Eco School Μπλε Μέλισσα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Eco School Μπλε Μέλισσα

Το ECO School Μπλέ Μέλισσα είναι ένα διαφορετικό σχολείο. Ένα ECO-λογικό σχολείο. Ένα σχολείο μέσα στη φύση και στην κοινωνία, παιδοκεντρικό, όπου οι αφορμίσεις για τις διερευνήσεις παιδιών -εκπαιδευτικού έρχονται μέσα από τη ζωή του παιδιού. Λειτουργεί όλο το χρόνο βασισμένο σε ένα ολιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τα παιδιά. Αφορά ηλικίες 6 μηνών έως 6 ετών, προσαρμόζοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα το χειμώνα και το καλοκαίρι, με βάση τις ανάγκες τους. Είναι ΔΩΡΕΑΝ όλο το χρόνο με κουπόνια Voucher μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και ανοιχτό για παιδιά χωρίς voucher.

Η φιλοσοφία του (E.C.O.) στηρίζεται στη Βιωματική μάθηση (Experiential), την Κριτική παιδαγωγική  (Critical Education) και την Υπαίθρια εκπαίδευση (Outdoor Education).  Το πρόγραμμά του αποτελείται από τις διαθεματικές «Κυψέλες» με άξονες την Επιστήμη, την Τέχνη, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, την Έρευνα και τα Συναισθήματα.

 

“Μέσα στους στόχους του σχολείου μας είναι να ακούμε αυτό που χρειάζονται  τα παιδιά, να διερευνούμε αλλά και να συνδιαμορφώνουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αυτά. Είναι απαραίτητο, να υπάρχει αποφόρτιση από διάφορες πιθανές πιέσεις της καθημερινότητας και να προσφέρονται στο κάθε παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα για να ανακαλύψει τι πραγματικά του αρέσει και να γίνει ένας πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος. Για αυτό το λόγο, τα εργαστήρια που υπάρχουν στο σχολείο είναι διεπιστημονικά και διαμορφωμένα από διαφορετικές ειδικότητες παιδαγωγών. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει στα παιδιά μια ποικιλία ερεθισμάτων και βιωμάτων.”

 

 

 

Ο χώρος 

Ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του ECO School Μπλε Μέλισσα συμβάλλουν και προάγουν το στόχο του, την ολιστική ανάπτυξη των παιδιών και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα καινούργιο κτίριο 1600 τμ, με  σύγχρονο εξοπλισμό και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τα παιδιά. Οι αίθουσες που διαθέτει προσφέρουν άνεση χώρου και είναι κατάλληλα διαμορφωμένες ανάλογα με τα εργαστήρια που θα φιλοξενήσουν.

Ο εξωτερικός χώρος 1600 τμ, που αποτελεί και ορόσημο της Μπλε Μέλισσας, συμπληρώνει και ολοκληρώνει τους εκπαιδευτικούς μας στόχους. Η υπαίθρια εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του και ο αύλειος χώρος θα αποτελεί για τα παιδιά έναν τόπο μάθησης, εκτόνωσης, διασκέδασης και επαφής με τη φύση.

 

Παροχές

 • Πρωινή και απογευματινή βάρδια σε ωράριο 06:00 – 22:00
 • Σύγχρονες εγκαταστάσεις 4.000 τ.μ.
 • Σίτιση πρωινού, προγεύματος και μεσημεριανού σε συνεργασία με διατροφολόγο
 • Παροχή σχολικού λεωφορείου
 • Το δικό μας πρωτότυπο παιδαγωγικό μοντέλο E.C.O.
 • Έμφαση στη Βιωματική και Υπαίθρια εκπαίδευση
 • Πάνω από 120 ετήσια εργαστήρια
 • Διπλάσιες από το προβλεπόμενο αναλογίες παιδιών – παιδαγωγών
 • Τριπλάσιες σε τετραγωνικά αίθουσες σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούν
 • Συνεργασία με παιδίατρο, ψυχολόγο, διατροφολόγο και λογοθεραπευτή.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλα τα παιδιά.
 • Εκδηλώσεις και εκδρομές με γονείς και παιδιά

 

Ζωτικό ρόλο σε όλες τις δομές διαδραματίζει η υπαίθρια, βιωματική εκπαίδευση με επίκεντρο το παιδί

Μια εκπαιδευμένη παιδαγωγική ομάδα με αγάπη για τα παιδιά αλλά και με όρεξη για νέους και καινοτόμους τρόπους εκπαίδευσης δημιουργεί αυθεντικά πλαίσια μάθησης, βασισμένα στη φιλοσοφία μας, αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες του χώρου μας και εστιάζοντας στις ανάγκες των ίδιων των παιδιών. Σε όλα τα τμήματα του Eco School Μπλε Μέλισσα τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γνώση αβίαστα, παίζοντας και χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις.

Παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών, οι εκπαιδευτικοί στέκονται δίπλα και στο ύψος των παιδιών για να ακούσουν τι χρειάζονται, τις επιθυμίες, τα συναισθήματά τους. Επικεντρώνονται στην έννοια της ισορροπίας στη ζωή προσπαθώντας να τα βοηθήσουν να βρουν τα δικά τους νοήματα και τις πηγές χαράς τους. Σε όλα αυτά, παίζει καταλυτικό ρόλο η επαφή με το περιβάλλον και τη φύση στον υπαίθριο χώρο του σχολείου, όπου καθημερινά ανακαλύπτουν, παιδιά και εκπαιδευτικοί μαζί, τη μαγεία της κάθε ημέρας!

 

Εμπνευστής του σχολείου ένας δάσκαλος με πολλή αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνει

Ο Γιώργος Κυριάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής. Από μικρός ήρθε σε επαφή με τις τέχνες στο καλλιτεχνικό εργαστήριο του πατέρα του, ο οποίος είναι ζωγράφος. Παράλληλα, η μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο και μεγαλώνοντας, ασχολήθηκε επαγγελματικά με αυτό, συμμετέχοντας σε κατηγορίες Α, Β και Γ εθνικής. Τα ερεθίσματα και τα βιώματα που είχε από παιδί τον ώθησαν στο να φοιτήσει και ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του αλλά και έπειτα, με έρευνες σε σχέση με την εναλλακτική διδασκαλία των φυσικών επιστημών αλλά και την υπαίθρια εκπαίδευση. Αφού εργάστηκε σε διάφορα τοπικά σχολεία και ΚΔΑΠ της Θεσσαλονίκης, πήρε την απόφαση να μην φύγει στο εξωτερικό ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές και δουλειά, αλλά να παραμείνει στην Ελλάδα και το 2018 να κάνει το σχολείο που ονειρευόταν: Το Eco School Μπλε Μέλισσα!

 

Κύκλοι δραστηριοτήτων

Πληροφορίες χώρου

Eco School Μπλε Μέλισσα

Οικολογικό Σχολείο

19o Χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Περαίας, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 23920 75670, 6980798757

Email: info@mplemelissa.gr

Links: Website, Facebook, Youtube

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά