Armonia - Τα τμήματα yoga – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Armonia – Τα τμήματα yoga

H Αρμονία είναι ένα κέντρο γιόγκα κλασσικής προσέγγισης όπου μπορείτε να απολαύσετε συνεδρίες γιόγκα και διαλογισμού με άρτια καταρτισμένους εισηγητές που θα σας υποδεχτούν με αληθινό χαμόγελο και θα σας καθοδηγήσουν με προθυμία και αφοσίωση.

 

Στην Αρμονία λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

Γιόγκα εγκυμοσύνης-Prenatal

Η Γιόγκα αποτελεί ίσως την καταλληλότερη μορφή άσκησης γι’ αυτή την περίοδο, όπως επίσης και μετά τον τοκετό. Έχει τις κατάλληλες τεχνικές για να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να σας προετοιμάσουν για τον τοκετό και να ενισχύσουν την σωματική και ψυχολογική επαναφορά μετά τη γέννα.
Η κάθε συνεδρία χρησιμοποιεί ασκήσεις-σωματικές στάσεις και αναπνοές μαζί με χαλάρωση και διαλογισμό  για να επιτευχθεί η ένωση σώμα-νους-καρδιά, ενώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ένωση αυτή επεκτείνεται στη σχέση μεταξύ μητέρας και εμβρύου.

Η Γιόγκα θα σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε στις σωματικές και πνευματικές απαιτήσεις που απαιτεί η μητρότητα. Μέσα από την ανάπτυξη της συνειδητότητας συντονίζεστε με τις αλλαγές που έρχονται και τις αποδέχεστε ως μια θετική ανάπτυξη, ενώ η επαφή σας με το έμβρυο που μεγαλώνει μέσα σας είναι δυνατή και ουσιαστική. Καταφέρνετε έτσι να είστε “ετοιμοπόλεμη” την κατάλληλη στιγμή, ένα χαρακτηριστικό που θα χρειαστείτε και ως γονέας. Η Γιόγκα βοηθά όχι μόνο κατά τη γέννα, αλλά και πριν και μετά από αυτήν.
Γενικά οφέλη

Δουλεύοντας τους μυς που θα χρησιμοποιήσετε στη γέννα, τους προετοιμάζετε να κάνουν τη “δουλειά” τους στη διαδικασία του τοκετού πιο αποτελεσματικά. Για να μην αναφέρουμε τη φανταστική ικανότητα σας να μείνετε ήρεμη και χαλαρή στη γέννα, μετά από τόσους μήνες εξάσκησης! Ακόμα, η Γιόγκα θα βοηθήσει στην ανακούφιση των “δυσκολιών της εγκυμοσύνης” και θα σας προσφέρει:

 • Αύξηση της ενέργειας
 • Καλύτερη σωματική στάση, σταθερότητα
 • Διατήρηση καλής ευλυγισίας & κινητικότητας
 • Μείωση των πόνων και της κούρασης σε θωρακική & οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης
 • Μείωση άγχους & συναισθηματικών εντάσεων
 • Βελτίωση της πέψης
 • Εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης
 • Αποβολή των τοξινών από το σώμα
 • Βελτίωση κυκλοφορίας
 • Ενδυνάμωση και ευλυγισία των γεννητικών μυών
 • Γρήγορη μεταγεννητική ανάρρωση
 • Ανάπτυξη συνειδητότητας
 • Μείωση της πιθανότητας ανάγκης φαρμακευτικής παρέμβασης κατά τη γέννα

Αν έχετε ξανακάνει Γιόγκα πριν την εγκυμοσύνη σας, θα δείτε ότι προσαρμόζετε πιο εύκολα την άσκησή σας στην “αναπτυσσόμενη” κοιλιά σας. Αν όμως δεν είστε εξοικειωμένες με την άσκηση και τα οφέλη της, η εγκυμοσύνη είναι η καλύτερη εποχή για να μπείτε σε μια τάξη Γιόγκα και να απολαύσετε τα πολλαπλά οφέλη της, στην εγκυμοσύνη σας.

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε μία δασκάλα που σας ταιριάζει και που έχει περάσει και η ίδια από τη «θέση» σας, δηλαδή ήταν και αυτή έγκυος, ώστε να σας νοιώθει σα να είστε εσείς.

Γιόγκα  μετά την Εγκυμοσύνη – Postnatal

Γιόγκα και μετά την Εγκυμοσύνη;
Φυσικά!

