουν, γεύονται, βλέπουν, ακούν, κινούνται και εν τέλει, να αντιληφθούν την πραγματικότητά τους. Πρωτίστως, μέσω του σώματος και των αισθήσεων γνωρίζουν τον κόσμο, επομένως, χρειάζεται να στρέψουν την προσοχή τους σε αυτό και να του δώσουν τη σημασία που του αξίζει.

Αναλυτικά τα εργαστήρια

  1. Παιχνίδια με μπάλες

Κάθε μέρα κάτι παίζεται στην Μπλε Μέλισσα. Μια σειρά από δημιουργικά παιχνίδια με μπάλα, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο γνωστά, θα διοργανώνονται για τα παιδιά κάθε (μέρα) στο χώρο. Όλα τα παιχνίδια είναι ομαδικά και βασικός στόχος είναι, τα παιδιά μέσω της συμμετοχής σε αυτά, να αναπτύξουν την ευγενή άμιλλα, τη συνεργασία και την ομαδικότητα, να καλλιεργήσουν το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», να μάθουν να διαχειρίζονται τη νίκη και την ήττα και να απολαμβάνουν το παιχνίδι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Παράλληλα, ενώ τα παιδιά παίζουν, βελτιώνουν τις θεμελιώδεις κινητικές δεξιότητες, τις ικανότητες συντονισμού και ισορροπίας, την κιναίσθηση, την ιδιοδεκτικότητα και γενικώς, τη φυσική τους κατάσταση. Προσκαλούνται, λοιπόν, να παίξουν, να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν νέα παιχνίδια, να γυμναστούν, και κυρίως, να διασκεδάσουν!

Ηλικίες: 5 – 7 χρονών και 8 – 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Ιανουάριος – Ιούνιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες:

Για ηλικίες 5 με 7 χρονών κάθε Τετάρτη 17:00 – 18:00

Για ηλικίες 8 με 12 χρονών κάθε Τετάρτη 19:00 – 20:00

 

  1. Aerobic

Σε αυτό το εργαστήριο, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, μέσω του συνδυασμού της μουσικής με τη γυμναστική, να αποκτήσουν μια καλύτερη σχέση με το ρυθμό. Μαθαίνουν να εκφράζονται με μια διαφορετική μορφή επικοινωνίας, το ρυθμό, που είναι απαλλαγμένος από τη λογοκρισία της λογικής. Αυτή η εμπειρία είναι ιδιαίτερα απελευθερωτική και ανοίγει νέους διαύλους επικοινωνίας, συχνά, δύσκολων και ανυπόφορων συναισθημάτων. Τα παιδιά, λοιπόν, εκτελούν διάφορες γυμναστικές και σωματικές ασκήσεις, σε ένα περιβάλλον εμπλουτισμένο με μουσικά ερεθίσματα. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας και η βελτίωση τα φυσικής κατάστασης των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν και αποβάλλουν το στρες και την πίεση της ημέρας.

Ηλικίες: 5 – 7 χρονών και 8 – 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Ιανουάριος – Ιούνιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες:

Για ηλικίες 5 με 7 χρονών κάθε Παρασκευή 20:00 – 21:00

Για ηλικίες 8 με 12 χρονών κάθε Παρασκευή 19:00 – 20:00

 

  1. Παραδοσιακά Παιχνίδια

Τα παραδοσιακά παιχνίδια δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την παράδοση, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο! Τα παιδιά γνωρίζουν παιχνίδια που έπαιζαν οι παλαιότερες γενιές, και ταυτόχρονα, γίνεται μια σύνδεση με την εποχή που τα γέννησε. Επιπλέον, αντιλαμβάνονται την αρχή, τη συνέχεια και την εξέλιξη διαφόρων αγαπητών παιχνιδιών που παίζονται μέχρι και σήμερα. Η εκμάθηση, βέβαια, της παράδοσης δε γίνεται αυτοσκοπός, αλλά είναι ένα από τα οφέλη που προσφέρουν τα ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, σε αυτό το εργαστήριο, είναι η προώθηση της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Όλοι παίζουν μαζί και συνεργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, διασκεδάζουν, λαμβάνουν αποφάσεις στο πλαίσιο μιας ομάδας και συντονίζονται μεταξύ τους. Προσκαλούνται, λοιπόν, να γνωρίσουν τον πλούτο των παιχνιδιών, που εκτείνεται από το παρελθόν μέχρι και τις μέρες μας!