Μετά τη γέννα σας, η Γιόγκα αποτελεί την ιδανική άσκηση για να ηρεμήσετε το νου και να ρυθμίσετε τις ορμόνες σας, να επαναφέρετε τη σιλουέτα σας, την μυϊκή σας τόνωση και ευλυγισία. Επίσης, βοηθά να συντονιστείτε και πάλι με το σώμα και τις ενέργειές του, καθώς αυτό περνά σε μία δεύτερη φάση αλλαγών. Σημαντικό βέβαια, είναι ότι θα σας δώσει την ενέργεια – σωματική και πνευματική – για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της εξυπηρέτησης του μωρού σας. Ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνετε καισαρική, η Γιόγκα θα έχει βοηθήσει από πριν να αποκτήσετε ένα καλό μυϊκό σύστημα και θα μετριάσει τον πόνο από μία τέτοιου είδους επέμβαση στους κοιλιακούς.
Μπορείτε να κάνετε μόνη σας σε τμήμα ενηλίκων ή σε τμήμα γιόγκα για τη μαμά και το βρέφος 0-12 μηνών!

Ένα είναι σίγουρο.
Η εγκυμοσύνη είναι η πιο μοναδική και φανταστική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας.
Η γιόγκα μας βοηθάει να τη βιώσουμε πιο συνειδητά και παράλληλα να αποκομίσουμε όλα της τα οφέλη.
Απλά απολαύστε την!

 

Γιόγκα για τη μαμά & το βρέφος (0 – 12 μηνών)

Η ιστορία μου, η ιστορία σας…

….και η πρακτική στη γιόγκα εγκυμοσύνης τελείωσε. Και δεν είσαι μόνη πια!
Γέννησες, θηλάζεις, έχεις αγκαλιά το μωρό πολλές ώρες.
Μετά από λίγο καιρό, διαπιστώνεις ότι όχι μόνο έχει αρχίσει να πονάει το σώμα σου από την κούραση αλλά επίσης ότι χρειάζεσαι ηρεμία και τον ελάχιστο χρόνο που μπορείς να έχεις για τον εαυτό σου.
Μα, πώς όμως θα γίνει αυτό αφού έχεις πια ένα μωρό που δεν μπορείς να αφήσεις μόνο;
Σου έχω την απάντηση, άλλωστε ξέρω πολύ καλά πως νοιώθεις, έχω κι εγώ δύο μωρά!
Η πρακτική γιόγκα για μαμά & βρέφος, δίνει τη δυνατότητα στη νέα μανούλα να ασκηθεί στην πρακτική της γιόγκα έχοντας μαζί της το μωράκι της.

Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα ασκούμενων μαμάδων και συνδυάζει:

 • Στάσεις γιόγκα και τεχνικές αναπνοής για τη μαμά
 • Στάσεις γιόγκα για τη μαμά και το μωρό μαζί
 • Βαθιά χαλάρωση για τη μαμά και το μωρό μαζί

Οφέλη για τις νέες μανούλες:

Οι στάσεις γιόγκα και όλες οι κινήσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανακουφίζουν τη μαμά από τις εντάσεις στον αυχένα, τους ώμους και την πλάτη, αλλά και για να ενδυναμώνουν τις αδύναμες περιοχές του σώματος μετά τη γέννα.

 • Βοηθάει τις μαμάδες να ξανα-ανακαλύψουν τη μαγική δύναμη της αναπνοής, ιδιαίτερα στις καταστάσεις που απαιτούν ηρεμία.
 • Ενδυναμώνει το δέσιμο ανάμεσα στη μαμά και το μωρό.
 • Οι μαμάδες ενθαρρύνονται να εφαρμόζουν τις τεχνικές στο σπίτι.
 • Και φυσικά οι μαμάδες απολαμβάνουν να έρχονται σε επαφή και να κάνουν φιλίες με άλλες μαμάδες, ενώ τα μωρά διασκεδάζουν όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με άλλα μωρά!

Οφέλη για τα μωράκια:

 • Ενισχύει την εμπιστοσύνη του μωρού στο γονιό.
 • Ενδυναμώνει το δεσμό ανάμεσα στο μωρό και το γονιό.
 • Βοηθάει τα μωρά να κοιμούνται καλύτερα και περισσότερο αφού ηρεμούν στο οικογενειακό, ζεστό και χαλαρό περιβάλλον της Αρμονίας.
 • Χαίρονται και διασκεδάζουν να βλέπουν τη μαμά τους να κινείται αλλά και την επαφή τους με άλλα μωρά.