Ηλικίες: 5 – 7 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Ιανουάριος – Ιούνιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες:

Για ηλικίες 5 – 7 χρονών κάθε Δευτέρα 20:00 – 21:00

 

  1. Run Forest Run

Αυτό το εργαστήριο είναι γεμάτο από περιπετειώδεις δραστηριότητες! Τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα συναρπαστικό στίβο περιπέτειας, που θα περιλαμβάνει μια σειρά από διαδοχικές δοκιμασίες. Μέσα από αυτές, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, να τρέξουν, να πηδήξουν, να πέσουν και να σηκωθούν, να γελάσουν, να διασκεδάσουν, να συνεργαστούν και να εκτονωθούν. Ταυτόχρονα, αναπτύσσονται και βελτιώνονται οι θεμελιώδεις κινητικές δεξιότητες των παιδιών, η αίσθηση του προσανατολισμού, η αίσθηση του χώρου και η φυσική τους κατάσταση. Επιπλέον, στόχος είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών, και η ενθάρρυνσή τους να δοκιμάσουν τον εαυτό τους και να προσπαθήσουν, σε ένα πνεύμα αποδοχής και σεβασμού.

Ηλικίες: 5 – 7 χρονών και 8 – 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Ιανουάριος – Ιούνιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες:

Για ηλικίες 5 – 7 χρονών κάθε Παρασκευή 18:00 – 19:00

Για ηλικίες 8 – 12 χρονών κάθε Παρασκευή 17:00 – 18:00

 

  1. Παιχνίδια από όλο τον κόσμο

Στο εργαστήρι αυτό, τα παιδιά θα ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, σε ένα πλήθος χωρών, από όλες τις ηπείρους. Παίζοντας παιχνίδια από διαφορετικά μέρη του κόσμου, θα μάθουν πώς διασκεδάζουν άλλα παιδιά από μακρινούς ή και κοντινούς τόπους, θα εντοπίσουν διαφορές και ομοιότητες και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ρωτήσουν, να ανακαλύψουν και να μάθουν πληροφορίες για διαφορετικούς πολιτισμούς. Ακόμη, παιδιά που προέρχονται από άλλα μέρη, προσκαλούνται να μοιραστούν με τους υπολοίπους παιχνίδια από τον τόπο τους, και κατ’ επέκταση, ένα κομμάτι της κουλτούρας και της ζωής τους. Μέσα σε αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά απολαμβάνουν παιχνίδι, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για άλλους πολιτισμούς, και ενισχύεται η αποδοχή της διαφορετικότητας. Άλλωστε όσο κι αν διαφέρει η κουλτούρα από χώρα σε χώρα, ένα είναι σίγουρο: όλα τα παιδιά παίζουν!

Ηλικίες: 5 – 7 χρονών και 8 – 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Ιανουάριος – Ιούνιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες:

Για ηλικίες 5 – 7 χρονών κάθε Δευτέρα 17:00 – 18:00 και Τετάρτη 18:00 – 19:00

Για ηλικίες 8 – 12 χρονών κάθε Δευτέρα 18:00 – 19:00

 

  1. Κλασικός Αθλητισμός

Σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας αποτελούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τα «βασικά» αγωνίσματα των Ο.Α., με τα οποία ξεκίνησε ο πλέον παγκόσμιος θεσμός, εντάσσονται στον κλασικό αθλητισμό. Τα παιδιά θα γνωρίσουν αυτά τα αγωνίσματα καθώς και την αρχική τους μορφή (Αρχαία Ελλάδα). Ένας από τους στόχους του εργαστηρίου, είναι να γεφυρώσει την αρχαία με την τωρινή Ελλάδα, και τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια της πολιτισμικής κληρονομιάς. Παράλληλα, ανάμεσα στα οφέλη από τη συμμετοχή στο εργαστήριο, θα είναι η προαγωγή και η βελτίωση της λειτουργικότητας των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού, η εκγύμνασή τους και η γνωριμία με αυτά. Οι ασκήσεις του κλασικού αθλητισμού θα διεξαχθούν, χωρίς να υπάρχει επικέντρωση στις επιδόσεις, αλλά με μέλημα την ανάπτυξη διαφόρων αξιών, όπως αγωνιστικότητα, συνεργασία υπομονή, επιμονή, αξιοκρατία, και ταυτόχρονα, την άσκηση και την απόλαυση των παιδιών.