Λίγα ακόμα:

 • Δίνετε πάντα προτεραιότητα στις ανάγκες του μωρού σας. Αν το μωρό σας θέλει να φάει (με θηλασμό ή μπιμπερό), να αλλάξει πάνα ή απλά να το έχετε αγκαλιά, αυτό ακριβώς θα κάνετε.
 • Εάν το μωρό σας κλαίει συχνά, αυτό δεν αποτελεί λόγο να μην έρθετε για γιόγκα. Όταν το μωρό κλαίει μπορείτε, αν θέλετε, να μείνετε μέσα στην αίθουσα, να θηλάσετε, να το ¨ταχταρίσετε¨ ή να περπατήσετε στο δίπλα δωμάτιο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
 • Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας το αγαπημένο του παιχνίδι και ένα σελτεδάκι, σεντόνι ή κουβερτούλα για να το ξαπλώσετε.
 • Απευθύνεται σε μανούλες όλων των ηλικιών και μωρά από 40 ημερών έως μόλις ξεκινάνε να περπατάνε (περίπου 11-13 μηνών).

 

Γιόγκα για γονιό (μαμά ή μπαμπάς) & το παιδί τους (1 – 4 ετών)

Μια νέα συνεδρία ξεκινάει στην Αρμόνια με σκοπό να δώσει σε γονείς με μικρής ηλικίας παιδιά την ευκαιρία να παίξουν, να κινηθούν, να αναπνεύσουν αλλά και να χαλαρώσουν μαζί με το παιδί τους!
Ελάτε και μαζί θα γαβγίσουμε στον κάτω σκύλο, θα κουνήσουμε τα φτερά μας στην πεταλούδα και ίσως πάρουμε και μερικά τηλέφωνα….?!?

Οφέλη:
Βοηθάει τους μικρούς μας φίλους να μάθουν το σώμα τους, να ανακαλύψουν τις αισθήσεις τους, να τεντωθούν, να δυναμώσουν… ενώ μαμάδες και μπαμπάδες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στο «τώρα», κάτι που τόσο καλά ξέρουν να κάνουν τα μικρά παιδιά!!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι άνετα ρούχα και την καλή σας διάθεση!

 

Γιόγκα για παιδιά (5 – 10 ετών)

Η φιλοσοφία της γιόγκα είναι γνώστη εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Στη γιόγκα σκοπός της άσκησης είναι να ελευθερώσουμε το σώμα, τα συναισθήματα και το νου από εντάσεις.

Τα παιδιά κάνουν ευχάριστα γιόγκα, γιατί είναι στην φύση τους να ανακαλύπτουν νέους τρόπους σωματικής έκφρασης. Ακόμα και σε νηπιακή ηλικία τεσσάρων ετών μπορούν να κάνουν γιόγκα. Η γιόγκα παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, ενώ μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα και σε εκείνα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές ύπνου και λόγου η ταλαιπωρούνται από άσθμα και πονοκεφάλους.

Ειδικότερα στη Χάθα γιόγκα που εκπορεύτηκε από την παρακολούθηση της φύσης, των φυτών και των ζώων, βρίσκουμε ασκήσεις με ονόματα που εξάπτουν την φαντασία τους, όπως το λιοντάρι, το βουνό, το δέντρο, η χελώνα, ο ήλιος… Έτσι το αδύναμο παιδί ταυτίζεται και νιώθει δυνατό σαν λιοντάρι, το ανασφαλές παιδί με ισχυρό βουνό ενώ αυτό που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες αποκτά αυτοπεποίθηση μέσα από βιωματική εμπειρία.

Η γιόγκα για παιδιά είναι:

 • Παιχνίδι
 • Μαγικά εφόδια για να έχουν την δύναμη του νου και του σώματος
 • Συνειδητές Σωματικές Ασκήσεις – Ασάνες
 • Ικανότητα για να μεταμορφώνονται σε ότι αυτά επιθυμούν
 • Χαρά και Ζωντάνια
 • Φανταστικά Ταξίδια – Διαλογισμός
 • Ζωγραφική Μικρών Καλλιτεχνών
 • Αυθεντικός Χορός
 • Θεατρικό Παιχνίδι
 • Επιλεγμένα Παραμύθια
 • Γέλιο με την Ψυχή τους

Οι άνθρωποι όλα αυτά τα ονόμασαν γιόγκα για παιδιά. Κυρίως όμως είναι ένα παιχνίδι φαντασίας και άσκησης που προκύπτει από τη παρατήρηση και τη μίμηση της φύσης. Εδώ τον πρώτο ρόλο έχει ο αυθορμητισμός και η ζωντάνια, διότι τα παιδιά δεν εξασκούνται στην γιόγκα, αλλά την βιώνουν!

Τι προσφέρει η γιόγκα στα παιδιά;

Πρόκειται για ένα όπλο που βοηθάει την ομαλή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη ενός ατόμου, στο σώμα, στα συναισθήματα, και στις σκέψεις του, όπως για παράδειγμα στη:

Μυϊκή Ανάπτυξη
Χαλάρωση
Αυτοπεποίθηση
Συγκέντρωση του νου
Έλεγχο του νου
Και πολλά πολλά ακόμη…

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο κέντρο yoga Armonia.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.