Ηλικίες: 5 – 7 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Ιανουάριος – Ιούνιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες:

Για ηλικίες 5 – 7 χρονών κάθε Δευτέρα 19:00 – 20:00 Τετάρτη 20:00 – 21:00

7) Χορός

Κάθε άνθρωπος, από τη μέρα που γεννιέται, περνάει τη ζωή του ανάμεσα σε ήχους. Άλλους ευχάριστους και άλλους δυσάρεστους. Όμως, ο άνθρωπος υπακούει κι επιλέγει τους ήχους που τον ευχαριστούν. Έτσι γεννιέται κι ο χορός. Αυτή η αυθόρμητη ανταπόκριση του σώματος σε έναν ευχάριστο ήχο. Πότε κουνάμε απλώς ρυθμικά το πόδι μας…πότε το κεφάλι μας και τα χέρια μας…και άλλες φορές το σώμα μας, ολόκληρο, μπαίνει στη διαδικασία της κίνησης. Ήχοι μουσικής και τραγούδια θα γεμίσουν την αίθουσα. Από όλα τα μέρη και πλάτη της γης…

Τα παιδιά θα μάθουν να κρατούν σωστά την πλάτη και τα πόδια τους. Θα διδαχθούν τόσο ελληνικούς όσο και ξένους ήχους. Τραγούδια και μελωδίες θα κατακλύσουν τα αυτιά τους και τα πόδια τους θα αρχίσουν να διαμορφώνουν τις πρώτες τους χορογραφίες. Pop, rock , jazz και funk μουσική θα φτιάξουν έναν αόρατο παγκόσμιο χάρτη μπροστά τους. Παραδοσιακή μουσική με σύγχρονη επένδυση θα εμπλουτίσουν τα ακούσματα τους και θα μάθουν τα βήματα όλων αυτών των ανεξιχνίαστων ακόμα περιοχών. Ο καθένας μπορεί να μάθει να χορεύει!

Ηλικίες: 5 – 7 χρονών και 8 – 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Ιανουάριος – Ιούνιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες:

Για ηλικίες 5 – 7 χρονών κάθε Δευτέρα 16:00 – 17:00 και 18:00 – 19:00

Για ηλικίες 8 – 12 χρονών κάθε δευτέρα 14:00 – 15:00 και 20:00 – 21: 00

 

8)Παιδική Yoga

Η παιδική yoga είναι μία μορφή άσκησης με πολύπλευρα οφέλη στην ψυχολογία και στη σωματική ανάπτυξη του παιδιού. Στο εργαστήριο, θα γίνει προσπάθεια να αποκτήσουν τα παιδιά ευλυγισία και δύναμη, σωστή στάση σώματος, συγκέντρωση του νου και ισορροπία εσωτερική και σωματική, αυτοπεποίθηση και σεβασμό στον εαυτό τους και στις δυνατότητες τους, καθώς και αναγνώριση των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους. Και ίσως το πιο σημαντικό, θα μάθουν να ηρεμούν και να αναπνέουν σωστά, κάτι που τους βοηθάει να αντιμετωπίζουν στρεσογόνες καταστάσεις. Στο εργαστήριο της παιδικής yoga, τα παιδιά μαθαίνουν, ακόμη, να χαλαρώνουν και να ακούν το σώμα τους, στα πλαίσια μιας υποστηρικτικής ομάδας που είναι εκεί, για να δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ηλικίες: 5 -7 χρονών και 8 -12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Ιανουάριος – Ιούνιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες:

Για ηλικίες 5 – 7 χρονών κάθε Τετάρτη 20:00 – 21:00

Για ηλικίες 8 – 12 χρονών κάθε Τετάρτη 15:00 – 16:00 και 18:00 – 19:00

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Eco School Μπλε Μέλισσα

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

19o Χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Περαίας, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 23920 75670, 6980798757

Email: info@mplemelissa.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Το Eco School Μπλε Μέλισσα είναι ΔΩΡΕΑΝ όλο το χρόνο με κουπόνια Voucher μέσω του ΕΣΠΑ.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.